Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sznurowka

Oczyszczanie mechaniczne u kosmetyczki

Polecane posty

Gość Sznurowka

Wlasnie zapisalam sie na taki zabieg i mam multum pytan odnosnie takiego zabiegu poniewaz bede miala go pierwszy raz. Czy skora po tym zabiegu jest bardzo czerwona? czy da sie pzrezyc? Czy to strasznie boli? Widac efekty po pierwszym zabiegu? jak dbac potem o skore? I czy mozna zrobic makijaz w ten dzien zeby niewyhladc jak burak :D

Gość 1234 maszeruje haker BeryD
Generalnie to oczyszczanie buzi jest juz mozna powiedziec "przezytkiem" Panie z Francji czy USA nie chodza do kosmetyczki na ten zabieg tylko np na maseczki, ujedrnianie itd cos w tym musi byc... Tylko w Polsce ostatnio panuje taka moda na wyciskanie sie a wiadomo ze kosmetyczka powie ze to b.potrzebne i zdrowe itd bo przeciez ona na tym zarabia! Ja po oczyszczaniu mialam mocno czerwona buzie, do przezycia..hm.. no jak nie ebdziesz wychodzic z domu no chyba ze na dol do Żabki :P Nie powinnas na drugi dzien nakladac pudrow,fluidow itd bo pozatykasz sobie wszystko.. Efekt.. no efekt byl najpierw czerwona buzia jak burak, pozniej owszem zaskornikow nie bylo no a nowe krostki pojawiily sie tak samo szybko jak po typowym wyciskaniu w domu...no bo u kosmetyczki rozni sie to tylko tym ze robi to w rekawiczkach, sterylniej niz sama w domu... Ogolnie nie polecam...

Gość Sznurowka
Wiec jak sie pozbyc tych debilnych wagrow? czyli zaskornikow. Bo cere mam niezla. tylko te wagry gl. na nosie :( Nic w domu nie pomaga parowki, maseczki,peelingi

Gość może kwasy
?

Gość Sznurowka
ale te kwasy uzywac w domu? i skad to wziasc? cos wiecej powiedzcie ? byc moze pomysle nad tym

Gość dc girl
hej ja tez mialam straszny problem z cera, szczegolnie zaskorniki, nawet brevoxyl mi nieszczegolnie pomogl.. teraz jestem w usa i tu jest koszmarna woda i bylo jeszcze gorzej :O kupilam sobie nawilzajacy krem samoopalajacy, tak o przez przypadek wlasciwie i.. mam super cere! juz dawno takiej nie mialam :) polecilam kumpeli tu i tez jest zachwycona :) http://www.labdelon.com/tubemoisturizer22ml%20xtra.html to ten :) tylko nie wiem czy w polsce jest, moze na allegro :) ja jestem mega happy bo w koncu nie mam problemow z buzka :D

Gość Sznurowka
dc girl- ale on zwalczyl ci te paskudztwa czy tylko optycznie je zminimalizowal? To jest krem firmy Delon kokosowy tak>? moze na allegro dostane :) jesli takie cudo. A ile kosztuje u ciebie?

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
jak masz miliard zaskórników na twarzy to raczej oczyszczanie u kosmetyczki jest niezbędne podobno teraz stosuje się jakies głegokie peelingi - słyszałam cos o jakimś migdałowym, ale nie powiem ci na ten temat nic wiecej jesli na twarzy masz zaskórniki a nie krosty to jest to nadczynnosc gruczołow łojowych i dermatolog nie pomoże - taka skłonnośc skóry moze sie utrzymywac wiele lat nieoczyszczanie cery z zaskorników powoduje ze na twarzy tworzy sie zrogowacialy pancerz, ja właśnie sie kilka dni czegos takiego pozbyłam u kosmetyczki to czy buzia bedzie czerwona i okaleczona zalezy przede wszystkim od kompetencji kosmetyczki, ja chodze do takiej która mnie meczy 2 h ale mimo iz pozbywam sie u niej wszystkich zaskórników to buzia w stosunku do przezytych męk jest naprawde minimalnie zaczerwieniona a za 2 dni to juz nic nie widac kiedys chodzilam do innych m.in do instytutu ireny eris gdzie jest potwornie drogo ale tam jak mi twarz okaleczali to przez 3 tygodnie mi sie blizny goiły

