Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spacer w chmurach

czy juz czas na zareczyny?

Polecane posty

Wiem, że to nie jest reguła. Zaręczyny są kwestią poszczególnej pary, ale chciałabym jednak statystycznie określić jak to u was było. Po jakim czasie i w jakim wieku zaręczałyście się? Jestem ze swoim chłopakiem 4 lata. Ale....Mamy tylko po 19 i 20 lat. Czy to nie za wcześnie? Wiem, że niby nie wszystkim trzeba sie przejmować, ale jakoś mam co do tego wątpliwości. Mój chłopak niczego nie zrobi wbrew mnie, chce mi dać czas. Ja chcę z jednej strony. Ale to musi być przeciez dorosła decyzja, więc co to za zaręczyny, kiedy wstydziłabym się powiadomić o tym rodziców. Bałabym sie tego, bo mogliby mnie nie potraktować poważnie. Oni bardzo lubią mojego chłopaka i jego rodzice lubią mnie. Nawet nie raz żartowali, że może kiedyś się hajtniemy:) Moja koleżanka nosi już pierścionek (ma 20 lat), ale to jest tylko ich taki symbol i to były zaręczyny \"tylko do ich wiadomości\". Nawet niekomu o tym chyba nie mówili. Moja kuzynka planowała zrobic to samo ze swoim chłopakiem. Czy tego rodzaju zaręczyny są wg was \"poważne\"? Czy powinna mi stunkąć dopiero 20, żebym mogła bez obaw sie zaręczyć i by potraktowano mnie nie jak nastolatkę tylko osobę z poważnymi planami na przyszłość?

ja jestem ze swoim chłopakiem 4 lata,mamy po 22 i 23 lata,zarecznyn były we wrześniu,ślub dopiero w 2008 roku