Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnie was zal

klepiecie biede a w polsce udajecie bogaczy

Polecane posty

Gość mnie was zal

własnie poczytałam ten dział i sie dowiedziałam jak wytam wegetujecie opieka socjalna wyprzedaze zapomogi jezu ale was zrobili na szaro zapieprzacie jak murzyni a oni udaja ze wam płacą za prace ja pie%^&&*

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
dokładnie

Gość to znaczy
do kogo to niby?

Gość mnie was zal
do polaczków na wyspach hahah

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a ty niby nie jestes polaczkiem zasrancu?

Gość niektórzy uważają
że jak dają to trrzeba brać ...chodzi o opiekę socjalną.. ale to nie jest klepanie biedy jak w polsce ,to są poprostu całkiem niezłe pieniądze

Gość mnie was zal
ja jestem POLAKIEM mieszkam w moim ojczystym kochanym kraju

Gość rawaeada
no bo Polacy to sa jebnieci w 99% tylko 1% polaków jest ok reszta to smiecie

Gość mnie was zal
wy byscie za te pieniadze z angielskiego mopsu matke rodzoną oddali

Gość mnie was zal
no chyba wiecej niz 1% ale oni juz wyjechali lizac dupy gdzie sie da za pieniadze kurwy tez robia to co robia dla forsy ,Liza dupy i nie tylko

Gość chyba wam żal
e w Uk dostaje się zapomogi od państwa jak isę należą niemal od ręki, a w Plsce trzeba sie nałazić oj nałazić......... tutaj,żeby Polak dostał zapomoge, musi prscować a ie siedzieć na dupie. a że w k za niskie uważane są dochody ponizej 1500 funtów miesięcznie, to dlatego wszyscy Polacy mogą się starć o te zapomogi do niskich dochodó.w i tyle.w Poolsce masz 800 zł i nic więcje od kaju, ja tu mam 860 funtów i 120 dodatkowe od panstwa za friko, bo m isię nalezy.

Gość hahaha a ja widze
zazdrosc w oczach znajomych!! niby z kraju by nie wyjechali ale zal im dupe sciska niesamowicie jak widza jak mi sie teraz zyje :)

Gość mnie was zal
"bo m isię nalezy."o komunistyczne leninowskie hasełka głosisz 860 funtów ? a minimum to 1500?ładnie tam wami orzą czyli jestescie tam tak jak u nas rumuni!!!!!faktycznie dlatego zal mi was

Gość chyba wam żal
mi tez zazdroszczą, jęczą że też by wyjechali, to czmeu tego kurna nie zrobią???? odp=brak odwagi

Gość mnie was zal
jak mi sie teraz zyje no tak ze latasz po mopsach hahah czego zazdroscic?

Gość hahaha a ja widze
a mnie ciebie zal zazdrosniczku maluczki :D

Gość chyba wam żal
1500 to nie miminum ,naucz się czytać, 1500 to jest kwota poniżej ktorej zarobki uważa sie za niskie. minimum krajowe to jest jakeiś 750 funtów miesięcznie przy 35 godzinach pracy

Gość chyba wam żal
podaję kwoty netto

Gość mnie was zal
klepiecie biede a w polsce udajecie bogaczy HAHAHAHAHAHAH pokaze ten topic byc moze waszymznajomym ale sie beda smiac z was

Gość chyba wam żal
żal mi cię kobiecino, co nawet gdyby musiała wyjechać, nie miałaby odwagi

Gość nikt się ciebie nie czepia
po co siedzisz w polsce ,boisz się nosek wystawić poza granicę a innym zazdrościsz nie wiem czemu się czepiasz......... może już wszyscy twoi znajomi wyjechali a ty siedzisz dalej na dupie i gorycz cię zżera

Gość le3
żal to ci jest ale tego, ze nie masz odwagi wyjechac i zazdrościsz tym, którym się udało! Nie klepiemy biedy i nie udajemy bogaczy w Polsce! Ja sie nie wstydze- uczciwie tam zarabiam, zyje z tych pieniedzy i staram sie pomagac rodzinie...nie udaje bo nie mam po co! Trzeba byc jednak rozgarnietym i miec jakie takie pojecie o tamtejszym zyciu , zeby sie wypowiadac! Co o. Rydzyk ci powiedzial, ze tam nam tak zle!? A Wy, ktorzy tam mieszkacie-pozdrawiam! Niech tym tchorzom oczy z zazdrości wyłażą! :-)

Gość marianna24
zlota prawda- Polak Polakowi tylko piach w oczy..... zalozyciel topiku zazdrosny czy co? po co taki topik zaklada skoro mu tak w tej Polsce kochanej dobrze..... dorosnij czlowieku!

