Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaWodowa

Ile zajęło wam napisanie pracy mgr? Koto napisał/jest w trackie pisania??

Polecane posty

Gość zaWodowa

Pytanie jak w temacie: ile przeciętnie zajmuje pisanie pragy mgr. Zapraszam osoby, które mają to już za sobą, do podzielenia się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Zapraszam do dyskusji także te osoby, które zajmują się lub będą się zajmować wkrótce pisaniem pracy. I jeszcze jedno pytanie: czy któraś z tych osób, które się już obroniły, pracowała na cały etat? Z góry dziękuję za uwagi

Gość ja jeszcze nie zaczelam
a juz grudzień. piąty rok i nic, mam tylko temat

Gość 3 m-ce
cały etat i nadgodziny. praca również w sob a czasami w niedz.

Pracę pisze za rok, ale mam już sowjego promotora i powoli przygotowujemy sie do pisania...tzn zbieram literature itp. w tam tym roku pisałam prace licencjacka i uwazam ze jak sie chce to mozna napisac w 1 miech ale trzeba przysiasc ma z doswiadczenia wiem ze nie zawsze sa chęci...cały czas pracuje:)

Gość zaWodowa
Dzieki za odzew. Ja wlasnie mam zaczac od lutego pracowac na pelen etat, a do lutego chce ruszyc z pisaniem pracy. Materialy juz niby sa, temat mnie interesuje, ale motywacji brak :(

Gość kolonkosik
napisałem w 2 tyg. pn-pt Miałem zebrane wcześniej wszystkie materiały!!

Gość zaWodowa
studentko ekonomii- ja studiuje cos podobnego. Na jaki temat masz zamiar napisac prace?

Gość zaWodowa
kolonkosik- dzieki, takie posty jak Twoj moga przywrocic czlowiekowi wirae w siebie. Czy duzo konsultowales w tym czasie z promotorem?

Gość ja jeszcze nie zaczelam
2 tygodnie? gratuluje. w moim przypadku raczej nie bedzie to mozliwe

o ubezpieczeniach na zycie... Myślałam nad różnymi tematami , ale uczelnia nie wyraża zgody na prace typowo teoretyczna musi byc analiza jakiegos przedsiebiorstwa, firmny, mam znajoma w ubezpieczeniach udostepni mi dane:0 wiec chyab bedzie dobrze

Gość zaWodowa
Na szczescie moj promotornie robil mi problemu. Praca moze byc teoretyczna, a temat przypadl mu do gustu, choc troche sie obawial, jak zdobede materialy. Mam juz wiekszosc z nich, ale wszystkie sa tylko i wylacznie z netu, nie ma na ten temat zadnych ksiazek ani publikacji po polsku. Mam nadzieje ze jakos sobie poradze

Gość kolonkosik
mój promotor chciał całość Przeczytał raz powiedział co dodać co odjąć poprawiłem przeczytał drugi raz i wprowadził poprawki poprawiłem i juz nie chciał czytać tylko kazał obłożyć

Gość zaWodowa
studentko- rynek funduszy private equity w Ameryce Łacińskiej. Bezpośrednio na ten temat nic nie znalazłam, ogólnie o private equity troche jest. Ja, zgodnie z życzniem mojego promotora, obecnie "wczytuję się w temat"- czyt. nic nie robię :( Czarno to widze Obym i ja nie musiala po 10m razy latac do promotora, kolonkosik to mial dobrze

Gość kolonkosik
w literaturze proponuje książki, czasopisma, strony internetowe każdy recenzent albo przewodniczący komisji czyta WSTĘP WNIOSKI I LITERATURE Warto tez mieć kilka fotografi kolorowych albo wykresów!!!!!!!!

Gość zaWodowa
bvvc- czyzbys sam(a) tak zrobil(a)? Jesli tak to gratuluje. Zdradz prosze, czy w tym czasie robiles/as cos innego, czy byles/as zajety/a tylko i wylacznie pisaniem

do bvvc: w 3 dni??? nie sądze, pisałam licencjat i wiem co to znaczy w 1 miech i to spieszac sie !!!!! a literatura to podstawa: to nie sa czasopisma i podreczniki czy strony internetowe ale ksiazki!!!pewnie promotor zznaczyl,

Gość zaWodowa
Wykresy to rzecz oczywista, jak pisze sie o czykolowiek z ekonomii A upchnales je w aneksie, czy miedzy tekstem? Jakie pytania zadaje komisja? czy tylko dotycza one tego, jak sie pisalo prace?

Gość kolonkosik
w 3 dni da się napisać!!!!!!!!!!!!!!! Ja pisałem w 3 dni inżynierską ale................z 2 kolegami na zmiane po 16 h dziennie!!

kazdy poważny promotor czyta prace etapami, a nie calosc!! dopiero na koncu calosc...a co tych 3 dni to nie sadze zeby było miło pisac prace po 16 h...z bolem glowy i max na sile...jak dla bezsens..pozatym praca ma byc samodzielna

tak promotor sprawdza etapami zazwyczaj..tak tez najlepiej pisac gdyz promotor czyta sobie to co juz masz i dokladniej mze twoja parce sprawdzic...jak dasz na ostania chwile to sprawdzi tylko pobieznie

Gość kolonkosik
komisja u mnie 3 pytania 2 od promotora - który nakierował na co się nastawić 1 od recenzenta - zazwyczaj z pracy Przewodniczący komisji może a nie musi i raczej nie zadaje pytań!!

Gość kolonkosik
była samodzielna ja dyktowałem oni sie zmieniali przy kompie!!!!!!!!!!!!! Mój promotor był długo w szpitalu a ja sobie odpuściłem do końca!!! Praca wyszła całkiem niezła - sam sie zdziwiłem ale nie polecam tak czekać!!!!!!!!!!

Gość zaWodowa
czyli 90 stron wystarczy? Podobno minimum 80, max. 120. Chyba bez bibliografii i aneksu. studentko- ja ksiazek troche mam, ale wiekszosc to beda publikacje internetowe. Mam nadzieje ze moze tak byc.

Gość Katerina23
Kurcze ja to przy Was wyszłam na rylca- bo prace mam napisaną już...POzdrawiam

Gość kolonkosik
nie zgodze sie że lepiej etapami!!!!!!!!!!! Ja mgr-ą kilka razy zmieniałem kolejność rozdziałów bo to wychodziło w trakcie pisania no i całość inaczej sie czyta i wiadomo że zależnieod kontekstu całej pracy!!

Gość zaWodowa
Katerina- podziel sie z nami swoimi cennymi doswiadczeniami. Ile zajelo Ci pisanie, obronilas sie juz?

Gość kolonkosik
nom 80-120 ale.................... jak ja sie bronilem to kolega miał 60 i dostał 5 i wyróżnienie!!!!!!!!!!! Wszystko zależy od tematu. Inny przypadek kolega wziął sobie "temat rzeka" i .......180 stron ocena 3