Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyrum

Problemy z rumunkami

Polecane posty

Gość antyrum

Czy inni polacy na emigracji maja problemy z rumunami, tak jak ja? Poradzcie! Bo czuje ze rumuni zywia do nas straszna nienawisc!

Gość Alemmmmarka
To prawda, rumuni za nami nie przepadaja, tez tego doswiadczylam tutaj w Niemczech.

Gość a czy my
"przepadamy" za Rumunami?? Jakos tego nie zauwazylam, wrecz odwrotnie ... A wiec jest to wzajemna niechec i pogarda.

Nie mam zlych doswiadczen z Rumunami. Wrecz przeciwnie, poznalam paru w Hiszpanii i bylam zaskoczona jak sa rozni od stereotypu, ktory znalam. To moze glupie co napisze, ale byli tak cywilizowani jak ja, hehe, to oczywiste, ale my wyobrazamy ich sobie jako zebrakow na ulicach.

Gość bylam na wymianie studenckiej
w Rumunii i pozytywnie sie zaskoczylam bo Rumuni i Rumunki byli sympatyczni goscinni i wcale tam nie ma takiej biedy! zreszta trzeba odroznic Rumunów od Romów czyli cyganów bo Rumuni sa błednie utożsamiani wlasnie z cyganami

Mieszkam w Rumunii już 2 i pół roku - to raczej Polacy na emigracji są agresywni do Rumunów. Nie spotkałam się z żadnymi oznakami nienawiści do nas - Polaków ze strony Rumunów. Pozdrawiam

Gość kiedys bylam w Rumunii
i wygladalo mi na to, ze Rumuni b. mnie szanowali (jak i zreszta wszystkich innych obckokrajowcow), nadskakiwali i w ogole goscinnoscia przebijaja wszystko, co jest nam znane w Polsce. Nie wiem czy sa negatywnie nastawieni do kogokolwiek, bo na mnie zrobili wrazenie b. pozytywnych ludzi...

Gość zalotna
mam w pracy Rumunke i mnie nie znosi :O

Gość ja sama
mialam straszne problemy z rumunkami, takze odczulam ze nienawidza nas bardzo....

Gość moze Rumunka Cie nie znosi
za cos innego niz to, ze jestes Polka. W koncu istnieje cos takiego jak osobiste sympatie i antypatie nie majace nie wspolnego z niechecia do danego kraju ;)

Gość ja sama
Nie, niesadze...nie wiem z jakiego powodu oczerniaja Polske i polakow......

Gość a Takze
zawsze mialem problemy z rumunami