Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja148

jak się leczy zgryz głęboki? na czym to polega?

Polecane posty

mam pewien problem, chodze do ortodonty(niby bardzo dobrego) mam wadę zgryzu która nazywa sie: zgryz głęboki, moj ortodonta mowi, ze nie da sie tego wyleczyc, dodam ze w tej chwili lecze gorne zeby ktore mialam bardzo krzywe gdyz jedynki byly cofniete, dwojki wysuniete co jest czeste przy tej wadzie, moj lekarz stwierdzil ze moze mi tylko robic korony na tylnie zeby dolne co podniesie mi zgryz, a wiecej nic nie moze zrobic, wlasciwie to nie rozumiem dlaczego bo slyszalam ze ta wade leczy sie z powodzenie, nie wiem czy powinnam zmienic ortodonte czy zgodzic sie na jego propozycje(nawiasemmowiac nic i to nei da ze podniesie mi zgryz o 1-1,5mm) please napiszcie jesli ktos mialm taka wade i jak to leczyl

Gość bla bla bla..
podnoszę.. temat choć stary to może się przydać :) Mam zgryz głęboki - górne zęby zachodzą na dolne. Noszę aparat na górę, zastanawiam się nad dołem. Gdy pytałam orto to powiedziała mi że zgryz wyrówna się w ten sposób że zęby dolne wysuną się do przodu do tego stopnia co górne.. a ja nie chcę takiego efektu :( czy nie ma opcji żeby górne się cofnęły tak by odkryć dół? :(

Gość uppppppppppppppppppp
up

Gość bla bla bla..
up

Gość dopraawdyyy
Słuchaj nie wiesz jaki będzie efekt . Każda wada zgryzu jest inna, także lepiej słuchaj się swojego lekarza

Gość bla bla bla..
Ale ja bym wyglądała jak królik gdyby dolne zęby mi się wysunęły do tego stopnia co górne :P nie wyobrażam sobie tego wyglądałoby to paskudnie. Więc nawet nie mam możliwości wyprostować dolnych zębów bo nie chcę żeby się do przodu wysunęły