Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na poczatku

Czy to oznacza tylko jedno-ciaze????

Polecane posty

Gość Na poczatku

dodam,ze chodzi o moja kumpele.Otoz od 19 dni spoznia jej sie okres i od 3 dni jest jej niedobrze,stale leci do toalety....Nie zrobila jeszcze testu ale jest pewna co do ciazy.Ja juz niewiem co mam zrobic,nie potrafie jej pomoc.Czy jest mozliwe,ze powodem takiego zlego samopoczucia jest zmeczenie???Prosze napiszcie

Gość Na poczatku
Mam jeszcze takie zapytanie czy to mozliwe,zeby tak szybko zaczelo ja mdlic?Mowila tez ze piersi ja nie bola,a moze tak byc?

Gość Na poczatku
Czemu nikt nie odpisuje :(????

Próbuję sobię przypomniec pierwsze moje objawy, oczywiście brak okresu podstawa, no chyba możliwe ze po 20 dniach już są mdłości itp...

Gość ja miałam mdłości po dwóch
tygodniach od terminu @, a do toalety też zaczełąm jakoś tak po 2-3 tygodniach biegać. Lepiej szybko zrobić test ciążowy, po co się męczyć niepewnością?

Gość Na poczatku
Mam pytanie,przypuscmy okres skonczyl jej sie 5 listopada i teraz mialaby dostac tego 7 grudnia i nie dostala,to w styczniu minal by miesiac spoznienia???Jak z nia gadalam to mowila,ze miesiac okresu juz nie ma a na poczatku grudnia powinna byla dostac.Wedlug mnie to sie liczy tak jak pisalam powyzej ale tez moge sie mylic,takze pytam o to was

Gość Na poczatku
Nie bylam nigdy w ciazy wiec nie mam zbytnio pojecia na ten temat ale wydawalo mi sie,ze mdlosci dopiero wystepuja tak po 3 miesiacach :-/.Dlatego tez dziwilam sie jak mowila mi,ze stale biega do toalety....A co do testu to kupila go ale jeszcze nie robila.Czeka,az nikogo nie bedzie w domu-boi sie ,ze matka ja nakryje

Gość Kashmirka
kochana....okres jej sie spoznia 3 tygodnie...dodaj do tego 2 tygodnie po owulacji (bo w ciaze musiala zajsc okolo 2 tygodnie przed spodziewana miesiaczka), to juz jest 5 tygodni... 5-tygodniowa ciaza potrafi sie niezle dac we znaki...zagon ja do ginekologa, ja nie mialabym zludzen...

Gość w ciąży
raczej to oznacza ciążę :) mdłości to raczej indywidualna sprawa, jedni mają już we wczesnych tygodniach, tak jak twoja koleżanka, inni dopiero w 4 miesiącu, tak jak ja ;) przez cały ten czas ani razu nie wymiotowałam a od tygodnia też ciągle pilnuję wc :P jeśli na razie nie chce iść do lekarza, to niech przynajmniej zrobi test ciążowy i zacznie brać Folik w przypadku pozytywnego wyniku, no i oczywiście odstawić wszelkie używki. Pilnuj też żeby się nie przemęczała, nie dzwigała itp.

Gość Na poczatku
To jest na 100 % ? Nie powiem jej tego bo dziewczyna sie zalamie,jedynie co to to,aby jak najszybciej zrobila ten test no a jezeli pokaze ze tak to juz chyba sama sie tam wybierze :-/ Dziekuje wam za wyjasnienie ;)

Gość Kashmirka
na 100% to tylko usg może wykazać, ale jest spore prawdopodobieństwo, że to ciąża. mnie na początku też piersi bolały, byłam strasznie wrażliwa na zapachy, miałam mdłości..wymioty przyszły trochę później. cały czas byłam rozdrażniona i zmęczona, ciążko mi było stać przez dłuższy czas albo długo chodzić.. wszystko się zaczęło na dobre już około tygodnia po spodziewanej miesiączce..no i te dwie grube krechy na teście, na które nie musiałam nawet czekać przepisowych 3 minut..

Gość Na poczatku
A jest mozliwosc,ze w dany dzien moze poczuc sie znacznie lepiej a na drugi dzien sie to powtarza???

Gość Na poczatku
I czy istnieje mozliwosc wystepowania miesiaczki?Slyszalam,ze u niektorych kobiet tak sie zdarza,no ale oczywiscie nie taki co zwykle-czyli mniej obfity itp

Gość Kashmirka
zdarzaja sie stany euforii, czasami wydaje sie, ze wszystko jest ok, pozniej znowu samopoczucie leci w dol... niektore kobiety maja krwawienia w miejsce miesiaczek, takie cos potrafi wystepowac nawet do 3-4 miesiaca ciazy.. 3 tygodnie spoznienia jak dla mnie oznaczaja jedno.nie wiem na co ta dziewczyna czeka... rozumiem, ze sie boi ciazy, ale od zwlekania ze zrobieniem testu problem nie zniknie.lepiej zalatwic to szybko i dowiedziec sie na czym sie stoi.

Gość Na poczatku
Przed chwila co sie dowiedzialam,ze dzisiaj dostala miesiaczke,dlatego tez sie zaraz spytalam....Mimo ze dostala,poradze jej aby zrobila jednak ten test