Gość dc girl
zwalczyl mi je :) :) :) :) :) :) :) ja za male opakowanie zaplacilam... dolara!!! dzizus ale jestem happy ze to mam bez kitu :D mam prawie 25 lat, problemy z cera od jakiegos roku ponad i juz mi rece opadaly :O smaruje sie tym rano i wieczorem, nie dosc ze lekko opalona od tego jestem:P to jeszcze tego dziadostwa juz nie ma!!! :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
nie blizny goiły tylko rany

Gość dc girl
ja u kosmetyczki nigdy nie bylam.. chociaz tez juz mialam zamiar bo mialam dosc juz!!! po prostu dosc :O teraz tylko raz-dwa w tygodniu robie peeling z st ives morelowy ale dla cery z zaskornikami itd (staram sie jak najrzadziej bo jest mocny i wysusza) no i ten kremik i jest super :)

Gość Sznurowka
kircze nawet ten kremik bym chciala wyprobowac. A moze w UK bedzie :) jesli chodzi o oczyszczanie to ide pierwszy raz bo naprawde mi juz nic nie pomaga na te zapchane pory na nosie najbardziej , broda to jest prawie czysta. Cere mam mieszana i raczej wytrzymala na rozne tarcia, temperatury rozne itd. A czy w ten dzien naprawde strasznie wyglada sie? ja slyszalam duzo zlych wiesci ze skora jest jak burak i tak dalej. a mozna czyms to zaczerwienienie zminimalizowac>? wwwww- a wiec jakos to pzrezylas. :) Jak myslisz mozesz zaliczyc to jako pozytywny zabieg czy negativ?

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
moja komsetyczka jest cudotwórca potrafi usunac miliard zaskorników i nie kaleczy mnie przy tym - oddanie sie w jej rece moge postawic tylko i wyłacznie na plus ale ja mam zazwyczaj tyle zaskórników ze mi zadne kremy, zadne cuda nie pomoga

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
od kosmetyczki zalezy wszystko jak trafisz na dobra to za 1 dzien bedziesz miala buzie normalna jak trafisz na ,, taka co sie z powołaniem mineła,, to przez 3 tygodnie mozeszmiec rany.....wszystko zalezy od opcji

Gość Enigmatyczna
oczyszczanie u kosmetyczki to już przeżytek, zaskórniki to już taka Twoja uroda , oczyścisz i wrócą :( Zostaną Ci pootwierane pory, których nic Ci nie domknie, nie będę już wspominać.. gdyby kosmetyczka była mało kompetentna.... :( Generalnie odradzam jakiekolwiek wyciskanie !! Pamiętaj,że możliwe jesy. ze nie wyciśnie tak głęboko jak ten zaskórnik na prawdę siedzi, więc nawet kosmetyczka z reguły "ucina główkę" i zaskórnik za chwilę wróci - SZKODA TWARZY ! Polecam zabieg, który nazywa się KAWITACJA ! To tez oczyszczanie, ale bezpieczne, bo nie mechaniczne :) + oczywiście odpowiednia pielęgnacja cery z zaskórnikami m.in. maseczki z glinką i peel-off.

