Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NICOLA233

ślub PAŹDZIERNIK 2007 KTOŚ JESZCZE????

Polecane posty

Gość kiciaMarcinkakka
ja 27 .10. 2007 :)boje sie o pogode....

Gość NICOLA233
power of love super ze nie jestem sama bo juz sie nikt nie odzywal:) i jak przygotowania? co juz macie zalatwione? i co jeszcze zostalo? my narazie tylko sala i orkiestra.

hej dziewczyny ja tez mam termin na 27 pazdziernika na godzine 16.00 i martwie sie ze jak bede wychodzic z kosciola to bedzie juz ciemno. jesli chodzi o pogode to mam nadzieje tylko, ze nie bedzie lało, wszystko inne przyjme z usmiechemna twarzy. w miejscu gdzie ja bede miala wesele jest bardzo mila pani restauratorka i sluzyla cenna rada odnoscie wesela w pazdzierniku tzn. suknia absolutnie nie moze sie ciagnac po ziemi, pogody nikt nie przewidzi a w razie desczu czy pluchy sukienka zaraz zacznie nasiakac od dolu i bedzie zwyczajnie mokry i brudny dol. wiec musi sie kaczyc tak okolo 1 albo 2 cm od ziemi. pomyslalam ze moze przyda wam sie ta rada. pozdrawiam i mam nadzieje ze bedziemy kontynuowac ten topik

Narazie mam załatwione: -sale -orkiestre -kosciół -fotografa -kamerzyste :) Mam nadzieje ze pogoda w październiku 2007 bedzie tak piekna jak w tym roku :D

Gość NICOLA233
hej dziewczynki, my wlasnie wczorak bylismy zalatwic slub cywilny a raczej konkordatowy, po swietach idziemy do ksiedza:) z ta pogoda to roznie bywa a jak bedziemy wychodzic z kosciola to juz na pewno bedzie ciemno, moja znajoma miala slub w tym roku, 14 pazdziernika o 16 i jak wychodzili juz bylo ciemno, dlatego zastanawiam sie czy nie epiej bylo by przelozyc na 15? na ile osób macie weselicho?aha i powiedzcie mi jakie dokumenty trzeba wziac na pierwsza wizyte u ksiedza?zaznaczam ze slub nie bedzie w mojej parafii?

NICOLA233, my zarezerwowalismy tylko date i godzine, żadnych dokumentów jeszcze nie przynosilismy, ksiądz nam powiedzial ze niektóre dokumenty są wazne tylko przez 3 miesiace np. akt chrztu, wiec wszystko bedziemy załatwiac dopiero w lipcu. My tez nie mamy ślubu w swojej parafii :)

Gość NICOLA233
power a niewiesz czy w zwiazku z tym ze sie nie ma slubu w swojej parafii trzeba miec jakąs zode od proboszcza swojej parafii? bo ja slyszalam ze tak, my po swietach tez bedziemy szli do ksiedza, trzeba tez juz załatwiać kamerzystęi fotografa , a masz juz upatrzoną jakąs sukieneczke? ja mam , jest prześliczna ale jestem troszke przy tuszy wiec nieiwem czy bedzie pasowała..., chociaz do wesela pewnie schudne troszke:)a skad jestescie jesli mozna spytac i po ile latek macie??buziak

NICOLA233 mnie tez sie wydaje ze bedziemy potrzebowac zgode z mojej parafii, mam nadzieje ze nie bedzie zadnych kłopotów z tym, mamy 25 lat a Wy? jestesmy z Krakowa, a Wy gdzie mieszkacie? co do sukienki to jeszcze nie mam żadnej upatrzonej, masz moze jakiegos linka tej sukienki? ja tez musze troche schudnąc by na slubie nie wyglądac jak pączuś :P po Sylwestrze zaczynam :)

hej dziewczynki, widze ze topik sie rozkreca:-) to milo jesli chodzi o wasze pytanie, to z tego co czytalam, jesli bierzecie slub w innej parafii to bedzie wam potrzebna \"licencja\" (chyba tak to sie nazywa) z waszej pparafii. czytalam gdzies na forum ze taki papierek kosztuje kolo100zl. nie sa to sprawdzone informacje wiec zanie nie moge reczyc. ale spotkalam sie z tym kilka razy wiec przypuszczam ze cos w tym jest. ja slub biore o 16 i tak jak myslalam bedzie juz ciemno brrr chcielismy przelozyc na wczesniejsza godzine ale poniewaz jest to 27 pazdziernik a to jest zmiana czasu !!!!! czyli automatycznie wesele bedzie juz i tak dluzsze ogodzine wiec zdecydowalismy sie ostatecznie na 16.00 :-) my mamy juz zalatwiona sale, kosciol, orkiestre. narazieto tyle. po swietach fotograf i kamerzysta. sukieneczke mam juz upatrzona a to link http://wesele.mojpiotrkow.pl/5.jpg co o niej myslicie dziewczynki? ja mam 21 lat w zasadzie w styczniu juz 22, moj narzeczony 23 czyli juz za pare dni 24. jestesmy z soba 6 lat :-) napiszcie jeszcze czy wasza cala rodzinka juz wie? my mamy male rodziny i najblizsi juz wiedza reszta tak myslimy kolo czerwca sie dowie. a jak wy to robicie? i kiedy bedziecie rozsylac zaproszenia?

