Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jus_ta

bole w krtani

Polecane posty

Gość jus_ta

pomocy... mam problem... moj problem to moje gardlo a dokladniej przelyk. Od pewnego czasu czuje lekki ucisk w krtani.. trudności w przelyku i jakby sie cos tam powiekszylo... bylam z tym u lekarza (dwa razy) - laryngologa - za pierwszym razem nic dziwnego nie znalazla (bo nieszczesnie kiedy mialam wizyte zmiejszyly sie/zanikly objawy) poza tym ze mam jakby przyklejony jezyczek ale to nic dziwnego skoro mi to nie przyeszkadza (nie przeszkadza ? przeciez mam trudnosci w rpzelykaniu??) - drugim razem przyszlam z chrypka - wtedy diagnoza - lekkie zaczerwienienie krtanii z powodu przesuszenia co sprzyja infekcjom bakteryjnym (wszystko wyglada supper - pokrywa sie gdyz cierpie na allergie i czesto oddycham ustami - zwlaszcza w nocy) - dostalam cos do plukania jakies tabletki, tylko co z tego, dalczego czuje jakby moj przelyk byl nieco wiekszy niz wczesniej... nadal czuje lekki tzw. ucisk.... boje sie ze moze mam raka.... pomocy !!!

To może być tylko wysuszona śluzówka. Jakie bierzesz leki? A może być refluks. Nie masz problemów gastrycznych? Jakieś wzdęcia, odbijanie, burczenie w jelitach itd.?

Aha, na marginesie: laryngologiczne objawy różnych dolegliwości, zwłaszcza refluksu, często bierze się mylnie za nerwicę - wiem to od znajomego laryngologa, świetnego specjalisty.

Gość milcia26
rok temu miałam to samo czułam jakby mi cos wyrosło w gardle .dopiero drugi antybiotyk jaki brałam mi pomógł Łącznie brałam antybiotyki 3 tyg.Zadnrj gorączki kataru tylko to uczucie guli w gardle.Też podejrzewałam raka

a jakie antybiotyki brałaś? czym nawilżyć gardło? bo ja mam chyba od refluksu

Gość thereal_princess_SiSi
moja mama miala kiedys cos takiego na tle nerwicowym, a ja ostatnio mialam problemy z przelykaniem wlasnie przez refluks.

mojej mamie pomoglo relanium. a jak poszla do lekarza i jej przepisal relanium to sie wkurzyla i obrazila na niego ze wariatke z niej robi :)

peo 48 jak masz refluks to pomykaj czym predzej na gastroskopie. ja bylam niedawno. dostalam lek- controloc i na prawde pomaga. nie mozna refluksu zaniedbywac bo mozna dostac raka przelyku, wrzodow zoladka i innych swinstw

Gość Ines87a
panika i strach to najgorszy doradca człowieka, postaraj się uspokoić i cierpliwie zrobic badania, powiec o swoich obawach swojemu doktorowi i postaraj sie dowiedzieć czy są jakieś inne [url=http://tojefura.com] objawy raka krtani, które mogły by wskazywać na to, że jesteś chora.