Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniaaa1

jakie leki na przeziebienie

Polecane posty

Gość Moniaaa1

przeziebiłam sie, jakie leki moge przyjmowac w ciązy ?

Gość czosnek miód
cytryny itp

Gość Moniaaa1
a czy jakies tabletki? p. bolowe p. goaczkowe itd?

z przeciwbolowcy hto tylko PARACETAMOL i to w skrajnych przypadkach bolu, najlepiej ograniczyc do minimum w 1 trymestrze no i w ogole w czasie calej ciazy na przeziebienie mleko z miodem, grzanki z czosnkiem, kiwi z miodem ale zadnych lekow nie wolno - nawet do ssania ani kropli do nosa. gdyby domowe sposoby nie pomagaly musisz skontaktowac sie z ginem

Gość ojjjjjjjjjjjjjj
można homeopatyczne na ból gardla, spytaj w aptece, ja bralam i mi pomagały, trochę wolniej ale pomagaly

Gość Moniaaa1
ok , to od jutra zaczne kuracje. no wlasnie nie wolno zabardzo p.bolowych tabletek, a ja gdy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy, gdzies tak do 6 tygodnia jadlam i to w duzych ilosciach p. bolowe :( ale mam nadzieje ze nie zaszkodzily.

Gość ojjjjjjjjjjjjjj
dont worry ja tez na początku jadłam ibuprom a nawet antybiotyk na zapalenie ucha, a było wszystko ok

Gość Moniaaa1
idz z przeziebieniem do lekarza? czy sama sie wyleczyc tym miodem czosnkiem i cytrynami ? nie bedzie zadnych powiklan po przeziebieniu?

Gość Alexxxa
Nie jest prawdą, że nie wolno w ciąży zażywać ibupromu. Nie wiem skąd wzięła się ta opinia. Wolno, ale tylko w I i II trymestrze, ponieważ może opóźnić akcję porodową. Jest mnóstwo leków ziołowych na gardło, które mozna przyjmować w ciąży. Zapytaj w aptece. Jeżeli jestes mocno przeziebiona, to jednak idx do lekarza, bo miód i czosnek to czasami zbyt mało. Takie niewyleczone ciągnące się przeziębienie może przejść w cos gorszego i będzie miało gorsze skutki od leków. Dobry lekarz powinien przepisać ci cos, co wolno brać w ciąży.