Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona. .

Po co komu święta ?!?!

Polecane posty

Gość znudzona. .

Jak zwykle co roku, te same "upragnione" święta. . . .no właśnie - upragnione ,TYLKO PRZEZ KOGO? Na każdym kroku spotykam ludzi,przeklinających pod nosem całe to przedświąteczne zamieszanie, przymus sprzątania całego domu,a co gorsze, udawanie,że święta to okres SPOKOJU,MIŁOŚCI I POJEDNANIA Z RODZINĄ.. . .Kurcze, czy Wy naprawdę wierzycie w te slogany? Przecież każdy tak naprawdę wie,że święta to nic innego jak: - rodzinne kłótnie(albo ich brak bo rodzina w ogóle nie ma zamiaru się spotykać) - ogólne wzajemne wytykanie sobie błędów nagromadzonych przez cały rok - spreczanie się ,kto musi odwalić ubieranie choinki - obżarsteo do granic możliwości -kupa kasy wydana na prezenty,które i tak nikomu sie nie przydadzą i ... UWAGA! najgorsze: składanie sobie życzeń. . .bleee (mam tu na myśli śliniące się ciotki i inne. . .) przysłowiowe pieprze... o Szopenie Jak dla mnie- jedna wielka bzdura. . . podobno Polacy coraz cześciej wyjeżdżają za granice, wyłączają telefony i poprostu znikaja. . . ja tam się wcale im nie dziwię i za rok tak właśnie zrobię. . . Nnienawidzę świąt. . . jak niczego na świecie. . .A najgorsze jest to,że gdy po tym całym świątecznym obżarstwie wraca sie do szkoły, przcy... trzeba odpowiadać grzecznie \"tak tak..w tym roku święta u mnie w domu yły \"wyjątkowo\" udane\",coby się nie wybijać z tłumu... żenada :((( Czy ktokolwiek z Was, może ze 100procentową szczerością zaprzeczyć temu wszystkiemu i powiedzieć,że te śięta były dla niego UDANE ... raczej wątpię.

Gość znudzona. .
jasne! b uwierzę ze u wszystkich swoęta byly wprost idealne ;(

Gość megylee
Dla mnie były udane... dopóki rodzina była w komplecie. To jest właśnie chyba ten "cud Świąt" że wszyscy są razem. Szkoda, że docenia się to zbyt późno.

Gość Błękitna Rybka
tak to wąłsnie czas miłosci i czas bliskich przy nas:)

Gość znudzona. .
zatem czujcie sie wyróżnione - stanowicie jakies 0.5% :(:(:(

Gość nio too
ja też się wypowiem. hm, święta powinny być miłym czasem, ale rzeczywistość bywa często inna.moje zdanie jest podobne co autorki. zakłamanie, zakłamanie i jeszcze raz zakłamanie. o nie nie, nuda to to nie jest, dzieje się dużo, i jest to męczące, nie nudne! tak jak pisze autorka, full wydanej kasy - aż mnie skeciło, jak się musiałam dołożyć do prezentu dla ojca, który gówno mi kupił , palcem nie kiwnął na święta, znam go, nawet imieniny i urodziny zawsze ma w dupie. przy stole tylko się nasłuchałam, że "co mam nos na kwintę" i tego typu pierdy aż się wkurwiłam i coś nieprzyjemnie zaczęłam i nerwowo gadać. Eh... Jasne, to moja jedyna rodzina, doceniam to, ale szkoda, coś ucieka, omija mnie, a mogłoby być tak pięknie :) Pozdro!

Gość nio too
..ach, no i moje prezenty haha, kolejne wody toaletowe, dezodoranty, maskotki, książki (zupełnie nie dla mnie)...eh, wolałabym...no właśnie, a kogo to obchodzi co bym wolała, lepiej wydać na pierdoły w ramach symbolu. Tylko ja liczę dni od pierwszego do pierwszego i jak widzę, że rodzeństwo, któremu się super powodzi wydaje kasę na badziewia, to aż mnie mdli i mam ochotę uciec od stołu. Pieprzyć takie święta. Wolałabym worek kasy zamiast tych pseudo prezentów - miałabym więcej do pierwszego. A przez cały rok to pies z kulawą nogą się do mnie nie odezwie, no może mama...z poczucia obowiązku, winy czy czy jakoś tak...

Gość znudzona. .
kurcze! ja amal epiej bym tego nie ujęła. . . ostatnio doszłam ze znajomymi do baardzo przykrego wniosku: że święta daja radość tylko dzieciom( pod warunkiem,że się nie pochodzi z rodziny patologicznej) . . . chlip

Gość nio too
dokładnie tak ! też do takich wnisków doszłam. dzieci jeszcze się cieszą, są takie beztroskie i naiwne. no cóż, tak to jest

Gość znudzona. .
wystarczy,że się zerknie na ilość zalogowanych, np.na gronie,żeby zobaczyć jak"bardzo" zależy nam na spędzaniu świąt z rodziną przy jednym stole. . . szczerz- gdyby nie komputerek podłączony do netu, chyba bym się nałykała jakichś prochów nasennych,żeby zasnąć,nie myśleć o tym. . .

