Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkliste oczy

Januszek,Andrzejek,Krzysiu - ladne imiona dla chlopca?

Polecane posty

Mój synek ma Andrzej na drugie, po moim Tacie. Podoba mi się to imię, nawet się zastanawiałam, czy mu nie dać na pierwsze, ale jednak został Rafał. Stefania na na imię mojego męża bratanica, ma 12 lat, kiedyś mi się nie podobało hihi Stefcia, ale mówią do niej od małego Stefania bez skrótów i teraz mi się podoba :) Jak miała 2 lata i ktoś do niej powiedział Stefcia, to się wkurzała i mówiła - nie jestem Stefcia, tylko Stefania, nolmalna Stefania!!!

Gość nie rozumiem........
Rafinka, majac dwa latka mozna sie wkurzyc i slodko to wyglada, ale majac 47 lat mozna tylko usiasc i plakac. Dlatego mlode mamy - zastanawiajcie sie. Przede wszystkim jak wybrane imie brzmi w "calosci" jak zdrobniale, jak pasuje do malucha, jak do doroslego. Napewno wiele z Was nie lubi swego imienia ...... czy chcecie to zrobic wlasnym dzieciom? Wydaje mi sie, ze najbezpieczniej wybierac imiona "na czasie" oraz w zwiazku z ostatnim przemieszczaniem sie - takie ktore mozna w innym jezyku znalesc odpowiednik (tez na czasie)

Gość nie rozumiem........
Dlaczego takie jak sa na czasie? Bo nawet jak dorosna to wiele ludzi bedzie mialo takie imie a nie jakies z innej planety.

no właśnie, ja mam stare imię którego nienawidzę w ogóle nie lubię starych imion takich jak to mówi moja cóka \"babciowatych\" :D

Bardzo podoba mi się imię Natan. Miałam problem z wyborem imienia dla chłopca, ponieważ nie podobają mi się te ani specjalnie polskie, ani szczególnie udziwnione imiona, a imię Natan jest proste, pasuje do dłuższego nazwiska i nie ma zbyt wielu zdrobnień, a to lubię. Ja dam na imię Natan, ale słyszałam o dłuższej wersji tego imienia- Nataniel, czyli męski odpowiednik żeńskiego imienia- Natalia.

Gość natan sratan
ja pieprze jak mozna dac dziecku psie imie Natan?????

Mój kot ma na imię Kuba, suczka mojej koleżanki ma na imię Sonia, druga suczka Kasia, więc nie wymyślaj, że Natan to psie imię. Wszystkie ludzkie imiona, można podarować psom i kotom, a jakoś nigdy w parku nie słyszałam, żeby jakiś właściciel wołał za swoim pieskiem: \"Natan\".

Gość endora
Mi osobiście się nie podobają:( No ale to moje zdanie.

Krzysiu to wciąż popularne imię, jeśli chodzi o Andrzeja i Janusza, to te imiona po prostu wyszły z mody i dlatego są tak rzadko nadawane. Ostatnio wielu chłopców ma na imię Jaś, więc czasami wracamy do starych, tradycyjnych imion.

A mnie Basia kojarzy się z Panem Wołodyjowskim. Kiedys tych imion było dużo, teraz przegrywają z różnymi udziwnionymi.