Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppi

tabletki antykoncepcyjne a dzidzius

Polecane posty

Gość keroppi

witam! Zapewne poruszam ten temat po raz kolejny,ale chcialabym się zapytać dziewczyn które brały tabletki czy miały problem póżniej z zajściem w ciążę. Ja od blisko 5 lat biorę Harmonet niedługo wychodze za mąż,zapewne nie będziemy od razu się starać o dzidziusia,ale za jakiś czas napewno, Chciałabym wiedzieć czy jest okres czasu na jaki organizm kobiety ponownie powinien sie przygotować,żeby nie zajść w ciąże od razu po odstawieniu tabletek - by dziecko urodziło się zdrowe?? Czy są problemy z zajściem w ciązę po tabletach?? Jeśli chodzi o mój stan zdrowia, nie tabletki znośzę bardzo dobrze.Mó lekarz twierdzi że przerw nie 3ba robić o ile nie planuje się ciązy. Podobno po odstawieniu tabletek czasem łątwiej zajść w ciązę. Prosze o jakieś rady.

Gość jeśli nie zabezpieczasz się
wcale to tak samo łatwo jest zajść w ciążę po odstawieniu jak i w ogóle nie biorąc wcześniej tabletek. Chyba, że przed tabletkami ty albo partner mieliście problemy, to takie same będą po odstawieniu

Gość Karina712
A zadałas sobie kiedyś pytanie ile kobiet ma problemy z zajściem w ciążę mimo że nigdy nie brały tabletek anty?... Moim zdaniem nie masz się czym przejmować. Pamiętaj jednak o zażywaniu kwasu foliowego w celu zmniejszenia ryzyka wad płodu. Pozdrawiam!!

Gość może mit o tym że
"Latwiej" powstał stąd, że po odstawieniu tabletek cykl może się wydłużyć lub skrócić przestawiając na normalne funkcjonowanie jajników i nie będzie okresu na zawołanie po 28 dniach. I wtedy trudno przwidzieć owulację. Więc jeśli od razu nie chcesz wpadki, to nie zdawaj się na "rosyjską ruletkę" tylko kup gumki

to że po tabletach łatwiej się zachodzi to mit nic więcej.Ja też brałam harmonet ale rpzez 4 lata.Gine kazała zrobić miesięczną przerwe i wtedy się starać tez tak zrobiłam,po tej przerwie zaszłam po 9 miesiącach.Są pary którym odrazu się udaje,inni musza czekac kilka miesiecy a ejszcze inni lata mimo że brali lub nie brali pigułek.Na to nie ma rególy!

Gość kangurek jestes ginekologiem
?

Gość keroppi
Bardzo się cieszę za Wasze wypowiedzi. Mam nadzieję że jak bedę się starać to nie będzie prblemu:) Ale nadal zapraszam inne dziewczyny/kobiety do odpowiadania.

nie trzeba być ginekologiem by co nie co wiedizeć :) dużo kiedyś na ten temat przeczytałam a i mam sprawdzonego ginekologa w rodiznie więc pisze co wiem

Gość keroppi
Kangurek - napisz mi może coś więcej skoro troszkę czytałaś??

aż takim geniuszem książkowym to ja nie ejstem :) ale radze Tobie poszperać w internecie bo warto. Zreszta jak już postanowicie się starać o dziecko to będizesz napewno chciała wiedizec więcej i napewno będizesz wiedizała :)

Gość keroppi
Prosze bardzo kobiety które brały tabletki antykoncepcyjne a potem starły się o dzidziusia o napisanie czy naprawdę po tabsach trudno zajsc w ciążę?? Tyle sie słyszy że mnie osobiście to bardzo przeraża. Narazie biorę tabletki bo jest to moja metoda antykoncepcji,ale niedługo chemy zdecydowac się na dzidzie i nie chciałabym każdego miesiąca życ w stresie. Mój ginekolog,jest super,prowadzi bardzo dużą ilość ciąż jest do teg jeszcze onkologiem twierdzi że tabletki nie mają wielkiego wpływu. Biorę Harmonet - stwierdził że jest to najlżejsza tabletka antykoncepcyjna,z najmniejsza ilościa hormonów. Piszcie:)

Gość BLADA JANINA
NIE ZGADZAM SIĘ Z TYM ŻE HARMONET JEST NAJLŻEJSZĄ TABLETKĄ NA RYNKU!! JEST DUŻO TABLETEK O PODOBNYM SKŁADZIE. PEWNIE POWIEDZIAŁ CI TAK DLATEGO, ŻE MIAŁ ODWIEDZINY PRZEDSTAWICIELA TEGOŻ LEKU :-P ZWRÓĆ UWAGĘ JAKIE ULOTKI LEŻĄ W JEGO GABINECIE?... POZA TYM ZGADZAM SIĘ Z KARINĄ 712.