Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helcia melcia

klotnie z ukochanym.

Polecane posty

Gość helcia melcia

bardzo kocham mojego meza ale czasami jest nie mozliwy i zaczyna sie awantura.leca obrazliwe slowa w obie strony a potem tego zalujemy.zastanawiam sie czy mozna nie klocic sie w malzenstwie.I tak tez robie tyle ze znowu minie miesiac on jest niemozliwy i znowu sie zaczyna.za kazdym razem mysle zeby nie dac sie sprowokowac i pogadac normalnie ale i tak zawsze konczy sie klotnia.powiedzdzie drogie panie czy u was w zwiazkach tez tak jest i jak sobie z tym radzicie.przeciez mozna jakos zaoszczedzic lez.czy klotnia to nieodlaczny element malzenskiego pozycia.

Gość ola 106
ja tez ciagle kloce sie z swoim mezem kocham go ale czasem nie moge z nim wytrzymac mysle w tedy ze jest mi nie potrzebny.rani mnie klocimy sie.a i tak wciaz jestesmy razem.

Gość adscdsac
my się wogóle nie kłócimy ale mamy to szczęście że ja mam taką naturę (kłócę się naprawdę sporadycznie) i on chyba też (i raczej woli wyjść gdy dochodzi do konfrontacji niż powiedzieć za dużo) ja nawet nie wiem o co mialabym się z kimś kłócić, w tym z partnerem to tyle odośnie pytania czy kłótnia to nieodłączny element pożycia, otóż na moim przykładzie twierdzę że nie, a doradzić nic nie umiem bo to za obszerny temat ale jeśli mogę, polecę ci książkę "Serce duszy. Świadomość emocjonalne" Zukava, sama nie lubię wciskania poradników na siłę i niby cudownych leków, ale tam jest tyle wyjaśnień jak zrozumieć siebie samego zanim spróbujemy zmieniać innych, jak wykryć swój lęk który powoduje że kogoś atakujemy lub dajemy się wciągnąć w jego problemy, i teraz jak ten lęk zniwelować, jak rozpoznać przyczyny naszego cierpienia wewnętrznego, że naprawdę nie pożałujesz zapoznania się z książką, zwłaszcza jeśli zastosujesz porady

Gość ilonnaaaaka
moi rodzice zawsze staszliwie sie klocili.lecialy kudki talerze szklanki i slowa jak drzytwy.ja obiecalam sobie patrzac na to ze nigdy nie bede sie klocila w miom zwiazku z partnerem.z perspektywy czasu widze ze sie nie da.chodzbym bardzo chciala to nie moge tego uniknac czasem poprostu to partner prowokuje.gdy czlowiek kocha to cierpi a gdy cierpi to sie broni.

nie jestesmy jeszcze małżeństwem, ale oboje jesteśmy bardzo porywczy i w gorącej wodzie kąpani i często się kłócimy, ale raczej staramy się uważać na to co mówimy:) nie padaja słowa które powoduja jakis ogromny żal, nie wyzywamy sie, nasze dyskusje sa po prostu burzliwe czasami:)

Gość oi iloica
my tez nie klocilismy sie bedac para a po slubie to poprost talo sie to nolmalne.czasem slowa bola.ale to jedymy sposob aby wyzucic z siebie zale do drugiej osoby.u nas po klotni jest wspaniale. jak slonce po burzy problemy rozwiazane a my zyjemy dolej.

Gość iga miga
czy istnieja normalne malzenstwa takie idealne nie wierze to.

Gość adscdsac
porywczy.... taki jest mój partner ale nie wobec mnie, nie wiem jak to robię - bo to chyba moja zasługa, skoro on wcześniej strasznie kłócił sie ze swoimi dziewczynami a wobec innych mężczyzn bywa po prostu agresywny (w tym parę wyroków na koncie) - ale ja po prostu nie wyobrażam sobie żeby on miał prawo mnie obrazić czy krzyczeć na mnie, i on chyba to czuje, ja z kolei wobec niego jestem bardzo wyrozumiała, widzę w nim człowieka z absolutnym prawem do wad bo sama sobie takie prawo do moich wad pozostawiam (i prawo wolności od krytykowania mnie za nie) u mnie było trochę podobnie jak u poprzedniczki, ale z innym efektem, moja mama rządziła w domu i stale robiła ojcu awantury, a ja stwierdziłam że czegoś takiego nie chcę i prędej zrezygnuję ze związku niż będę, niby z własnej woli, z kimś z kim będę darła koty na razie to się sprawdza, zapewne przy dużej dozie szczęścia i naszego podobnego nastawienia - bardzo uważamy żeby siebie nie ranić - ale jak będzie dalej, też nie wiem, na razie jesteśmy ze sobą dopiero dwa lata i to nie jako małżeństwo

Gość adscdsac
no czy brak kłótni to ideał i wyznacznik szczęścia w związku to bardzo dyskusyjne

Gość KSENKA27
,,,helcia melcia,,,u mnie w małżeństwie też są kłótnie może nie często ale są. Jak kłócę się z moim mężem staram się nie podnosić głosu ,wiem jest ciężko kłócić się nie krzycząc nazywam to -- PEWNO FORMA WYMIANY ZDAN -- przy której nie ma krzyku , wiem może jest to trochę dziwne ale u mnie to działa. Nie krzycz a dojdziesz z mężem do porozumienia. Wczoraj to powiedziałam siostrze jak się kłócicie to staraj się nie krzyczeć dziś się dowiem czy u niej to zadziałało. Kiedyś moja znajoma ( jest psychologiem) powiedziała mi że w kłótni im więcej używasz wulgaryzmu I PODNOSISZ GLOS tym bardziej pogarszasz sprawę . Powiedziała jak już czujesz że musisz mu coś powiedzieć zrób to inteligentnie.NIE KRZYCZ , NIE UZYWAJ WULGARYZMU!!!! WYPROBUJ !!! POZDRAWIAM :) PRZY OKAZJI CHCIALAM ZYCZYC WSZYSTKIM ZDROWYCH I WESOLYCH SWIAT

Gość gagaga
a ja probowal nie krzyczec mowic spokojnie a on i tak sie wydzieral jak szalony krzyczac ze jestem nie czula i zimna bo nie przezywam tego jak on.

Gość KSENKA27
:)gagaga:) jezeli bedzie kszyczec to go ignoruj i powiedz mu ze bedziesz z nim rozmawiac , tylko w tedy kiedy nie bedzie podnosil glosu. Mysle ze trzeba wszystkiego probowac zeby dojsc do porozumienia.