Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasika115

sylwester a dziecko

Polecane posty

Co robicie na sylwestra jesli macie male dziecko (2 latka)? Zostajecie w domu we trójke, czy podrzucacie je babci i idziecie gdzies z mężem? odpiszcie bo i ja mam taki dylemat...

Gość jak mój syn miał
2 lata to wyprawiałam sylwka u siebie

ja tylko w ciazy odpuscilam zabawe balowa:D a tak to babcie z mila checia zajmowaly sie zawsze wnuczka i zawsze był sylwester imprezowy:D Jesli masz mozliwosc dobrej zabawy i ma kto przypinowac pocieche to jaki tu dylemat????

Gość a ja siedzę w domu
bo nie mam z kim dzieci zostawić, ale nie rozpaczam :)

Gość aneta aleksandra
Sądzę że 2-letnie dziecko można 'podrzucić' babci i spokojnie bawić się na sylwestra. Takie do roku czasu nigdy bym nie zostawiła, ale 2-letnie tak.

Gość hmm tez bym chciala miec
taki dylemat. niestety nie mam z kim dziecka zostawic.

Jeśli któraś z babć chce zostac bez problemu z dzieckiem to się nie zastanawiaj..Pobędizecie razem,wybawicie sie,oderwiecie się od codziennych obowiązków.Nasz pierwszy sylwester był taki że spędziliśmy w domu gdyż synek mial 3 mieisące i nigdy bym takiego maleństwa nie zostawiła.Natomiast w tym roku idizemy synkie4m do znajomych poniewaz będize tam towarzystwo z małymi dziećmi więc i luxniej sama ja będe się czuła

Gość Paulka nie ma 17-nastu lat
Nie wiedz różnicy między 17-latką, a 21-latką?

Gość Paulka nie ma 17-nastu lat
Pisała, że jak urodzi dziecko będzie miała 21 lat. Nie czytasz uważnie, a obrażać potrafisz:P

Gość martuuulka
hallo hallo

up up :) Zbliża się sylwester.Macie dylematy,czy zostawic dziecko pod opieką,czy tez zostac w domu? Ja mam 3letnią córeczkę.Sama ją wychowuję,ale mieszkamy u rodziców.Mała nie zostaje czesto z babcią,bo babcia nie lubi jak ja gdzies wychodze.Ale nie o tym.Mam pytanie,bo chciałabym wyjechac na 4 dni w góry.Na początku myslałam,by małą zabrac ze sobą,ale to nie jest dobry pomysł,bo zanudziłaby sie tam.A mi marzy sie udany sylwester i chwila zapomniena.Czy to złe ?

ja zostawiłam 9 miesięczną córeczkę z dziadkami w sylwestra. nie sądzę abym zrobiła jej tym krzywdę. była pod dobrą opieką, zabawiana intensywniej niż w domu. następnego dnia jak się wyspałam odebrałam usmiechniete dziecko. rozrywka jest wskazana, więc jesli jest z kim zostawic dziecko, które nie jest uzaleznione od cyca to czemu nie? pierwszy raz zostawilam dziecko z babcią gdy miało 3 miesiące, poszłam na wesele do brata ciotecznego, bylo blisko, więc wpadałam dac cyca, 4 miesięczne dziecko zostawilam 2 razy na noc - pięknie pilo z butelki, bylo pod dobrą opieką, a mama sie wybawila, wróciła zadowolona, z chęcią do dalszego gugania

ja powiem tak, uważam, że jak kobieta wszędzie musi brać dziecko i nawet nie ma kiedy wyskoczyć na kawę do koleżanki (mój trzylatek np nie da anm nawet pogadać bo ciągle on gada) czy raz w roku na sylwka, to może zdziczeć:( są różni ludzie, ale ja wiem, że od czasu do czasu trzeba podładować akumulator, spokojnie pogadać ze znajomymi czy swoim mężem, pobawić się do poznej nocy i odsypiać do południa:) a z dzieckiem to niemożliwe. Ja mam taką zasadę, raz na dwa miesiace albo i częściej weekend tylko dla nas. Jedziemy np do zakopanego (2 godz drogi) i tam odpoczywamy, knajpkujemy, spacerujemy itd. Nie stresuje sie ze dziecko czeka, ze zaraz musze wracac, ze nie za długo bo rano nas obudzi o 6 itd... Można też ze swoją paczką znajomych. Dzieckiem zajmuje się babcia albo ciocia. Jak mój miał dwa lata to spokojnie zostawał na noc i uwielbia swoją rodzinkę:) babcia zadowolona i my wypoczęci. na twoim miejscu bym skorzystala z pomocy babci. zrób tez cos dla siebie. szczesliwa i wypoczeta mama to szcesliwe dziecko. a nie wiecznie utyrana i zero czasu dla siebie. wtedy nawet jak nie chcesz to sie na dziecko bardziej wkurzasz choc nic ci nie zrobilo. czlowiek to nie maszyna. potrzebuje oddechu.

