Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pobożny

Grzech Onanizmu

Polecane posty

Gość ja nie wypisuję bzdur
jestem na tyle leciwa że wiem co mówię a z racji zawodu biblię mam przeczytaną ze zrozumieniem i nie pindol tutaj wkręciaku bo ludzi nabierasz

Gość i masz tu jeszcze palancie
Ogłoszenie w Kościele dnia postu i pokuty, by wyrazić skruchę za skandale związane z pedofilią wśród księży i solidarność z ich ofiarami zaproponował w piątek w obecności Benedykta XVI kaznodzieja Domu Papieskiego ojciec Raniero Cantalamessa w swym kazaniu adwentowym, wygłoszonym w Watykanie.

Gość wytaskaj sobie dzidę
to ci ulży,

Gość przekonajmy poboznego
a gdzie w biblii jest napisane ze onanizm jest grzechem? ze o glupotach typu "marnowanie nasienia" nie wspomne :/

Gość Pobożny
Marnowanie nasienia łączy się z onanizmem chociaż nie tylko bo takrze ze stosowaniem sztucznych metod antykoncepcji takich jak kondomy czy stosunek przerywany w Bibli jest przypowieść o onanie ale nawet jeśli kwestionować jej przesłanie katolik nie kieruje się tylko Biblią ale przede wszystkim autorytetem kościoła.

Gość Pobożny
ja nie wypisuję bzdur@ Skoro tak dobrze znasz Biblie może przedstawisz jakiś cytat na poparcie "Jezus też ślubu nie miał i bzykał " byłbym szczerze wdzięczny...

Gość no to ku
rwa zeżryj to swoje nasienie i wypierdalaj albo do puszki zbieraj będziesz miał dar dla swojego kościoła

Gość masz fijutku
..... oraz kilka kobiet, które uwolnił od złych duchów i od słabości: Maria, zwana Magdaleną, którą opuściło siedem złych duchów; siedem razy rozumiesz siedem -czyż nie był boski

Gość ELLEe
autorytetem kościoła?- móiwsz o kościele katolickim? gdzie książa są pedałami i pedofilami? o tym kościele mówisz, tak? No to ładny mi autoryted! :(

Pobozny rob ze swoim zyciem co Ci sie podoba jesli nie szkodzisz innym ale przestan moralizowac nie majac o tym zbytnio pojecia. Mowisz innym co maja robic, co jest zle a co dobre. Zamiast pisac o targaniu wacka zajmij sie moze czyms pozytecznym typu wolontariat. Zauwazyles ze z Twoja opinia nikt sie nie zgadza. Ciekawe dlaczego? Moze nie umiesz poprzec swoich wywodow konkretnymi argumentami. Onaniazm nie jest raczej najwiekszym zlem na ziemi. Poki nie mam dziewczyny bede marszczyl freda bo mam takie cos jak POPED. Jeszcze jedno. Mylisz pojecia onanizm to nie to samo co cudzolozenie.

Gość ELLEe
alpine milk-> :)

Gość ty pobozny
wez sie lepiej za nauke ortografii zamiast pisac glupoty

Gość fajowo jak piszesz
alpine milk o ty marszczeniu freda ;) mam kotkę i nazwałam ją Fredem ojej teraz będzie mi się zawsze chciało jak na nią spojrzę :D

Gość Pobożny
Nie bardzo rozumiem co mają egzorcyzmy do seksu. Demony mogą oczywiście namawiać do różnych bezwstydnych zachowań ale moc Chrystusa jest od nich silniejsza...

Gość Pobożny
http://kuwolnosci2.republika.pl/ Tu też można znaleźć piękne świadectwa na onaniźmie mają jakieś kłopoty z serwerem ale pewnie szybko z tym sobie poradzą...

