Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arida

potrzebuje porady

Polecane posty

Gość Arida

w marcu skończę 18 lat. zastanawiam się czy iść do ginekologa by zapisał mi tabletki antykoncepcyjne. jeszcze nie zaczęłam współżycia ale myśle o tym. nie chce żeby mój pierwszy raz kojarzył mi się ze stresem gdyż będę myślała o możliwości zajścia w ciąże a tego bym nie chciała. jakoś nie mam przekonania do prezerwatyw dlatego myślę nad pigułkami, ale nie wiem czy ginekolog mi je przypisze w tak młodym wieku. poza tym boje się badań u ginekologa. jeszcze nigdy takich nie miałam i bardzo się krempuje. co mam zrobić....

Gość Madziaaaaaaaa
:))) jełsi boisz sie prezerwatyw to idź co do tegoz e nie przepisze Ci w TAK MŁODYM WIEMU to BŁAD bo 18 to nie młody on moze CI przepisać nawetw wieku 16 lat wiec bez problmeu a co do strachu to nie ma się czego bac :) też mialam takie obawy w sumie byłam wiele poźniej niż w wieku 18 lat i gorzej sobie to wyobrażałam a było bez bólu i bez wstydu :)))

Gość regulonka
najlepiej na pierwsze badanie idz do babki bedzie lepiej i łatwiej pogadac o wszystkim bez skrempowania ;)

Jak skończysz 18 lat, to lekarz Ci przepisze tabletki bez problemu. A nawet jakbyś tych latek nie miała, to prywatnie każdy przepisze. Ale dobra rada: niech lekarz przed przepisaniem tabletek zrobi Ci wszystkie potrzebne badania, próby wątrobowe i takie tam, bo tabletki to nie cukierki ;) Jak Ci tak od ręki przepisze, to wątpiłabym w kompetencje tego lekarza. To naprawdę w Twoim interesie mieć te badania zrobione. A tak w ogóle to przemyśl wszystkie za i przeciw. Ja wiem, że wiele dziewczyn zachwyca się tabsami, ale trzem myśleć wprzód. Ja właśnie rzucam po kilku latach brania ;) Ale to jest tylko i wyłącznie Twoja decyja.

Gość pszczolka zlistopada
18 lat to nie tak malo ja 1 tab mialam w wieku 16lat co do badan to powiec ze jestes dziewica a lekarz ci wszystko wytlumaczy zleci badania krwi i kilka innych i powinien wystawic recepte