Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziunka

gruczol bartholina

Polecane posty

czesc czy ktoras z was ma podobny problem do mnie? od 6 lat ma powiekszony ten griuczol teraz nie boli ale jestem w 28 tc. narazie lekarz nie karze go usuwac ale chcialam poradzic sie kogos...

Gość mialam to
ale co konkretnie chcesz wiedziec?

Gość mialam to
postaraj sie, zeby w ciazy nie doszlo do ostrego stanu, bo operacja jest pod calkowita narkoza i nie daj sie byle komu operowac

czyli do takich boli jakie mialam 6 lat temu?! narazie mam tylko jakby torbiel..zreszta pewnie sama wiesz skoro mialas jak to wyg;lada ale w ciazy ze 2 razy zaczal mnie kuc trwalo to krotko ale wystraszylam sie ze nanowo sie odzywa, a jesli mozna spytac ty mialas go w ciazy?

Gość mialam to
tak, mialam w ciazy, wtedy przy ostrym stanie tylko go podleczylam, a po porodzie operacja, ale jak nie uda cie sie go podleczyc, to musi byc natychmiast operowany, bo po prostu nie wytrzymasz z bolu

czyli do takich boli jakie mialam 6 lat temu?! narazie mam tylko jakby torbiel..zreszta pewnie sama wiesz skoro mialas jak to wyg;lada ale w ciazy ze 2 razy zaczal mnie kuc trwalo to krotko ale wystraszylam sie ze nanowo sie odzywa, a jesli mozna spytac ty mialas go w ciazy?

wiem wlasnie pamietam jak mnie 6 lat temu przyatakowalo nawet kichnac nie moglam tragedia. a dzis czytalam o tym troche na innym forum ale wypowiedzi byly z przed roku i tak chcialam sie dowiedziec. ja w ciazy nawet nie moge wspolzyc z mezem..wiec moze to mnie uchroni od nawrotu bolu

a twoja dzidzia ile ma juz teraz? lekarz nie straszyl cie ze ten gruczol moze jakos na dziecko wplynac..nqa jego rozwoj..malo o tym wiem