Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Parma

studenci, aplikaci prawa, prawnicy - jestescie????

Polecane posty

Witam:) Jestem na 5 roku prawa i zamierzam zdawac na aplikacje radcowska. Wiem, nauki co niemiara, ale mam nadzieje, ze sobie poradze. Ciekawa jestem Waszych opini, jak Wam sie wiedzie na studiach, aplikacji, czy juz bedac radca czy adwokatem. Odkad pamietam chcialam wykonywac ten zawod, takze ewentualne trudnosci mnie nie zniecheca. Wiele juz przeszlam na tych studiach, bywalo ciezko, ale jaka satysfakcja...

Gość Pytając1985
powiedz mi czy staw rybny jest nieruchomością rolną? jak sądzisz

Gość Pytająca1985
no ale czy nie jest czasem częścią składową nieruchomości gruntowej? Jeśli jest częscią składową to nie może być samoistn a nieruchomością , ni e?? To jedno z pytan jakie maiłąm dziisaj na kolosie z cywila

Ciekawe pytanie, nie zaglebialam sie dawno w ta tematyke, ale logicznie patrzac, to wydaje mi sie, ze moze byc nieruchomoscia...No ale z drugiej strony co profesor, to inny pogald, przynajmniej u mnie tak jest...

witam:) Na pewno opodatkowaniu podatkiem rolnym - art. 4 ust. 7 ustawy o podatku rolnym. Mysle ze jest to nieruchomosc rolna... 🖐️

Gość Pytająca1985
no to jeszcze to: czy włożenie sobie w odbyt słupka granicznego stanowi naruszenie art. 269 KK?

oj, dopiero doczytalam, w ustawie jest dokladnie napisane o \"gruntach pod stawami zarybionymi\". Stosuje sie do nich odrebne przeliczniki przy przeliczaniu na ha przeliczeniowe, wiec zaryzykowalabym twierdzenie, ze moga stanowic odrebna nieruchomosc rolna. Tym bardziej, ze ustawa mowi \"bez wzgledu na miejsce ich polozenia\". Ale mysle, ze nalezaloby tez spojrzec na ten staw jako na przedmiot wlasnosci. Jezeli moglby byc odrebnym od gospodarstwa przedmiotem wlasnosci, stanowilby odrebna nieruchomosc. Ponadto art. 46 z indeksem 1 KC mowi o produkcji rybnej... Rozpisalam sie bo mnie zaintrygowalas a w srode mam kolo z rolnego;) Pozdrawiam

Hej, ja rowniez studiuje prawo (5 rok) i zamierzam zdawac na aplikacje. Nie bedzie to proste, ale sprobuje. Tobie tez zycze powodzenia:)