Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka miki i pankracy

DLACZEGO TYLU FACETÓW JEST PSYCHICZNIE UZALEŻNIONYCH OD ICH MATEK???

Polecane posty

Czy nie uważacie, że jest coraz więcej maminsynków? Relacje SYN-MATKA są bardzo często chore!! Matki wydzwaniaja do nich z pierdołami tylko po to, żeby usłyszeć głos i porozmawiać. Byłam ostatnio w związku, w którym działy się tak chore rzeczy, że nawet byście nie uwierzyli. Dlaczego tak jest? Podobno jest jakieś wytłumaczenie na to w psychologii Pozdrawiam

Gość zadna filozofia
po prostu chora milosc matki, ktora wychowuej dzieciaka na mamisynka.trzeba od samego poczatku zwiazku to tepic w chlopaku, bo inaczej to problem bedzie jakich malo

Gość brrrrrrrrrrrrrr z
mój facet znaczy sie mąz nie nawidzi swojej matki .

Z psychologii z matką to znam tylko kompleks Edypa ale to chyba nie to :p A ja wczoraj siedzę sobie w pracy aż tu nagle dostaję smsa od teściowej, co się nigdy nie zdarza. Pomyliła się, nie był skierowany do mnie tylko do jej synusia a mojego męża. A w treści wyczytałam parę niemiłych słów o sobie. W gruncie rzeczy bardziej mnie to śmieszy niż smuci, ciekawe jak to teraz kobicina będzie próbowała zatuszować? :D

Gość a ja nienawidze
matki swojego faceta:o Niszczy wiekszosc naszych planow:( Potrafi zadzwonic do niego, zeby natychmiast wracal do domu bo trzeba wyprowadzic psa na spacer (nie jest chora, spokojnie moglaby to sama zrobic), albo zeby wracal i zawiozl ja na zakupy (autobusy jezdza co kilka minut)... Ogolnie - jak mama powie tak ma byc, nie ma znaczenia ze cos mi wczesniej obiecal:o

Gość a gdy Ty...
poczekaj sama będziesz miała kiedyś syna i zrozumiesz

Gość a ja nienawidze
ma 23 lata:o

Gość a ja nienawidze
i nigdy nie zrozumiem jak mozna traktowac wlasne dziecko na zasadzie "przynies, podaj, pozamiataj". a jak mowi, ze jest zajety to sie obraza i trzaska sluchawka :o

pisząc o facetach o jaki wiek masz na myśli ? Bo nie znam nikogo, do kogo by zadzwoniła matka, żeby wyprowadził psa na spacer, jeśli jest u dziewczyny, czy żony, hehe Wydaje mi się, że pisząc FACET masz na myśli wiek 14 - 16 lat.

MINAKSZI - ja tez słyszałam o tym kompleksie Edypa -myslę, że coś w tym jest. Ale dlaczego rzadko sa takie relację między matką a córką??? Przecież psychologia często wypowaiada się właśnie o FACETACH!!! Kiedyś pewna znana psycholog w jednym z programów telewizyjnych powiedziała, że należy od tego uciekać i że nie ma sensu z ytm walczyc ani miec nadzieję ze się zmieni.

Do DE Gie byłam z chłopakiem, który miał lat 27 - telefony od matki były wykonywane z częstotlliwością co godzinę (pewnego dnia do południa wykonała kilkanaście telefonów :) W momencie kiedy zauważyłam, że jest on od niej uzalezniony i nie ma odwagi i boi się z tym skonczyć - rozstałam się z nim. Potem dzwonił do mnie z płaczem, że z nią ine wytrzyma, że ona jest chora psychicznie itd. Nie dałam się złamać - wiedziałam, że się nie zmieni. W taj chwili - ma juz 29 lat - nadal mieszka z matka - pije..

Miałam takiego faceta, którego mama decydowała o wszystkim. W końcu chciała też rządzić mną! Mówiła np. \"wróćcie przd 21-szą, bo się nie wyśpicie do pracy\" a on \"dobrze mamo\". Krótko z nim byłam, porażka straszna!

ok, ale to jest, że tak napiszę odosobniony przypadek... Jak sugerujesz, matka może być rozstrojona psychicznie, mieć negatywny wpływ na syna, który związany z nią nie potrafi sobie z tym poradzić i pije. Może to wynikać z braku ojca, lub złego jego wpływu na wychowanie syna, co się niestety teraz odbija.

Szkoda tylko, że nie ma tu żadnego psychologa, który by sie na tym znał i mógłby nam to wyjasnić. Mówiła kiedys o tym pani dr Joanna Heidtman - mój wileki autorytet w dziedzinie psychologii.

Ja tam uważam, że psychologowie mają lepsze rzeczy do roboty niż siedzieć na kafe :D

Niestety nie z takiego powodu - ojeciec w domu nie ma nic do powiedzenia. O wszystkim decyduje jego zona. Tena facet jest jedynakiem pochodzacym z tzw. bardzo dobrego domu :) Jego matka tez jest jedynaczką i żeby było smieszniej - mieszka ze swoimi rodzicami - oni na dole - ona na górze :) Do rodziców męża podobno rzadko jeździła - od kilku lat jego rodzice juz nie zyja Zteszą to nie jest jedyny przypadek z którym ise spotkałam

Właśnie znalazłam w necie POLECAM http://rozmowy.onet.pl/1,artykul.html?ITEM=1138056&OS=52869

Gość KKARINNA
to myszki miki i pankracy - link do dyskusji - całkiem całkiem :) Bardzo lubie Panią Joasie :)

Gość MAMINSYNEK NIE JESTEM
nie każdy facet jest maminsynkiem -dziewczyny!!! co wy gadacie?!

Gość MAMINSYNEK NIE JESTEM
chociaz co to niektórych znam takich :)

Gość pikolika
a ja lubię maminsynków - są tacy nieporadni życiowo - łatwiej nimi manipulować :) poza tym są zakompleksieni :) ale jako znajomi a nie jako moi faceci - to to napewno nie i wszystkim odradzam. Słyszałam ze w ok. 6o% powodem rozwodów jest włąsnie TEściowa i facet maminsynek, pozostałe to zdrada i alkoholizm (gdzies cos takiegi rzuciło mi isę w czy)

Gość KKARINNA
ciekawa jestem czy mamusia pokazała mu jak z tego fiutka korzystać? A może zupełnie mu zabroniła co ??? :) :) :)

Gość KKARINNA
słuchaj - zajeb...sty temat na topik :) :) faceci rzeczywiście śmierdzą!!!!!!!!! bleeeee brzydze się