Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PAMPELUNEK78

Starające się z Siedlec

Polecane posty

Oli80 musisz czymś zająć myśli, może jakieś hobby???Nie możesz o tym wciąż myśleć , bo nie wyjdzie.Może już Ci się udało???Grudzień to czas cudów!!!!A kiedy spodziewasz się @????Na mnie Clo nie działa, bo robią mi się torbiele, zresztą nikt mi nie monitorował cyklów przy tym leku.Zaszłam w ciążę bez żadnych leków i zupełnie niespodziewanie nawet nie wiem, w którym dniu cyklu.To było totalne zaskoczenie, nie myślałam o tym i się udało.U mnie była to blokada psychiczna tak powiedział mi lekarz.Nic się nie martw na pewno jesteś płodna, bo byś nie zaszła w ciążę wcześniej, gdyby było inaczej.Wiem,że łatwo powiedziać nie myśl, ale tylko wtedy wychodzi jak sie nie myśli i jest się wyluzowanym.Postaw na spontaniczność i żadne leki nie będą Ci potrzebne.Życzę powodzenia!!!Napisz jak staranka;-))

Kochana ja właśnie teraz jestem niestety w trakcie @........ No ale w zasadzie to już mi się prawie kończy czyli następny cykl przede mną :) Kochana ja teraz jestam w trakcie załatwiania sobie stażu więc jak tylko gdzieś się dostanę to moje myśli (mam taką nadzieję) będą skupione na czymś innym :) A u Ciebie kochana kiedy termin @?

Oli80 mam jeszcze pytanko wiem,że to przykre,ale w którym tygodniu ciąży poroniłaś?Mam nadzieję,że nie uraziłam Cię tym pytaniem.Ja swoją fasolkę też bym straciła, gdyby nie dr. Łazuka w porę dostrzegł na usg,że trofoblast się odklejał( 7 tc.) i dał mi luteinę do 20 tyg. ciąży.Wszystko wróciło do normy i donosiłam ciążę, a nawet przenosiłam urodziłam w 42 tyg. ciąży.Warto dziewczyny chodzić do lekarza prywatnie, bo przy każdej wizycie jest możliwość zrobienia usg.

U mnie nie ma terminu @, bo jestem na lekach(orgametril).Mam torbielkę 37 mm.Muszę je brać jeszcze 9 dni jak odstawię wtedy przyjdzie @.Staraliśmy się w tym miesiącu, ale nic z tego.Niby kuł mnie prawy jajnik w 12 dniu cyklu, byłam na usg 14 dnia cyklu i w opisie mam tylko endometrium o cechach 2 fazy.Nic mi nie powiedział dr. Korniluk czy miałam owulację czy nie.Na lewym jajniku mam torbiel.Raczej przy orgametrilu ciąża nie wskazana.

pampelunek 🌼 przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale cały dzień biegałam na mieście za prezentami :) Ja poroniłam w 9 tygodniu ciąży. Zaczęłam plamić w 7,5 tygodnia i od tego czasu byłam na Duphastonie. Niestety nie pomógł. U mnie wszystko było ok. Na każdym Usg Łazuka sprawdzał czy coś się nie odkleja czy wszystko jest dobrze no i było... Serduszka w 9 tygodniu już nie zobaczyłam chociaż wcześniej biło.... Łazuka mi powiedział że to musiała być jakaś wada genetyczna bo inaczej Duphaston podtrzymał by ciążę. Jestem z samych Siedlec :)

Gość podnoszęęęę

Gość podnoszęęęę
jest w Siedlcach USG 3D lub 4D wie ktoś????

Gość potahontas
Witam Was Wszystkie Starające się:), poczytałam Wasze forum i postnowiłam się Was poradzić. Ja także niestety od ponad roku staram sie o dzidziusia i nic z tego nie wychodzi. :( U mnie raczej wszystko odbywa się regularnie, ale fasolki nie ma:(. Chciałabym się poradzić jakiegoś dobrego ginekologa i podjąć leczenie, ale problem polega na tym, że po ślubie jak przeniosłam się w te strony nie znam tutaj żadnego lekarza i nie wiem do kogo powinnam się z takim problemem udać. Może mi coś poradzicie??? I chciałabym podtrzymać temat odnośnie szpitala, w którym najlepiej jest rodzić. Czy faktycznie zła opinia wojewódzkiego wynika z dalekiej przeszłości?? Dziękuję i pozdrawiam Was bardzo serdecznie.

witam! Ja także jestem z Siedlec i miło mi widzieć że na kafe jest jeszcze ktoś z tego miasta, ja już wystarałam się o dzidziusia (mam 2 synów młodszy 6 tyg starszy 2 i 9 msc). życzę Ci powodzenia laptowiczka i jak będziesz miała jakieś pytania to pisz z chęcią jak będę mogła choć trochę pomóc odpowiem. A co do ginekologa to ja chodzę do dr wojnickiej lach w centrum i chwalę ją sobie, prowadziła moje 2 ciąże. pozdrawiam :)

Witam koleżanki ;) Ja z mężem starałam się o dzidziusia ok pół roku i chyba nam sie udało ;) Nie bedę oszukiwać ze się cieszę i zarazem boje, ale to chyba wiekszość z nas tak miało. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok. Mam pytanie do peelle - czy mogłabys powiedziec coś więcej o dr wójnickiej lach?? Bo ja do niej też chodziłam ale się zastanawiam czy przy niej zostać. A w jakim ona jest szpitalu?? Zgóry dzięki za info ;)

Gość Martex
czy za obecność męża przy porodzie w Siedlcach trzeba płacić?

