Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykra sprawa

RASIZM

Polecane posty

Gość przykra sprawa

różnie ludzie reagują na moje pochodzenie i ogólnie wizerunek mojej osoby...niektórzy bardzo przyjaźni inni no właśnie tych innych chyba jest trochę więcej. boją się? nienawidzą? nie rozumiem. Przecież też jestem człowiekiem. Czy kolor skóry jest taki ważny? Czy pochodzenie inna religia i zupełnie odmienna kultura tak bardzo wpływają na nienawiść? bezwzględność?

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
Moja znajoma miała faceta tunezyjczyka i urodziła mu dziecko(oczywiście w niemczech) i tam jakos to szło bo w polsce byłaby zlinczowana wzrokiem bo juz wczesniej urodziła cyganowi dziecko. Wstyd był i uciekła. Teraz sie okazało ze tunezyjczyk nagle powrócił do swoje wiary....szok. Mówi ze boi sie go, ze dobrze ze slubu nie ma.Mahomet mahomet kładzenie się na ziemi na dywaniku i modły, zmienił się. A moze wyszło jaki był zawsze?

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUU
czarna skóra jest dla nas egzotyczna i nie dziw się. Która by z matek chciała by jej biały syn miał żone taka egzotyczną? raczej na wsiach i małych miescinach tego niechca. Owszem kolega moze byc alezeby jako mąż to ie.

Gość przykra sprawa
nie czym tylko kim. ani to ani to ani to

zgadza sie, ci ludzie sie boja i co gorsza zamiast sprobowac cie poznac, to poprostu ulegaja przymusowi \"nie odrozniania sie\" od innych, bo to wstyd, bo to nie wypada...itd, itp...

Gość przykra sprawa
w człowieku jakiej narodowości by nie był zawsze okruchy jego kultury w nim zostaną. Ja mieszkam w Polsce od zawsze. Oczywiście moje rodzinne strony staram się odwiedzać. Przejęłam kulturę polską i utożsamiam się z nią, ale nie wypieram się moich korzeni. Nie wiem czy za rok nie postanowię wrócić na zawsze tam nie wiem czy za rok nie postanowię całkowicie zaprzestać utożsamiania się z polską nie wiem. Taki ejst człowiek właśnie. Nie przewidywalny.

Gość na drzewo qrwa
banany prostowac:-p

Gość przykra sprawa
no to ten...wy nie jesteście przykładem rasistów tylko debili, więc na was trzeba przymykać oko

tylko prosty czlowiek nie potrafi tolerowac kogos/czegos co jest odmienne od jego pogladow, wyznania,przyzywczajenia....Sadze,ze latwiej nasmiewac sie z kogos, kto jest w mniejszosci a wiec slabszy :o chyba jest taka ludzka natura a zwlaszcza mentalnosc niektorych polakow :( moze kiedys sie to zmieni.... Glowa do gory, staraj nauczyc sie nie dostrzegac chamskich docinkow, bo inaczej trudniej bedzie funkcjonowac na co dzien :o wiekszosc ludzi na szczescie jest otwarta i ma swiadomosc, ze swiat sklada sie z roznych ras, wyznan, kultur itp...🖐️ :)

Gość nazi girl
Genetyczne uwarunkowania rasy białej powodują, że jest ona najbardziej elastyczna i ekspansywna, czego rozliczne przykłady przynosi nam historia świata. Dominacja białych oznacza dla ludzkości postęp, natomiast dominacja innych ras, obciążonych swoimi cechami genetycznymi to zacofanie. Dlatego też rasa biała powinna izolować się od innych, aby nie dopuścić do niepożądanych krzyżówek, które osłabiają jej genom. Należy dbać o czystość rasy tak samo, jak robi się to w przypadku koni czy psów – tylko odpowiednia selekcja zapewni kontynuację najlepszych cech rasy i uszlachetni ją. Dobro ludzkości wymaga tego, aby to biali rządzili światem i w razie potrzeby siłą eliminowali zagrożenia dla czystości swojej rasy.

Gość nazi girl - to ty chyba
nie byłas w Azji i nie wiesz jak sie cofamy w stosunku do zóltych, zreszta tamta cywilizacja jest starsza od naszej. Rasizm jest typowy dla ludzi ograniczonych, o zasciankowej mentalnosci i takimz zyciu.Niestety to wiekszosc spoleczestwa, bo mniej jest ludzi wszechstronnie wyksztalconych, duzo podrózujacych, znajacych wiele kultur. Pociesz sie , autorko,ze na "zadupiu" kazda innosc bedzie zawsze kuriozalna i wytykana palcami, nie tylko kolor skóry. Staraj sie przebywac wsród ludzi na poziomie.

No z tego co mi wiadomo to my polacy właśnie w azji mamy korzenie : ) a genetki nie twórz tylko lepiej się troszkę poucz i poczytaj... nie słyszałaś że celowo krzyżuje się różne odmiany by uzyskać mocniejszą : P Ach to nie douczenie wychodzi w próbie przemądrzania się... powodzenia w poszukiwaniu argumentów dla twojego nazizmu a może to właśnie takich jak ty powinno się na mydło przerobić...

do autorki tekstu nie przejmuj sie,unikajac rasistow tylko zyskujesz swoj cenny czas. ludzie nietolerujacy innego koloru skory sa malo inteligentni,nieprzystosowani do zycia w swiecie po prostu ograniczeni.wśród nich znajduja sie oczywiscie bardziej inteligentni ktorzy potrafia dobrze ukryc swoja niechec do innego koloru skory. tylko czlowiek ktory duzo podrozuje,czyta,spotyka wielu ludzi na swojej drodze jest w stanie zaakceptowac innosc.nie wymagaj tego od tepej pani siedzacej w urzedzie w gminie X,ktora za przeproszeniem murzyna widziala w \"Miami Vice\" do nazi girl...pocieszam cie tylko jednym.wszelkie krzyzowki sa o wiele piekniejsze a w czasach kiedy np.w Azji kwitla cywilizacja my skakalismy po drzewach. to wlasnie przyklad totalnie ograniczonej osoby :D pozdro