Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adamisia

Kiedy zapraszać

Polecane posty

Mamy ślub pod koniec kwietnia, czy mozemy zapraszac juz w styczniu na wesele? Chyba lepiej wczesniej niz pozniej?

Mi się wydaję że za wczesnie.2 miesiące przed wystarczy.Ale to moje zdanie.Każdy robi jak uważa

Gość pola83
Lepiej wcześniej niż za późno :P

Ja tez uwazam,ze lepiej za wczesnie niz za pozno. Goscie musza miec czas,zeby sie przygotowac- zaoszczedzic troche kasy- nie tylko na prezent,ale tez na np. sukienke; musza miec czas,zeby odpowiednio wczesnie zalatwic sobie wolne-o ile to konieczne itd. Ja o swoim slubie bede powiadamiac nieoficjalniez duzym wyprzedeniem- nawet kiedys moja cioica mnie poprosila,zebym jej dala znac na rok przed slubem. Nie chodzi o to,ze chce dostac nie wiadomo jakie prezenty (co pewnie za chwile co niektorzy mi tu zarzuca)- chodzi o to,ze moja rodzina do najbogatszych nie nalezy i ze zwyklej przyzwoitosci musze im dac czas na przygotowanie sie. A oficjalne zaproszenia bede dawac mysle pare miesiecy przed slubem.

Jak zareczylam sie z moiom chlopkaiem (teraz juz mezem), to od razu powiadomilam rodzine i przyjaciol i powiedzialam,ze moga spodziewac sie zaproszenia na przyjecie weselne. Bylo to ok roku przed planowana data slubu. Oficjalne zaproszenia rozdalismy okolo trzech miesiecy przed slubem- ale dla nikogo nie bylo one zaskoczeniem,bo juz wczesniej wiedzieli. Ja sama bylam kiedys postawiona w sytuacji, gdy kolezanka zaprosila mnie na wesele okolo miesiaca wczesniej. Ja wtedy nie pracowalam- pracowal tylko maz- ja jeszcze studiowalam, wiec jak sie nietrudno domyslic, zwyczajnie nie mielismy kasy. Wiem,ze prezent nie jest najwazniejszy,ale glupio byloby minie dac nic- moim zdaniem to po prostu nie wypada. Poza tym kompletnie nie mialam zadnej odpowiedniej kiecki,bo na codzien ubieram sie raczej sportowo- wiec ewidentnie musialabym sobie cos kupic. Inna sprawa,ze moj maz pracuje w soboty i nie dalby rady zalatwic sobie wolnego, gdyz akurat nie bylo nikogo,kto moglby go zastapic. A gdybysmy wiedzieli o weselu pol roku wczesniej, to i nazbieralibysmy kase i maz zaklepalby sobie te sobote wolna. Tak wiec nie przyjelismy tego zaproszenia,ale nie czulam sie ani troche z tego powodu winna, gdyz uwazam,ze ze strony kolezanki bylo troche nie fair zaproszenie nasz z tak malym zapasem czasu.