Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blada mama

Jak dojść do siebie??

Polecane posty

Gość blada mama

minęło już 6 tygodni kiedy miałam robioną cesarke.Jeszcze odczuwam skutki.Teraz opieka nad dzieckiem.To wszystko powoduje zmęczenie,chudnięcie w oczach.Jestem blada,kręci mi się w głowie,mam czerwone oczy i nie mam na nic sił.Jak mam w końcu dojść do siebie??Jakieś ćwiczenia,witaminy czy może znacie inny sposób???

Gość na bladosc to solarium

smieszne doprawdy prawie sie posikałam ......:[ mojej kolezance pomagał maz i rodzice tez miała ciezko bo po cesarce dostała jakis komplikacji , ja nie miałam cesarki to nie wiem jak to jest

Gość blada mama
jak nie wiesz noe to się nie wypowiadaj

Gość katkamatka
po pierwsze: wyśpij się! wykorzystaj chwilę gdy śpi dziecko i też śpij... obowiązki poczekają! po drugie łykaj witaminy (takie jak w ciązy i dla karmiących) nawet jeśli nie karmisz! zadbaj o urozmaiconą dietę wzbogaconą o żelazo; niezależnie od pogody spaceruj codziennie; zorganizuj dziecku opiekę innej osoby i wyjdź sama z domu,choć na godzinkę i zajmij się w tym czsie tym, co sprawi Ci przyjemność... i pamiętaj, że jesteś wspniałą mamą :) uśmiechj się do siebie i daj Sobie troszkę czasu... teraz, przy tej pogodzie nawet ci, którzy nie są w połogu albo zaraz po nim mają często obniżony nastrój... aa! i jeszcze słuchaj pogodnej dobrze nastrajającej muzyki którą lubisz! możesz potańczyć :) sama albo z dzieckiem! i byle do wiosny ;)

Gość beznadziejna panienka
A może masz anemię? Byłaś u lekarza? Powinnaś chyba pójść. Pewno jesteś przemęczona pracą przy dziecku, musisz zaangażować do pomocy rodzinę, powinnaś w miarę możliwości sypiać więcej, jeść pełnowartościowe pokarmy. Skonsultuj się z lekarzem

Gość ewneta
Blada mamo, przede wszystkim staraj się w miarę możliwości wysypiać, albo dosypiać w dzień jak ktoś sprawuje opiekę nad dzieckiem. jedz regularnie i pamietaj o witaminach ( mozesz brać takie które bierze się w czasie ciaży jeśli karmisz ). . .

blada mam przeciez noe poradziła Ci cos .... napisała \"smieszne doprawdy prawie sie posikałam ......:[\" do kogos kto napisal do Ciebie : \" na bladosc to solarium\" Troche czytania ze zrozumieniem !

Gość Moniś D
Może jest w takim stanie że ciężko jej czytać ze zrozumieniem.A może by tak się przespać zamiast siedzieć przed komputerem??

ja nadal jestem blada i mam cienie pod oczami ale wysypiam sie i czuje sie ok. wyglad moze swiadczyc o tym ze twoj organizm nadal jest oslabiony. a co do samopoczucia 1. bierz witaminy 2. pij sok z marchwi, burakow 3. wyspij sie 4.odpoczywaj ile tylko sie da 5. wychodz na spacery - nie siedz caly czas w domu

Gość trująca
na pewno masz anemię