Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anisik

Interpretacja badań-różyczka i toksoplazmoza

Polecane posty

Witam! Prosze pomóżcie mi zinterpretowac wyniki z tokso...wariuje juz od ciaglego myslenia, w niepewnosci jestem juz ponad 3 tygodnie. Najpierw lekarz zlecil mi zrobienie Igg, po tygodniu odebralam wynik i okazało sie, ze wynik to Igg 184, pojechalam do lekarza z wynikiem, ale mnie uspokoil, ze moze to byc stara infekcja, a na wszelki wypadek dal mi skierowanie na awidność, po dwoch tygodniach odebralam wynik i okazalo sie ze moja awidnosc jest w tzw szrej strefie bo wynosi 57,7%, wysoka awidność powyzej 60% wiec mi zabraklo! Pojechalam ponownie do lekarza, a lekarz, ze nic na razie mi nie moze powiedziec i dal skierowanie na igm, jutro ide robic to badanie ale znowu bede musiala czekac na wynik prawie tydzien...Co o tym myslicie... Jestem w 15 tc!!!!

Gość Dorka 82
Błagam umieram ze strachu,martwie sie o mojego maluszka czy nic mu nie bedzie.Mój lekarz powiedzial ze do końca ciąży czeka mnie leczenie antybiotykami.Moje wyniki to IgM jakościowe S/CO 1,456....różyczka IgG IU/ml >500.0.Czy ktos potrafi zinterpretować moje wyniki...bardzo prosze jestem obecnie w 17 tygodniu ciąży.Badania maialam robione w 11 t.c ..