Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła zakonnica

Chcę wstąpić do zakonu, jak mam to zrobić, gdzie się zgłosić?

Polecane posty

Gość dupa nie zycie
moja znajoma była 3 lata z facetem , nie miała jeszcze 28 lat nawet , zdradził ją. I teraz jest od 3 lat zakonnicą. szok. Nie sądze by była dziewicą.aczkolwiek.moze przez 3 lata nie dała mu i facet ja zdradzał. Inna poszła do zakonu bo wiedziała ze nie bedzie miała męża bo była brzydka biedna gruba i nielubili jej. Chciała zawsze rodzine tak jak mówiła i nagle....zakonnica z niej. Raz w busie widziałam anioła, sliczne oczy , ładna skóra, przepiekna. Wpatrywałam się w nią.zakonnica. Cudo ahhhhh generalnie jak widze to brzydkie blondynki w okularach z długimi nosami, białymi rzęsami i krzywymi rzęsami. Tak widzę.

Gość dupa nie zycie
mja mama miała byc zakonnicą , nawet zabrali ją na pokazanie jej. Po 2 tyg - odmówiła. Potem moja ciotka mnie namawiał bo sama jest zakonnicą. ja jednak niechciałam.

Gość upupupup
nie ma tu zadnych zakonnic?

Gość a wiesz
że zakonnicom każą sypiać w trumnach?

Gość coś wiem..
Do zakonu idzie się z powołania, a nie leczyć rany... To nie zakład leczniczy po przejściach, więc trochę szacunku...

Gość przyszła zakonnica
nie wiem czy można to nazwać powołaniem, ale myślę że skoro nie potrafię być z facetami bo nie potrafię im zaufać, to przecież Bogu mogę zaufać bezgranicznie, wiem że on mnie nigdy nie skrzywdzi i może tam zaznam spokoju i to życie jakoś minie. Myślałam nad tym że chciałabym zająć się w życiu czymś pożytecznym i np mogłabym pracować z dziećmi, najbardziej bym chciała z małymi,marzę o własnej rodzinie, ale wiem że nie stworze normalnego domu, więc może dostanę miłość od dzieci porzuconych przez rodzców i bede się nimi zajmować w sierocińcu, tak np. P.S. Jestem ładna, więc nie dlatego ide do zakonu, że jestem brzydka, poprostu mam taką blokade że nie potrafie zaufać mężczyznom.

Gość natalia21
hej ja Ci pomogę mialam kiedys wstapic a co do dziewic to glupota nie trzeba nia b yc by wstapic:):};] no i przede wszystkim jedz na jakies rekolekcje bedziesz wiedziala jaki zakon i wogole no i jest baza teleadresowa w internecie z wykazem i opisem zakonow salwatorianie.pl/mimba cos takiego 3maj sie jezusa modle sie za Ciebie

Gość zakonnice mają przerąbane
Sex mogą uprawiać jedynie z księżmi.

Gość natalia21
apropos!!!!!!!!!!! kochana jak bedziesz kochala Jezusa, skoro nie potrafisz kochac meżczyzn??????????????????////// Jezus też jest męzczyzna i był czlowiekiem, zakon to nie odskocznia od zycia to sluzba i nad tym pomysl kochana i modl sie duzo o to ale jedz na jakies rekolekcje na poczatek do salezjanek polecam jest tam jak na pierwszy raz odpowiednio

Marną masz motywację, raczej psycholog powinien z Tobą pomówić. Zakonnicą nie zostaje się z lęku lecz z miłości...:(

Gość dfer
Niechaj cie Bog sprowadzi na dobra droge, bo nie wiesz co mowisz!

Gość Kłamiesz ty grzesznico
Jak możesz mówić, że Jezus był mężczyzną? Za chwilę jeszcze powiesz, że miał penisa. To wstrętne kłamsto.

Gość natalia21
sorki, ale Jezus byl mezczyzna wezcie sie zastanowcie na tym i nie mylcie powolania z zatraceniem zycia bo to blad najweikszy to taki sam wybor jak malzenstwo, tacy tolerancyjni jestescie i nie potraficie zrozumiec, ze kazdy moze chciec czegos innego????????:(:):(:(:( masakra z Wami naprawde ale sie Polakow tolerancyjnych dorobilismy

Gość natalia21
a co do sypiania w trumnach, to rzadko sie zdarza, ze tak atradycja sie zachowala, raczej w klauzurowych zakonach, siostry maja lozka i to wygodne:):):):):):):):)

Gość gość
mam 42 dwa latai chciala bym wsyapic to zakonu .MOJ Maz zmarl poltora roku temu i nie moge odnalez sie w tym swiecie ,CO Musze zrobic ?