Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmolada7

Czy jeśli stosuję szampon z odzywką

Polecane posty

Gość marmolada7

to czy stosowanie jeszcze samej odżywki do włosów ma jakiś sens?

Gość ma bo jastosuje
szampon z odzywka i do tego osobno odzywke i wlosy sa lepsze niz po zastosowaniu samego szamponu z odzywka.Nie oszukujmy sie, szampony z odzywka to lipa.Jednak zawsze lepsze to niz sam szampon i odzywka, zwlaszcza na przesuszone wlosy , albo farbowane.

Gość malibuuu18
stosuj odzywke dodatkowo, bedziesz miala lepsze wlosy. ja stosuje szampon, odzywke, silikon, jedwab, i preparat chroniacy przed suszeniem i prostowaniem a i tak nie jestem zadowolona. im wiecej tym lepiej

Gość marmolada7
problem w tym,że moje włosy przetłuszczają się i zwykle juz po samym użyciu takiego szamponu wyglądały okropnie i po kilku godzinach całkowicie traciły świeżość.Tym razem tak nie jest,ale zastanawiam się czy szampon z odżywką i odżywka nie są dla włosów bombą.Tak jak np. przedawkowanie witamin. Moj generalny problem to mocne przerzedzenie włosów dlatego jestem ostrożna.

Gość malibuuu18
napewno wlosom nie zaszkodzisz wieksza iloscia odzywek. a jesli ci sie przetluszczaja to staraj sie nie nakladac odzywki na czubku glowy, tylko na koncach i tam gdzie czujesz ze sa mocno splatane

Jeśli Twoje włosy szybko się przetłuszczają, to rozwiązanie szampon z odżywką i do tego jeszcze osobno odżywka- może za bardzo obciążyć włosy i w efekcie czego, włosy mogą się przetłuszczać jeszcze bardziej. Ja niestety mam włosy tłuste i dlatego zrezygnowałam ze stosowania odżywki, stosuję szampon z odżywką i to mi wystarcza. Szampony bez odżywki niemiłosiernie plączą włosy, dlatego musiałam dodatkowo nakładać odżywkę i niestety pod koniec dnia włosy były tłuste.