Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam szybkiej odpowiedzi

czy testery perfum w sklepach to sa wody toaletowe czy perfumy??????????????????

Polecane posty

Gość szukam szybkiej odpowiedzi

testery sa mniej czy tak samo trwałe jak dane perfumy?

Gość czekam czekam czekam

Gość *** *** ****
tester jak sama nazwa wskazuje słóży do przetestoania produktu przed zakupem, czyli zawiera dokladnie ten sam produkt co stoi obok na półce, to chyba logiczne?

to czemu na allegro tester pewnej PERFUMY jest w dziale: "wody toaletowe"

Gość perfumy...
Tester, to dokładnie taki sam produkt jaki zamierzasz kupić. W Sephorze perfumy są zapakowane, a obok stoją flakony z testerami, nikt tego nie podrabia.

Testery są tak samo trwałe jak i zakupione wody.Trwałość zależy od tego jeszcze , czy jako tester jest wystawiona woda toaletowa czy perfumowana. Wiadomo, że perfumowana jest trochę trwalsza od toaletowej. Natomiast często na Allegro, sprzedający testery wmawiają ludziom, że są one trwalsze. Na pewno kupując tester na Allegro zaoszczędzić kilka złotych, ale zapach będzie dokładnie taki sam jak wody kupionej w pudełku.

wyczytałam, ze na pewno jest to woda toaletowa, bo widac na puedłku.a czy wody toaletowe sa duzo mnie trwałe od perfum?

Calineczko....

poczekam......... :) uzywacie czasami wód toaletowych??? sa trwałe?

Jeżeli jest to dobra tzw. wysokopółkowa woda to będzie się trzymać cały dzień, nie ma więc sensu płacić więcej za perfumowaną. Jeśli chodzi o trwałość to najtrwalsze są czyste perfumy, które zawierają 30 - 40 procent olejków zapachowych (ale czyste perfumy są bardzo drogie i raczej rzadko się ich używa), następnie woda perfumowana 10-15 % olejków zapachowych, później woda toaletowa - około 5-10% olejków i w dalszej kolejności są wody kolońskie i odświeżające i dezodoranty. Spokojnie kupuj wodą toaletową, ja mam Champs Elysees Guerlaina i trzyma się na skórze cały dzień.

-perfumy- zawierają 15%-30% olejków. Perfumy są najtrwalsze i jednocześnie najdroższe. -wody perfumowane- zawierają 10%-15% olejków. Wody perfumowane mają trwałość i intensywność zapachu zbliżoną do perfum, ale mimo wszystko są od nich odrobinę mniej trwalsze. -wody toaletowe- zawierają 5%-10% olejków. Zapach wody toaletowej szybko się ulatnia i po pewnym czasie jest słabo wyczuwalny, ale to już zależy od marki. Miałam kiedyś wodę toaletową Pumy i zapach utrzymywał się na skórze przez cały dzień:D

dziekuje dziewczyny!!!!!!!! bardzo mi pomogłyscie. jako biedna studentka nie znam sie dobrze na perfumach :/

Gość gość
Ja sie czosnkiem smaruje i tez pachnę :D