Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synek

ma 5m-cy i nie chce byc na polku-płacze

Polecane posty

Gość synek

co robic?w ogole zrezygnowalismy ze spacerow

Gość wyluzujcie
wyprowadz go na dwór a nie na pole

Gość co to jest polek
bo nie rozumiem

Gość synek
u na w okol krakowa jest pole

Gość a może wychodzisz o niewłaściw
ej porze? Spróbuj wychodzić w porze spania. Może dziecku jest niewygodnie, ma np. za ciasny kombinezon? Albo jest mu zimno? Mogą być różna przyczyny niechęci do spcacerów. Zastanwó się może faktycznie coś jest nie tak

Gość wyluzujcie
pole to dla kretynskich krakusów dwór

Gość synek
a dwor to na wawelu

Gość wyluzujcie
na wawelu to zamek królewski

Gość olgaaaaa
u nas też jest pole a nie jakiś dwór ( jestem z Bielska)

Gość szkoda gadać
chciałam pomóc ale szkoda strzępic sobie język

wyluzuj - jak nie masz nic do powiedzenia, to głosu nie zabieraj, szkoda klawiatury. Może ma niewygodny wózek? Próbowałaś podnieść go trochę do siadu? Ja ostatnio tak zrobiłam i mój wytrzymał na spacerze ok 4 godziny.

Gość co to jest polek
pole to jest takie coś do obsiewania zbożem. Kawał zaoranej ziemi na wsi. Ewentualnie matematycznie pole jakiejś figury płaskiej mierzone w jednostkach kwadratowych, ale na to trudno wyprowadzić dziecko :p

Gość synek
chodziłby ale na rekach-bochce wszystko widziec-i jakjest w gondoli to bulwersacja niezalenie od tego czy sie mu chce spac czy nie

Gość synek
zieloneszkiełko a moge juz podnosic? to rozwiazałoby syt-tylko on jeszcze sam nie siedzi i nie wiem czy mozna

hi \'polku\' fajne:)no teraz taki okres sie zbliza jak zacznie siedziec to przejdzie

wiesz, ja podniosłam bo juz sam prawie siedzi. Pozy tym dalam tak mniej wiecej na 30 stopni - wiec niewiele. Foteliki samochodowe też są podniesione trochę.

co to jest polek ----> jestes nudny z tym \"polem\" i udawadnianiem, ze jest to niepoprawne okreslenie. Jest takich mnostwo!! wyluzujcie ----> a ktos tu zakladal topik o nie czepianiu sie innych... czemu mialam wrazenie, ze Ty??

Gość ggggggggggggggg
6. «otwarta przestrzeń na zewnątrz domu»nooooooooooooooooooo

Gość Niezapominajka Błotna
Jak nie siedzi, to nie powinno się wg mnie sadzać. Uwieś mu coś na górze w wózku, jakieś misie czy coś innego. Mój synek bardzo lubi wychodzić chociaż nie cierpi ubierania, czasami ogląda malutkie misie wewnątrz budki od wózka. Albo bryknij tam gdzie są drzewa, niech się popatrzy na coś, bo na niebo to nudno.

Gość mam juz dosyć
oj nieuki, nie ładnie... Dla Waszej informacji w Krakowie mówi się "iść na pole" co znaczy "iść na spacer, na dwór". I już! JASNE?

Gość nie jasne
nigdy takiego okreslenia nie słyszałam, a przeczytałam mase książek.. to gwara regionalna w prasie czy w TV nikt tak nie mówi

Gość uhahahahaaaaaaaaaaaaa
na pole zobaczyc buraki jak rosną

No to jesteś niedouczony, bo ja orientuję się, co znaczy iść \"na pole\" mimo że u nas mówi się \"na dwór\". Nie macie się czego czepiać?

Gość wielkopolanka26
hehe sama czytajac tytol topiku musialam sie zastanowic oco chodzi z tym polkiem. no ale juz wiem hihi..;) ja tez mysle ze z jakiegos powodu moze byc dziecku zle. moja siostra jak pierwszy raz ze swoja corka wyjechala nadwor to mala darla sie w nieboglosy ze nie odjechalysmy nawet 10metrow i trzeba sie bylo wracac. jednak zanim wjechalysmy na gore siostra dokladniej "obadala"do mala wyciagnela jej poduszke (b plaska poduszke) i wtedy jak reka odjal. przestala plakac i mogla spac na dworze i spac:) potrzebne poprostu wyczucie matki🖐️

Gość polonka
ja jeestem z Wrocka i rozumiem co znaczy: na pole; i do wiadomości niektórych- jest to poprawne sformułowanie, dialektowe, prof. Miodek na tym się zna. A synkowi zawieś jakieś kolorowe zabawki w wózku;

moja córka urodziła sie w październiku i przez całą zimę nie lubiła wychodzić na spacery,u niej spowodowane to było niechęcia do ubrań,czapki i kocyka,nie lubiła być tak grubo ubierana,spacery trwały naprawdę bardzo krótko ,pół godziny w wózku to był juz sukces

Gość co do pola
My, Krakusy idziemy na pole, bo idziemy z dworu. a swołocz idzie na dwór, bo idzie z pola hre hre hre hre

Gość już lepiej
"na pole" niż "na dworzu", bo takie określenie jest tu na porządku dziennym.