Gość Pobożny
"Jeszcze jedno. Mylisz pojecia onanizm to nie to samo co cudzolozenie." Onanizm to cudzołóstwo dokonane w myślach podczas masturbacji wyobrażasz sobie kobiety często koleżanki ze szkoły/pracy o filmach i innych wspomagaczach już nie wspominając

Gość to powiedz mi
w którym miejscu kościół katolicki przyznaje się oficjalnie do praktyk egzorcyzmu,gdzie to jest praktykowane na porządku dziennym,jełopie nie dyskutuje z tobą dalej,bo kurdwa mogłabym cię chyba uszkodzić,a szkoda mi mojego życia na prostowanie takich debili jak ty,czytaj,pieprz się,trochę pracy fizycznej i wolontariatu i wszystkie problemy znikną. i nie przesłaniaj swojego zboczenia Kościołem bo rzygać się chce,to że w kraju rządzi sekta i pod rydzym dupczenie i grengolada to wszyscy wiedzą,a ty próbuj świata po swojemu,gdzieś tam prawda tkwi

Gość Pobożny
Wtedy marnujesz nasienie poza tym to chedonizm.

Gość Pobożny
"w którym miejscu kościół katolicki przyznaje się oficjalnie do praktyk egzorcyzmu,gdzie to jest praktykowane na porządku dziennym," Choćby w polsce egzorcyści pomogli już wielu ofiarom złego...

"ale nawet jeśli kwestionować jej przesłanie katolik nie kieruje się tylko Biblią ale przede wszystkim autorytetem kościoła." i jak autorytet mowi idz morduj niewiernych (wyprawy krzyzowe) to katolik idzie, nie zastanowi sie ze to neizgodne ze przykazaniami. Nie po to mi dal Bog wolna wole zeby mial mi ja kosciol katolicki zabierac!

Gość Pobożny
A kiedy ostatnio była jakaś wyprawa krzyżowa? Ludzie są omylni mimo to Bóg przekazał nam swoją wole poprzez pismo i TRADYCJE którą przekazuje kościół. TYLKO KOŚCIÓŁ KATOLICKI PRZEKAZUJE PEŁNIĘ PRAWDY O BOGU!!!

wyprawy krzyzowe to jedynie przyklad, chcesz wspolczesny, prosze bardzo: wypowiedzi rydzyka o żydach, jesli kosciol bylby sprawiedliwy to ktos taki juz dawno nei bylby ksiedzem! (Miluj blizniego swego jak siebie samego to chyba najwazneijsze przykazanie, czyzby zyd nei byl bliznim?) "TYLKO KOŚCIÓŁ KATOLICKI PRZEKAZUJE PEŁNIĘ PRAWDY O BOGU!!!" jezeli autorytetem dla Ciebei nei jest Bog tylko KK, to powinienes przynajmniej poznac lepiej jego nauki (nauki jego glowy - Jana Pawla II). A Ty jestes kolejnym nawiedzonym krzykaczem, ktory nie slucha tylko krzyczy i co raz sobie do lba wbije tego bedzie sie trzymal, gluchy na argumenty. Jezeli nie udajesz to naprawde jest mi Ciebie zal, bo jestes zwykla marionetka w reku zlych ludzi.

Gość mniej pobozna
pobozny i tu ci powiem,iz caly"nasz katolicyzm"to JEDNA WIELKA SPUSCIZNA POGANSTWA i nie pindol,ze katolicyzm ma cos wspolnego z BOGIEM

cos wspolnego? ja smiem twierdzic ze sie nawet wykluczja :(

Gość Pobożny
poza tym jakbyscie mieli taka pytka jak ja -12cm to tez by wam sie odechcialo walenia :(

to widocznie to ze w mlodosci walilem konia to tez byla wola Boza :]

Gość oooooooooooooooo
w suemi to pocieszajace, to wola boza jest i to ze ja wale nadal 2 razy dziennie :)

Gość królowaśnieżku
To pocieszające, że człowiek ma coś za darmo, nieszkodliwego, co sprawia przyjemność i jest zawsze dostępne.

Gość Pobożny
Człowiek dostał od Boga wolną wole sam gdzie mu bliżej do nieba czy do piekła...

jednak cos od KK zalapales, pieklem straszysz... :D zapominasz tylko ze Pan Bog jest sedzia sprawiedliwym, ktory za dobro wynagradza a za zlo karze. Wersja KK, dobrzy to ci z nami (bij zone, kradnij, bylebys co niedziele do kosciola przyszedl i na tace rzucil) zli ci przeciwko nam