Gość Sznurowka
Isis, Glyco-A 12% - zawiera Parrafinum Liquidum wiec jak moze pomoc w oczyszczeniu porow? moze zdecyduje sie jednak na ten SVR lysanel active :) Jednak wiem ze bede miala oczyszczanie ultradzwiekami, to ponoc nic nie boli. Ale takie oczyszczanie nie jest tak skuteczne jak manualne.

za to jest o wiele zdrowsze dla skóry niż przestarzałe oczyszczanie mechaniczne... a przy zaskórnikach lepiej sprawdzają się kwasy BHA (np. Effaclar K, kwasy Pauli Begoun) niż AHA (Glyco-A, Lysanel Active). no, ostatecznie Lysanel może być, bo zawiera i jedne, i drugie kwasy.

Gość Sznurowka
Czesc wam! sluchajcie bylam na tym oczyszczaniu mechanicznym , a potem byly ultradzwieki i nastepnie maseczka algowa. Razem to kosztowalo 75zl. Przyznam ze az tak strzasznie nie bolalo i nie bylo zle. Niewiem skad te dziwne stwierdzenia ze twarz po takim zabiegu wyglada makabrycznie i najlepiej niewychodzic 3dni z domu. U mnie wogole czegos takiego niebylo, no moze tylko male kropki wtych miejscach gdzie bylo cos usuwane. narwde jest ok. a potem tylko pielegnacja. Generlnie ciesze sie ztego zabiegu, aczkolwiek pory sa u mnie itak widoczne. ale juz czystsze :) Polecam i nie polecam, to zalezy dla kogo przeciez kazdy jest inny takze najlepiej sie przkonac na wlasnej skorze ;) 🌻

jestem kosmetyczką i powiem tu coś... wągry można usunąć metodą mechaniczną... choć nie do końca tylko... jest też leczenie dermatologiczne, leki na recep[tę, które dermatolog przepisuje w ostrych stanach trądzika wągrowatego... osoby które mają wągry stosunkowo niewielkie i przeważnie w okolicy nosa, sporadycznie brody, czy czoła polecam zabieg oczyszczania choć raz w miesiącu. Jednorazowy nie daje takich efektów. osoby różnie reagują, niektóre są mocniej inne słabiej zaczerwienione zabieg nie należy do przyjemnych ale też strasznie nie boli pozdrawiam

Gość Sznurowka
Margolec- kosmetyczka mi powiedziala ze az tak strasznie zanieczyszczonej twarzy niemam, ale te wagry zawsze byly moja zmora. Troche zostalo wiec mysle o kwasach a co ty bys mi poradzila. Zaznaczam ze mam mieszana ale jednoczesnie wrazliwa skore :)

Gość do ulalalala
margolec - szczerze mówiąc, jak sie ma tendencję do wagrów, to i raz na miesiąc oczyszczanie i przez 10 lat niewiele da. Jestem tego przykładem. Ale chodze na czyszczenie - raz na dwa miesiące - raz na miesiąc nie było sensu. Uważam, że należy oczyszczać skórę, tym bardziej jak się ma tendencję do wyprysków. A kto zrobi to lepiej, jak nie kosmetyczka ?

Gość do ulalalala
a co do wyglądu po - to wszystko zależy od stanu skóry przed czyszczeniem. Jeśli sa same zaskórniki, to właściwie prawie nic nie widać po wyjściu, a po godzinie nikt się nie domyśli, że było oczyszczanie. Jeśli ktos ma ropne krosty, no to wtedy tak do ok. 2 dni się buzia goi. Oczywiście nie znaczy to, ze przez 2 dni, się wygląda tragicznie. Nie przesadzajmy.

Gość Sznurowka
do ulala- zgadza sie :)

Gość do ulalalala
Też uważam, że należy czyścić buzię tradycyjnie - zastanawiam sie co da sama maseczka na ropne wypryski i na zaskórniki - nic, bo próbowałam. Ale taka moda :-O Jak ktoś ma "problemową" cerę, to powinien ją pielęgnowqć w domu, u kosmetyczki i u dermatologa. Ot taki los tych, co mają mniej idealną cerę.

Gość fstgadga
do wwww.....skad jestes? moze z warszawy? moglabys polecic ta kosmetyczke?