riki-tiki-tak dziękuję za odpowiedz :) Moze to głupie,ze pytam na forum co powinno sie zrobic,gdyz czlowiek sam najlepiej wie co czuje i jak ma zyc i postepowac,ale lepiej mi,kiedy wiem ze nie tylko ja mam nieraz ochote poszalec, zrobic cos dla siebie:) Mloda jestem,moze to dlatego.Ale moja Zuzia byla upragnionym dzieckiem,nigdy raczej jej nie zostawialam,ale teraz zycie poukladalo nam sie inaczej i tak jakos wyszlo,ze mam okazje,wiec chcialabym skorzystac,tymbardziej,ze poprzednie sylwestry byly do dupy...

Paulina BB masz racje,wypoczeta mama ma wiecej cierpliwosci dla malego brzdąca. A ja staram sie byc najlepsza dla niej,ale wiadomo,nie zawsze wychodzi... Jestesmy tylko ludzmi,a z tymi weekendami to wam zazdroszcze:)

dzidzia, spróbuj i Ty jeśli masz kogoś do opieki komu ufasz. zreszta dziecko powinno miec fajny kontakt z dziadkami i nie bac sie u nich byc. dziecko uzaleznione od mamy nie daje sobie potem rady w przedszkolu itd. kobieta mająca dziecko jest nie tylko matką, a w polsce pokutuje stereotyp matki ktora nie ma prawa do wlasnej rozrywki, swojego czasu tylko dla siebie (i np meża). jesteś kobietą i matką a nie tylko matką.

RIKI tiki tak i slusznie myslisz..dziadkowie czesciej zajmuja sie jeszcze delikatniej i czulej od rodzicow ktorzy maja pociechy na codzien hehe(nie mowie ze rodzice nie kochaja wlasnych pociech o nie nie , ale wiadomo co babcia i dziadek to nie mama i tata;) rozpieszczaja jak moga) ja pierwszego sylwestra po porodzie robilam w domu gdyz maly mial 2 miechy i super sprawa(spalo na dole z dziadkami a ja tylko na karmienie schodzilam;)) takze polecam...ale tez nie widze problemu aby dziadkom zostawic 4 5 6 7czy roczne dziecko...jak to riki tiki tak napisala, jezdzila na karmienie badz mozna tez ociagnac pokarm jesli jest to mozliwe;) a taki wieczor bardzo szybko minie..a dzidzia nawet nie zauwazy ze taka zwariowana noc mamuska z tatuskiem miala;) dzidzia jesli twoje male ma dobry kontakt z dziadkami to nie widze problemu abys zostawila je pod ich opieka na 4 dni(nasz 3 latek to nawet wolalby u dziadkow byc niz z nami, chyba przez to ze go tak rozpieszczaja a rodzice nic tylko zabraniaja i zabraniaja hehe) zreszta zrob probe , zostaw male(czyt.zapomnialam czy masz dziewczynke czy chlopca ehh) na noc i juz bedziesz wiedziec czy az tak bardzo bedzie tesknil;) i jak ty bedzisz tesknic ;) (nie dajmy sie tez zwariowac) Moim zdaniem naleza sie rodzicom chwila relaksu i odpoczynku, jedno mamy zycie a chwila relaksu nie trwa 2 tyg.;), i jesli mamy kochajacych dziadkow ktorzy chca sie dziecmi na ten czas zajasc to powinno nie byc tutaj zadnego problemu(zalezy to tez od kontaktu dzieci z tymi dziadkami)

