Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivia22

Pytanie odnosnie SOLARIUM

Polecane posty

Gość olivia22

Witam. nie korzystam nalogowo z solarium, ale od czasu do czasu zdarza mi sie tam opalac. Mam pyatnie jesli ktos sie zna - jakie sa najlepsze kosmetyki ochronne do solarium? uzywam z reguly tych w saszetkach (ok. 4-5 zl), mam tez jakis preparat z Emerald Bay, z ktorego raczej nie jestem zadowolona. Jak to jest z filtrami UV? czy kosm. do solarium powinny je miec czy nie? spotkalam sie z roznymi opiniami, ze to jak kąpiel w płaszczu przeciwdeszczowym... czyli wychodziloby na to, ze filtry w solarium sa niepotrzebne. Jaka jest wiec prawda? Bylabym wdzieczna za odpowiedzi. Tak przy okazji WESOŁYCH ŚWIĄT;))

kosmetyki z filtrami UV w solarium raczej niewiele dadzą, bo tam są inne proporcje promieniowania niż na słońcu. większość kosmetyków lepiej chroni przed promieniami UVB (przed UVA tylko konkretnych firm, gł. aptecznych), zaś w solarium dominuje UVA. najlepiej nie chodzić wcale ;)

Moim zdaniem najlepszymi kosmetykami dostepnymi na naszym rynku sa Australian Gold,ale jednoczesnie sa to tez najdrozsze kosmetyki, polecam tez kosmetyki z firmy Onyx