Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oliwka21

Ciąża-dziecko - stres i obawy.

Polecane posty

Witam, jestem w 34 tygodniu ciąży, niestety dopiero dziś znalazłam to forum czego bardzo żałuję. Dzidziusia bardzi chcieliśmy mieć od dawna ale czekaliśmy, aż będzie nas stać i skończe szkołe. Za ponad miesiąc mam termin porodu i zaczynam mieć obawy jak to będzie. Czy sobie poradzimy, czy rodzice nie będą się wtrącać (niestety jeszcze z nimi mieszkamy,bo nic nie znaleźlismy). Czy któraś z was też miała takie huśtawki? Raz się bardzo cieszę i nie mogę się doczekać,myślę o tych wspaniałych rzeczach a innymi razami myślę, że jednak miałam czas,mogłam poczekać i aż zaczynam płakać :( Potrzebuje dobrej rady i wsparcia....

Gość Jeżeli oboje pragneliście
dziecka, i jak sama piszesz zaczęło wam sie lepiej powodzić materialnie to na co czekać :-( A problemy z wtrącajacymi sie rodzicami miała niemal każda z nas, tego sie nie da uniknąć... zresztą jak nie te problemy to inne. życie bywa cięzkie...

To chyba wiele zależy od rodziców. Moja mama nigdy się nie wtrąca. Pytana o radę chętnie jej udziela, ale nic na siłę, bo uważa, że to moje dziecko, ona już swoje odchowała. To, że masz obawy, to normalne. Urodzenie dziecka i wychowanie go to wielka odpowiedzialnośc, zadanie do którego nikt nas nie przygotował oprócz Natury. Przed egzaminem każdy z nas też czuje tremę, prawda? Jeżeli będziesz kochała swoje dziecko, poświęcisz mu mnóstwo czasu i miłości, zachowasz zdrowy rozsądek i będziesz konsekwetna, to wychowasz dziecko na wartościowego człowieka. Nie jest to łatwe zadanie, ale nagroda wielka. :)