Gość marianna24
przepraszam "zalozycielce", bo to kobieta zalozyla ten topik, a nie mezczyzna,..... nigdy bym sie nie spodziewala, myslalam ze kobiety maja w sobie wiecej wrazliwosci

Gość marianna24
i jeszcze jedno, droga zalozycielko... Ty to pewnie nie skorzystalabys z wyprzedazy gdzie perfumy Versace mozesz kupic za 1/3 ceny, heheh.. zal Ci tylek sciska, ze w Polsce tak nie ma, bo same podrobki i w dodatku ceny nie z tej ziemi, pozdrawiam, i mimo, ze obrazilas wszystkich Polakow na obczyznie nazywajac nas Polaczkami to zycze Ci milego dnia, moze bede pierwsza osoba, ktora to zrobila w ciagu ostatnich kilku tygodni i w koncu obudzi sie w Tobie wrazliwosc panienko z dobrego domu

Gość zal mi was
w polsce same podróbki ?Ty chyba w polsce nie byłas? Ja w polsce tak sie urzadziłam ze a ni mi w głowie wyjazd za chlebem mam swietnie prosperujaca firme zatrudniam kilka osób,zarabaiamy razem z mezem odpowiednio duzo aby kupic sobie własciwie wszystko o czym wy ,tam , w swiecie ,mozecie pomarzyc lub obejrzec przez okono wystawy Naprawde wam nie zazdroszcze bo nie ma czego, bardziej wspołczuje wam tego ze na swieta bedziecie tam i tego ze musicie sie upokarzac po to by potem tu w kraju przezd rodzina i znajomymi udawac burzuazje

Gość snij dalej dziecinko snij....
jesli ci tak dobrze w polsce i masz wszystko o czym sobie pomyslisz to co cie obchodzi sytuacja "polaczkow" na zachodzie??? siedz sobie w tym zasciankowym kraju (najprawdopodobniej zyjesz na jakiejs wsi zabitej dechami), udawaj bosa (bo zatrudniasz paru ludzi w swojej firmie i pewnie im placisz raz na kwartal, zeby moc spelniac te swoje sny!) i odpier.... papier od ludzi, ktorzy nie wyzyskuja drugich, tylko sie wzieli sami za robote!

Gość lilaaaa
nie sztuka wyjechać i zmywać gary w przydrożnym barze , i jeszcze języka ni w ząb- znam wielu takich co nawet podstawowych zwrotów nie znali. A później sie chwalić jaką to sie kasę zbija i wielki świat widziało. Sztuka wyjechać i byc tam Kimś. Sama byłam na Wyspach 5 lat temu(w czasie studiów) jeszcze przed nawałnicą ze wschodu i zbierałam truskawki. Teraz jednak z dyplomem mgr inż sorry ale garów bym nie zmywała. Znam swoją wartość.

Gość hyn197
Nie wiem skad te emocje, widzicie przeciez poziom wypowiedzi zalozycielki tego tematu. A co to sa mopsy tak na marginesie? Jestem w UK 2 lata i nie wiem, wstyd pewnie :D kazdy mieszka gdzie chce, bo teraz praktycznie mozna, oprocz tych oczywiscie, ktorzy polske kochaja i nie wyjada i tych "chce ale sie boje"...

Gość snij dziecinko snij..
lilaaa, tu nie chodzi o to, co kto robi tam poniewaz to kazdego indywidualna sprawa. jedni sa szczesliwi, ze zmywaja tam gary i im to wystarcza, innym nie. tutaj chodzi o to, ze ludzie sa chwalidupy i z jakis tam powodow wysmiewaja sie z ludzi, ktorzy cos chca robic. ja sama mam znajoma, ktora w wieku 31 lat w polsce siedzi u rodzicow na garnuszku, nie przepracowala ani jednego dnia w swoim zyciu. caly czas nagaduje, ze nikt jej szansy nie da i w polsce do niczego nie dojdzie. ale jak jej mowie, zeby sie zbierala w takim przypadku i jechala "za chlebem", to zawsze znajdzie jakies "ale". wychodzi na to, ze jezeli ktos cos chce robic to jest mu to obojetne, gdzie i co. wazne jest zeby cos robic a nie siedziec na dupie i narzekac. ze zalozycielce topiku sie w polsce udalo? GRATULUJE! ale nie kazdy ma mozliwosci i ochote tutaj cos robic. i musimy to zaakceptowac.