Gość koko1270
nie płaci się za obecność męża, chyba że chcesz swoją salę prywatną mieć to wtedy to kosztuje 500 zł w wpjewódzkim

Gość ooolllkkkaaa
Dziewczyny przestrzegam przed ginekolog Pieszalską. Potwierdziła moją 6 tygodniową ciąże USG dopochwowym, wydrukowała zdjęcia, po czym nie chciała dać mi USG tylko dopieła do karty. Nie wypisała mi żadnego skierowania na badania krwi, moczu itd. itp. Nic a nic kompletnie. Po czym po 6 minutach powiedziała, żebym zapisała się za miesiąc. Powiedziałam, że to jest moja pierwsza ciąża i nie mam kompletnie pojęcia co robić, zapytałam się czy brać jakieś witaminy czy kwas foliowy na co usłyszałam odpowiedz no możesz ;/ zapytałam się czy waszystko jest ok- odpowiedz tak. Zero jakiejkolwiek rozmowy z jej strony. Już więcej tam nie wróciłąm.

Gość gość
Hej dziewczyny. Ja nie jestem z Siedlec ale szukam dobrego lekarza ginekologa.Staramy się z mężem o dziecko prawie 3 lata.Mam podwyższoną prolaktynę we krwi potrzebuję porady bardzo dobrego specjalisty. Pozdrawiam.

Gość ewabuj
3 lata to rzeczywiscie juz sporo, trzeba sie tym zajac na powaznie i niestety doradzilabym Ci juz kliniki w bialymstoku. ja jestem z siedlec a leczylam sie w bocianie w bialymstoku. jestem w siodmym miesiacu ciazy :-) w siedlcach niestety lekarze sie na tym nie znaja. naprawde, moje dwie znajome wywalily tu duzo kasy, pare lat leczyly sie u siedleckich lekarzy a i tak dzizziusiow doczekaly sie w bialymstoku. ja chodzilam raz w miesiacu na wizyte w bialymstoku, robiono usg, przepisywano zastrzyki czy tabletki a potem chodzilam na podgladanie w czasie owulacji na usg w siedlach za 50 jedynie. wtedy xzwonilam do lekarza w bialymstoku i on mowil czy juz mam wziac zastrzyk na owulCje itd. i jak chodzilam na te podgladania to siedleccy lekarze nawet nie znali tych lekow ktore bralam, w aptece w siedlcach tez sie nie kupi tych zastrzykow. jezeli chodzi o koszty to pierwsza wizyta jest droga 250 zl ale potem kazda 100, czyli jak w siedlcach. gorzej z lekami, wyniosa z 300 zl miesiecznie.

Gość ewabuj
nie wiem ile masz lat i czy kwestie finansowe bylyby u Ciebie do przebrniecia. zdaje sobie sprawe ze te kwoty ktore wymienilam sa bardzo wysokie a na poczatku zawsze jeszcze dochodza badania hormonalne z krwi ( no chyba ze bys sobie zrobila wczesniej w siedlcach na kase chorych) ale czasem warto nawet wziac kredyt. my co prawda nie musielismy ale tez bylo to dla nas obciazeniem. zalezy ile jeszcze masz lat. po 35 roku jest juz trudniej zajsc i w bialymstoku, wiec lepiej nie obudzic sie z reka w nocniku tylko dzialac. im jestes mlodsza tym leczenie krotsze. w bocianie polecam dr. grygoruka bardzo ludzki lekarz. ale jesli nie masz pieniedzy to moze najpierw umow sie w siedlcach i posluchaj jaki maja pomysl na leczenie Twojej przypadlosci. bedziesz czula w rozmowie czy lekarz wie o czym mowi. warto pojsc na taka wizyte z mezem. (w bialymstoku tak jest ze na kazdej wizycie maz siedzi obok i wlasnie razem o wszystkim decydujecie, nawet badania ginekologiczne sa w jego obecnosci co na poczatku bylo heh krepujace) powodzenia ;-)

Gość xagus2008x
Witam, czy któraś z Was się orientuje gdzie w Siedlcech robią usg 3d, ile to kosztuje i w którym tygodniu ciąży najlepiej je zrobić? :)

Gość gość
podnoszę także szukam informacji gdzie można zrobić 3D lub 4D w Siedlcach ;)))

Gość gość
Witajcie dziewczyny potrzebuję opinii o dr. Brągoszewskim. Zapisałam się na wizytę ale nie wiem czy to nie był błąd. Dajcie proszę znać.

Gość gość
Witajcie dziewczyny potrzebuję opinii o dr. Brągoszewskim. Zapisałam się na wizytę ale nie wiem czy to nie był błąd. Dajcie proszę znać.

Gość gość
Polecam bardzo dobry specjalista i duże doświadczenie kliniczne, w końcu ordynator. Jedyny minus to taki, że bada niedelikatnie, ale do przezycia