ups link niedziala, ale wystarczy ze go wkleicie w okienko z adresem i bedzie juz ok :-) przepraszam za zamieszanie :-0 pozdrowionka

Gość NICOLA233
hej dziewczynki, ja mam 22 lata w dniu slubu 23 a narzeczony 24, mieszkam pod warszawa, a co do sukienki to upatrzyłam sobie juz według mnie sliczną ale nieiwem czy bedzie mi w niej dobrze, a Wy przymierzałyście juz jakies sukienki? i jak tam przygotowania do swiąt? speedzacie je zw swoimi narezczonymi? ja niestety w tym roku jeszcze nie ale juz za rok bede go miala co swieta wiec nie bede bardzo płakać;) to jest link do tej mojej sukienki http://www.slubne.pl/?pid=3&col=29&item_id=1225&cmd=show_item&gallery_id=&shift=6 pozdrawiam

Gość NICOLA233
a co do daty to jak juz napisalam 13 pażdziernik:) rodzinka cała juz wie, no prawie cala a z zaproszeniami bedziemy jezdzic kolo 2 miesiecu przed, power a powiedz jak byliscie u ksiedza zarezerwowac date i godzine to płaciliscie juz cos?

NICOLA233-chyba jestem ślepa bo dalej nie widze ze wczesniej napisalas o tej dacie:) my narazie nic nie płacilismy ksiedzu, jak pójdziemy w lipcu to wtedy damy cos. Wigilie spedzamy osobno :( a Świeta razem, juz czuje sie troche inaczej majac w świdomosci ze nastepną wigilie spedzimy jako małzenstwo :D inka malinka-ja tez mam slub o 16, wydaje mi sie ze godzina nawet ok, wczesniej to nie wiem czy bym sie wyrobila z kosmetyczka, fryzjerem i resztą :) u nas rodzinka i znajomi juz wiedza :D wyglada ze kazda z nas ma inna date slubu, 13, 20 i 27 pazdziernik :P a zaproszenia to jeszcze nie wiem kiedy bedziemy wysylac, nie chcemy tez zbyt późno bo musimy miec potwierdzenie dla ilu osób mamy zamówic jedzonko :D Buziakuje

Gość NICOLA233
No to sorrki myslalam ze napisalam ale się pomyliłam:) wychodzi na to ze najwczesniej mam weselicho:) nieiwem czy to dobrze bo wolalabym najpierw usłyszec relacje którejs z was ale to nic, ja bede wam służyła radą:) Wesołych Swiąt dziewczynki dla Was i Waszych bliskich!!

Gość kaciczek
JA tez mam wesel w pażdzierniku 6 o 16:30 i tez sie obawiałam ze bedzie ciemno jak wyjdziemy z koscioła bązmy dobrej mysli i ze bedzie w pażdzeorniku ciepło jak w tym roku papa pozdrowienia

Gość NICOLA233
hej witamy w naszym gronie:) jak tam po swietach dziewuszki? u mnie smutno bo nie widzialam sie z moim skarbem ale juz jutro do niego jade i bede z nim caly tydzien wiec siuper:) pojutrze tez idziemy do kosciola zamowic godzine i mysle ze ta 16 bedzie chyba najodpowiedniejsza,co do pogody to bardzo bym chciala zeby byla taka jak w tym roku...:) pozdrawiam

witam Cie serdecznie kaciczek :) niestety w październiku dosyc szybko robi sie ciemno, mozna jednak sie dogadac z fotografem i zrobic sobie zdjecia w innym terminie. My tak robimy: reportarzowe, kosciol i kilka zdjec przed kosciolem w sobote :) a plenerowe w inny dzien :) juz kilka moich kolezanek tak robilo i bylo bardzo z tego zadowolone :D

czesc dziewczynki nam swieta minely w domowej atmosferze a co najwazniejse razem .. :-) mam nadzieje ze u was tez wszystko super. pozdrawiam

Gość kaciczek
Hej dziewczyny kal tamprzygotowania do wesela juz w trakcie a może juz wszystko załatwione ??

Gość NICOLA233
hej juz myslalam ze topic umarł ale ciesze sie ktos jeszcze jest, no my juz mamy zalatwione wszystko oprócz ksiedza, do niego pojdziemy za 2 tyg a tak mamy : kamerzyste, sale, kucharza, zespól, pozostaje nam zalatwic noclegi i autobus dla gosci, caly czas rozgladam sie za suknia ale nic ciekawego nie moge znalezc, a co u Was? jak przygotowania?

Gość Karolcia22
Czesc wszystkim ja mam slub 13 pazdziernika :)))