Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...milcia...

jak dlugo mozna stosowac tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

czesc:)biore tabletki juz prawie rok, mam 19 lat. Przepisane mialam tabletki poniewaz w trakcie miesiaczkoaia maial okropne bole krgoslupa i nog...a przy okazji mam metode antykoncepcyjna:).ostatnio zastanawialam sie jak dlugo mozna brac tavbletki?jakie moga byc przyczyny ich odstawienia? bardzo dziekuje za ewentualne odpowiedzi:)

hmm rok w porównianiu do niektórych dziewczyn to nie jest długo:) Ja brałam tabletki przez 1,5 roku.Po odstawieniu miałam bardzo nieregularne miesiaczki i pogorszył mi sie stan cery. aha i spadłam trochę na wadze. a co do przyczyn odstawienia to zależy od tego jakie tabletki bierzesz-ewentualnie gin może ci je zmienić na inne.

Gość pszczolka z listopda
ja biore od 6 lat z przerwami co 2 lata na pol roku siostra brala przez 8, urodzila dzidziusia i dalej bierze co do przyczyn moga to byc nasilone skotki uboczne lub zle proby watrobowe albo morfologia takie badania robi sie copol roku

ja bralam pigulki 5 lat, od roku nie biore. mam nieregularne cykle teraz, bardzo nieregularne i problemy z zajsciem w ciaze.

Gość gosiaczekrrrrrr
ja biore tabletki 5 lat, zastanawiam sie nad odtsawieniem na jakis czas (lekarz powiedzial ze nie musze) ale ja sie troche boje zeby nie bylo pozniej ze sobie cos popsulam:( a po drugie nie chcialabym odstawic poniewaz bardzo mi pomagaja tez jesli chodzi o okres, jest mniej bolesny i krotszy, a wczesniej trwal 7 dni i pierwszego dnia z lozka nie moglam wstac tak mnie wszytsko bolalo nawet po paru przeciwbolowych:((((((((

Gość do osranej śmierci
:o :P

Gość meganka25
ja biorę 6 lat i nie robiłam nigdy żadnej przerwy i nie zamierzam robić

ja bralam 9 miesiecy , sa kobiety co biora 10 lat i np z 2 dluzszymi X lub XX miesiecznymi przerwami

Gość brałam ponad 2 lata
Po ich odstawieniu od pierwszego miesiąca miałam normalnie miesiączkę, nawet bardziej regularnie niż przed (chociaż nigdy z regularnością źle u mnie nie było). Jedyna zmiana to to, że przed raczej miałam cykl 31-32dniowy, a po tabsach skrócił się do 26-27dniowego. Ale regularność, prawie jak w zegarku utrzymuje mi się już kilka lat. O dziecko jeszcze się nie starałam - uzywamy prezerwatyw. Zrezygnowałam z tabsów z powodu obniżonego libido i niezadowolonej wątroby.

do tych co biora dluuuuuuuuuuuuuuuugo: Robicie jakies badania??? Myslicie ze takim co biora 10 lat nic nie bedzie potem???? Jakie badania polecacie???

Gość małgorz999
up

Gość wikitra
reklama z samsungiem mnie wkurza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tez u was wysakuje????wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr