Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewwa20

co polecacie na obolałe gardło?? help!!! Już nie wiem co brać..

Polecane posty

Gość Ewwa20

czym płuka calbo co kupićnajlepiej?? Te Septolete, płukanie ziołami, Sebidin nic nie pomagają. Cholinex to dziadostwo... Jużnie wiem co brać :( NAjgorsze że to gardło samo z siebie ie boli tylko przy przełykaniu czuje ze jest obolałe i tak po bokach hen hen daleko boli... Dziwne, miał tak ktoś z Was?? Co zlikwiduje ten obrzęk i malinowe gardło...?? :( Pomocy, nie chce antybiotyku :( :( :( Mylse że to katar spływający mnie tak urządził :(

Gość masz angine
lepiej idź do lekarza bo bedzie ci coraz gorzej

Gość Ewwa20
nie mam anginy bo nie mam migdałków, to stan zapalny gardła

Gość Hascosept
HASCOSEPT preparat w aerozolu, bez recepty=ok 16 zeta. działa przynajmniej u mnie - bardzo wydajny,na całą zime starczy. buziaki

Gość Ewwa20
hmm,tego nie próbowałam, pytam na forum bo moze macie cośsprawdzonego.. Oczywiście jak mi do czwartku nie przejdzie nic to pójde po antybiotyk... Nie czuje sięjednak na tyle źle żebym miała w siebie pakowac tyle chemii antybiotykowej...

Gość juhaha
czy masz zdrową tarczycę? -bo mam fantastyczny przepis na płukankę z dodatkiem jodyny

Gość Ewwa20
hmm, chyba zdrową ;) co to za płukanka z jodyny??

już miesiąc walcze z gardłem,ostatnio znajomy przyniósł mi propoli który sam zrobił ale z propolisem trzeba ostoznie bo mozna być uczulonym

Gość hascosept
bardzo dobry polecam i niedrogi

Gość juhaha
nigdy jeszcze nie spotkałam się z czymś równie skutecznym, poniżej podaję składniki, po które musisz sie jednak udać do apteki, ale są bardzo tanie 1 szkl. gorącej wody - do tego dodać - 1 łyżeczka soli kuchennej - 5-10 kropli jodyny (kup z kroplomierzem) - 40 kropli oleju glicerynowego jak wystygnie dodać 40 kropli wody utlenionej płukać gardło 3xdz. Sól, jodyna i woda utleniona mają działanie odkażające, a olejek glicerynowy nawilża wysuszoną śluzówkę. Bardzo polecam tę płukankę, bo szybko doprowadza gardło do ładu.

tabletki do ssania ISLA MINT Jedne z najdroższych i najlepszych (dopiero co wyleczyłam gardło nimi a też miałam potężny ból)

Gość gość
witam, ja polecam na problemy z gardlem roztwor jodyny. Do pol szkl wody daje ok 2 lyzeczki jodyny (kupuje ja w aptece koszt ok 2 zl) takim roztworem plukam gardlo (NIE PIJE TEGO) wypluwam to. Bardzo szybko to pomaga, polecila mi to pani w aptece bo bylam po plyn lugola nie bylo go i pani mi powiedziala ze lepszy jest wlasnie roztwor jodyny. Dawniej chorowalam pare razy w ciagu zimy (ciagle bolalo gardlo, mialam rowniez ropnia, chodzilam po lekarzach mialam juz miec usuwane migdalki - gdzyz kazdy lekarz twierdzil ze moze mniej wtedy bede chorawala na gardlo), naprawde nie ma lepszego lekarstwa.Wczoraj zaczelo mnie szczypac gardlo wiec na wieczor plukalam gardlo no i dzisiaj prawie przeszlo wogole mnie nie boli nie wiem co ta jodyna robi ale bol gardla zaraz przechodzi. Zauwazylam ze jak plucze gardlo to wypluwam razem z ta woda takie cos jak by flegme po tym odrazu mi lzej lepiej przelykac sline itd naprawde polecam

Gość gość
Ja bardzo polecam Orofar Max. Przy najbliższej okazji spróbuję tych Isla Mint i Hascoseptu, bo niestety z gardłem często mam problemy.

Gość gość
uniben w sprayu

Gość gość
na mnie isla w ogóle nie działa one tylko nawilżają gardło. dla mnie najlepsze efekty przynosi tantuum verde w aerozolu, działa nawet przy ropnej anginie. najtaniej jest chyba na stronie apteki czerwonej, czasami płuczę gardło amolem i na stronie apteki czerwonej widziałem tabletki amolowe używał ktoś? czy to jest to samo co amol?

Gość gość
w isla mind trujące - aspartam, sorbitol..