Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regulonka

CZY REGULON DOBRZE ZABEZPIECZA????

Polecane posty

Gość regulonka

biore juz 4 opakowanie.....do tej pory miałam plamienia w czasie brania tabletek ale cos sie zle czuje bo przed okresem mam straszne napięcie przedmiesiączkowe ....ale mam nadzieje ze one dobrze zabezpieczają?????

Gość regulonka
i czy to prawda, ze te wszystkie tabletki mają taki sam poziom hormonu zabezpieczającego????

Gość pszczolka zlistopada
tak jesli sie je bierze prawidlowo a plamienia przez pierwsze 3 opakowania sa normalne

Gość regulonka
mi lekarka gadała ze przy pierwszym opakowaniu mogą byc plamienia ale ja ich nie miałam dopiero przy drugim i trezcim ale to są moje juz 2 tabletki wczesniej brałam cos innego ale były za słabe bo dostałam krwawienia w czasie brania tabletek....ale tabletki biore regularnie...

Gość regulonka
ja dopiero zaczynam współzycie wiec sie nie dziwcie ze mam takie wątpliwosci jeszcze:(kochałam sie dopiero kilka razy....ale podczas brania tego opakowania a jestem przy 7 tabletce teraz piescilismy sie bez wytrysku więc bedzie wszystko dobrze????

mi plamienia wyst terz przy 2 i 3 opakowaniu i lejakrz powiedzial ze wszystko jest ok

Gość regulonka
ale mimo tych plamien jestem nadal zabezpieczona???? tylko ze to w sumie moje 8 opakowanie tabletek!!!! najpierw 4...a teraz jestem w trakcie 4 opakowania regulonu.....czy to normalne???

ja jestem przy szustym i jak narazie w ciazy nie jestem a sypiam z moji facetem 4 razy w tyg

Gość regulonka
to jest okropne!!!! dlaczego ja sie ciągle obawiam????to juz jest paranoja poprostu:( biore pół roku tabletki , zaczełam współzycie a mam ciągle histerie ze nie bedą działały i tak jest przed kazdym okresem:(

hi hi od tego to juz jest topik od takich schizow z ciaza. poprostu dzialania tabletek nie widzisz i dlatego sie boisz ja barlam tabletki od 16 roku zycia z przrwami rzecz jasna i nadal dzidziusia niema w dzrodze.

Gość regulonka
wiem , ze to smieszne:( a jakie Ty bierzesz tabletki???

harmonet wiec slabszy od regulonu

Gość regulonka
ja najpierw brałam novynette a teraz regulon.....novynette były za słabe ale czułam sie dobrze tzn nie miałam bóli przed okresem i tylko 4 dnia teraz czuje sie przed potwornie:( od połowy opakowania az do okresu mam straszny trądzik, prawie cały czas bolą mnie piersi i mam bóle głowy :( lekarz chce mi przepisac Yasmin jezeli nadal bede sie zle czuła :(

nierozumiem twojego lekarza twoje pierwsze tabletki maja taki sklad jak yasmin ale wydaje mi sie ze toe obecne to niewypal masz zbyt duzo obiawiow ubocznych

Gość regulonka
a ona mi powiedziała ze mają wiekszą dawke hormonów niz te co brałam i są bardzo dobrze przyswajalne ale drogie około 45zł opakowanie:(

Gość regulonka
zwariuje niedługo od tych tabletek ;)

dobierz opakowanie a wczesniej idzi po inne tabletki bo tylko bedziesz sie mordowac

Gość mala83.
pszczolka! ile masz lat? sorry ze pytam. od 16ego roku zycia tabsy?? hmmm gin Ci recepte wypisal bez problemu czy bralas w celu leczenia?

Gość regulonka
ja biore głównie w celu leczania ale ze teraz mam chłopaka to sie przydają ;) zaczynamy dopiero...tzn ja zaczynam i sie jeszcze okropnie boje ze to nie zadziała:(

teraz 22 przeprowadził wywiad zlecil badania i wypisał przez 2 lata leczniczoa potem juz ze wzgledu na wspozycie ale bralam i biore caly czas te same tabletki

Gość mala83.
tez sie balam (dalej sie boje) ale sie sprawdza. jak sie boisz to zabezpiecz sie dodatkowo prezerwatywa jak Ci sie chlopak nie zbuntuje:P

Gość mala83.
a pszczolka...jeszcze jedno ptanie.. zabezpieczasz sie dodatkowo, czy idziesz na calosc? wiem ze to nie to forum ale skoro juz masz tabsy od...hmmmm 6lat to chyba jestes w tych sprawach bardziej obrotna niz ginekolodzy. :)

co do gumek to ja pierwsza sie poddalam strasznie mi bylo niewygodnie a chlopak trzymal sie dzielnie a potem powiedzial ze on mozew gumce jesli che ale zebym mu potem nie mowila ze on niechce i sie o mnie nie troszczy hi hi a teraz sie cieszyl ze to ja sie poddalam

nie dodatkowo sie nie zabezpieczam ale nadal niemoge sie pzrelamac zeby sprobowac w czasie 7 dni przerwy

Gość regulonka
mysmy tez dodatkowo g gumce;) a ja nadal histeryzuje:( a teraz to były tylko pieszczoty.....wiec przeciez nie mam sie czego bac...ale sie boje:(

Gość mala83.
ja jak czytam to forum to takie ciazoschizy czasem lapie ze az sie sobie dziwie.. mimo tabletek:) smieszne nie.. nie slyszalam jeszcze odnikogo wprost zeby zajsc przy tabletkach DOKLADNIE STOSOWANYCH JAK TRZEBA, a opowiesci, ze kolezanka kolezanki miala kolezanke ktorej kuzynka wpadla ale brala regularnie... zaczynajan mnie juz irytowac..jak Ty sie odnosisz do tego tematu?

Gość mala83.
regulonka: heh.. ja tez sie nie mam czego bac a sie boje:) jestem nowicjuszem i mam nadzieje ze mi przejdzie bo pol dnia rozmyslam o moich urojeniach

hi hi brala regularnie ale kiedys zapomniala tabletki i sie wszysto rozregulowalo i byla wpadka ja nieznam nikogo kto by wpadl przy tabletkach

Gość mala83.
dokladnie tak. ja sie pilnuje i czasem az mi sie smiac chce jak slysze moj budzik np. w autobusie ,... albo w sklepie:).. wczoraj mialam tak w kinie:D haha ja mimo wszystko boje sie jeszcze bez gumki i do konca we... mnie:P

Gość regulonka
mam 23 lata a zachowuje sie jak nastolatka;) boj sie ale chłopak nie protestuje jak narazie co do gumek;) a mimo to denerwuje sie ciągle rozmyslam ze jak bolą piersi to cos jest nie tak....miałam tez na poczatku zawroty gowy i nudnosci dostałam jakiegos rozstrojenia zołądka i to trwało 1,5 miesiąca.....panikowałam potwornie ale wtedy tez dostałam tego krwawienia podczas brania tabletek:( ale lekarka mnie uspokajała ze to skutek uboczny tamtych tabletek anie ciąza;)