Paulina masz 100% racje....powiem ci ze jak sie maly urodzil to sama wszytsko przy nim chcialam robic i robilam jak i M, i narzEkac na to tez nie narzekalam(przeciez sa takie babeczki co zarzekaja sie ze wszytsko same zrobia itp, a pozniej narzekaja na swoje zycie ze nic tylko pieluchy z kupkami zmieniaja...no coz na wlasne zyczenie czesto nigdzie nie chca wyjsc a potem deprecha) ALE JAK mielismy ochote z M(do roku czasu malca mieszkalismy z moimi rodzicami) to wychodzilismy na weekend na pizze do baru (5 min od odmu mielismy hehe) spotkac sie ze znajomymi bezdzietnymi i naprawde wracajac mialam ja jakk i moj M naladowane baterie(od 6 miecha malego pracowalam na pol etatu i karmilam go do 10 miecha) a moja mamuska w niebie ze ma malego dla siebie ehh..robilismy tez tak przed wysjciem ze go kapalismy , szykowalismy do spania i juz gotowego pachnacego mamie dostarczalismy ktora kladla sie z nim z lozku i czekala az zasnie. czasem go usypialismy(i nie sadze aby moja mamuska ktora ma 5 wnukow nie chciala z malcem zostawac badz ze to dla niej meczarnie byly bo nie raz sama nas namawiala, po co malego bierzecie,bedzie sie tylko meczyl zostawcie go z nami a przy tym pozostale 4 wnukow;)) maly od malego bardzo otwarty, a od roczku po przerpowadzcce tymczasowe zza morze brak babc spowodowal ze malca ciagnelismy ze soba wszedzie, wracalismy o 1 2 w nocy (i zeby nie bylo ze my malego jakies meczarnie ) znamy tutaj duzo rodzinek z dziecmi wiec kolegow na takiej imprezce mial;) i on swoje tez sie zawsze wybawil ehhhh ale wiadomo taka imprezka z malcem to nie to co bez niego chodz wolelismy takie cos niz nic, teraz to ja o 21 juz w lozku leze i jak mysle nie spac do 2 w nocy to mnie skreca hihi ale nastepny sylwester musi byc najzajebiaszczyyy i napewno bez dzieci;)

ja mam blisko rodziców ale są tak zapracowani ze marzą o odpoczynku więc nigdy nie zostawiam u nich synka na dłuzej niż muszę. na sylwestra nie chcę ich obarczac więc rok temu robiliśmy w domu a w tym roku jeszcze nie wiem....moze pójdziemy gdzies we trójkę np do znajomych a moze w domu zrobimy...

ważka fajną masz mamę:D moja ma dwóch wnuczków ale jest tak zmęczona że siły do nich nie ma,ma odpowiedzialną i męczacą pracę :O no i cierpliwości też nie ma...żałuję że teściów mam bardzo daleko bo teściowa uwielbia dzieci:)

no ja mam córke która w grudniu konczy roczek wiec nie wiem co z sylwestrem marzy mi sie wyjazd w góry:)ale jak mała z jakas babcia zostawimy to moze pojedziemy :)

nie ma co popadać w paranoję Z dzieckim:) nie można siedzieć z dziećmi cały czas bo idzie zwariować. moje dziecko urodziło się w grudniu więc w zeszłym roku zostałam w domu. a wtym roku mam zamia gdzieś iść. już teraz- kilka razy zostawiłam młodego z dziadkami czy z ciotkami jak była jakaś okazja- wieczór panieński, siostry, czyjś ślub czy zwyczajnie długo wyczekiwany koncert... wiem ze z jak zostawie dziecko to nic jemu nie grozi a ja potzrebuje towarzystwa innych ludzi. potzrebuje też czasewm wyjść gdzieś tylko z mężem. sylwester bez dziecka to nic złego:)baw się dobrze:)

alonuszka mam nadzieje ze bedę bawić się świetnie i moja mała tez :) Bo to w koncu nic złego... Faktycznie,nie dajmy sie zwariowac :D Ale czasem jak czyta sie te forum, matki które piszą jak mozna zostawic dziecko, po co sie ja ma skoro chce sie bawic,korzystac z zycia itp... to zyc sie odechciewa . Ale to chyba jakies flustratki są :P Buziaki dziewczyny

gdyby tylko moja mama chciała zostać z Jagoda... mmmm :) w tym roku biore małą na sylwestra. Ale gdyby tak mama zaoferowała się z nią zostać, nie wiem czy długo bym się zastanawiała :) Może chwile dla dobrego wrazenia? :)

moja mama to dziwna istota :) mam wrażenie że na kaffe by się świetnie odnalazła. Jest z tych co to uważają że jak się ma dziecko, to już trzeba tylko z nim siedzieć i zapomnieć o świecie zewnętrznym ;) Oczywiście te poglądy zarezerwowała tylko względem pouczania mnie, bo jak byłam mała to pamietam ze często wychodzili z tatą ;) A teraz potrafi zapytać: dlaczego śmiałaś wyjść na miasto i zostawić Ryśka samego z dzieckiem :) O zgrozo, co za matka ze mnie, zostawiłam dziecko na pare godzin z ojcem :):):)

a tak serio, to gdybym chciała tak siedzieć non stop z małą i zapomnieć że istnieje cos takiego jak piwo, imprezy itp, to już dawno by mi tak odwaliło, że biegała bym po ulicy z koszulą w zębach ;) Nie dajmy się zwariować, serio :) Dziecko też potrzebuje od nas odpocząć. ;)