Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gemba

Wyniki USG jamy brzusznej. Proszę o pomoc!

Polecane posty

W USG mojego taty jest taki niepokojący zapis... 4 lata temu przeszedł raka jelit i boimy się że to rpzerzut... Może ktoś się na tym zna. Tata ma być jutro u lekarza, ale chcielibyśmy wiedzieć coś więcej. Oto ten niepokojący zapis: Na lewym płacie wątroby nieostro obrysowany obszar śr. około 55mm, nieco mniejszy obszar o podobnej echogeniczności widoczny jest w okolicach wnęki wątroby.

Gość popapaprotka
Witaj. Mój tatuś 5 lat temu zachorował na raka, został wyleczony i jeździł tylko co pół roku na kontrole. Nagle na usg jamy brzusznej wyszły zmiany na wątrobi, nie na jedym płacie ale w zasadzie na wszystkich. 27 września dowiedzieliśmy się że to przerzut choroby, lakarze nie dawali szans bo rak na wątrobie postępuje bardzo szybko, ratunkiem w tym przypadku była tylko transplantacja ale 90% ryzyko ze nowotwór odnowi się na przeszczepionym organie. Próbowaliśmy wszystkiego... 15 grudnia mój tatuś zmarł. Trzymaj się ciepło i bądź dobrej mysli, działajcie szybko.. Pozdrawiam.

o rany :( to mnie nastraszylas :9 tato idzie jutro do lekarza wiec beda dzialac szybko mam nadzieje jak to cos zlego... jejku... na same swieta takie wiesci :(

Gość upupupupupupupp