Gość nio too
oo, takie prochy, moje marzenie :D

Gość nio too
kurde, najgorsze, że co rok jest to samo nie ? :D toćka w toćke, i nic się nie zmienia, nic do ludzi nie dociera :P

Gość żeby się PRZEJEść I WYNUDZIć
;) i wyspać..... ostatnie odpowiada mi najbardziej ;) nie jest tak źle.... wreszcie coś innego poza codzienną goniwą.... i te specjalne potrawy.... uuuuuuuuuuuuwielbiam barszczyk z uszkami... a do życzeń i prezentów podchodzę z przymrużeniem oka..... jak i do reszty życia.... co polecam.... życie jest za krótkie żeby się zadręczać byle ciotką.... ;)

Gość nio too
hmm... no w sumie fakt, ale tak ciężko być optymistą...zresztą mi się nie chciało napawać smakiem potraw w towarzystwie tej mojej rodzinki, jakoś mi to... nie w smak było :D

Gość nio too
wiem.. święta lubią dzieci...i osoby o niewielkich potrzebach...albo tacy, co mieli szczęście trafić na fajną rodzinkę :) w sumie zazdroszczę wszystkim, ale chciałabym być w tej ostatniej grupie :P

u nas Wigilia byla dla 25 osob...umowilismy sie na godzine 18... nadeszla 18,ale nie ma ciotki z mezem i dwojka dzieci... wiec czekamy......(tel ma wylaczony)denerwujemy sie........ czekamy........ czekamy... godzine..... i 45 minut..... az wchodzi ciotka.......i mowi,ze \"Ola usnela\"(dziecka 6 letnie)a nie chciala jej budzic..........po przebudzeniu chciala zeby jej pomalowac paznokcie a dla niej dzieci sa najwazniejsze wiec...pomalowala:o ale co tam......SWIETA!czas pokoju i radosci.....polamalismy sie oplatkiem,zlozylismy sobie szczere zyczenia i usiedlismy do wigilijnego stolu:O

... pózna wieczorową pora napadł mnie Mikołaj , wyrwałam mu worka z prezentami :D kogos jeszcze :D ? nio too :P pewnie Ciebie też co ?

Popieram autorkę,myślę podobnie,ale jeszcze wcześniej naiwnie sądziłam,że święta są wspaniałe.Zdanie diametralnie mi się zmieniło,gdy wyszłam za mąż.

Gość nio too
yhm, jasne...dostałam tez smka z życzeniami : "Jak Mikołaj nie da paki, spuść mu wpier*ol, wypruj flaki, laskę wsadź mu wprost do d*py i wypier*ol go z chałupy!" :P

Gość nio too
hihi, Erinia, nie ma to jak zamążpójście co :D

Gość nio too
...i te biedne karpie :(

Dobrze,że już tylko 1 dzień i koniec tej męki.Męczy mnie ta tradycja,na siłę coś się próbuje udowodnić: -że się kogoś lubi i składa życzenia z obowiązkowym opłatkiem, -że wystawnie trzeba przygotować gościnę aż się stół ugina( a debet na koncie aż piszczy), -że lubi się to wielogodzinne biesiadowanie przy stole i spotkania na myśl których aż mdli,. Dużo by wymieniać a najgorsze chyba to zakłamanie.I ja też nie powiem,że mam tego DOŚĆ,tylko pokornie jadę na wigilię do teściostwa.

Gość nio too
Nom, fuj, yghm...Opowiedz im wierszyk Erinia: "Kto czci szatana ten ma orgazm z rana. A kto dziś świętuje tego niech dwa ch*je !!!

ja co roku mam w planach wyjazd ze swoja mala rodzinka np w gory,ale jak widze lzy w oczach mojej mamy gdy jej o tym mowie to..:onie mam sumienia tego zrobic... a juz ostatnia wigilie zapamietam na zawsze:o dzis byla powtorka z rozrywki:oten sam zestaw gosci.. i nie zebym sie uwziela na dzieci mojej UKOCHANEJ CIOCI(swoja droga jestesmy w tym samym wieku),ale dzis bylo tak,ze stoly sie uginaly od jedzenia a te dzieciaki krzycza,ze \"tu nie ma co jesc i one chca...RACUCHY!\" i moja mama usmazyla im te racuchy:) nie wiem w sumie z czego sie ciesze!tu trzeba plakac:o

Gość nio too
hahahaha

Gość nio too
Oj Erinia...więcej Cię nie zaproszą :P