Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszsosozzoę

PILNE!!!dziecko oparzyłko wrzątkiem stopę!!! co robic?

Polecane posty

Gość slakzoawka
Giovinette ---> sama sie swoim moczem oblej :O obrzydliwcu jeden :O :O :O :O :O udowodniono naukowo :MOCZ NIE POMAGA LECZYC ŻADNEJ CHOROBY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość katalina
Do szpitala jechać jak najszybciej, niech lekarz obejrzy to oparzenie!!!

slakzoawka_ jestes słabo poinformowana/poinformowany ! :O trudno gojaca sie rana polewana moczem ...goi sie szybko i bez paprania. Znam taki przypadek.Wiec wierze w własciwosci moczu. A ! Skoro tak twardo \"stoisz \" przy swoim to chcoiaz argumenty by sie przydały :)🖐️

Gość domowy sposób
Najlepszym lekarstwem na poparzenia jest: najpierw polać zimną wodą a potem posmarować białą pastą do zębów.... brzmi debilnie ale działa... to sposób mojej babci.... ostatnio poparzyłam mocno rękę i po 3 dniach rana pięknie się zabliźniła.... pasta do zębów sprawia odcina dostęp powietrza.... naprawdę polecam w 100% jednak w przypadku dziecka zgadzam się z poprzednikami .... BIEGIEM DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość slakzoawka
Acha sorry ale gdyby mocz byl takim cudownym specyfikiem to nie potrzebne byly by apteki i te masy lekow ktore mozna w nich kupic czyz nie ?? mocz darmowy, cokolwiek mi sie stanie to sie polewam, przemywam albo go wypijam :O to po co ktos lekarstwa wymyslił ?? syropy , antybiotyki itd ??

Gość a moze moze
nozke zimnym jogurtem badz kefirem oblozyc?

_Acha_... 👄..ja spadam stąd ... to chodzilo tylko o to ..żeby mnie wyśmiać ..argumenty sa zbędne ..:) .. z reguły bywa tak ze ..ten kto najbardziej sie wysmiewa z leczenia moczem ... kiedy sie poparzy albo ktos bliski ..kiedy wyje z bolu ..przypomina sobie i ..stosuje ta metode ..taki mały paradoks .. 🖐️..moze komus sie przyda ta metoda ..( czego nie życze ) :)

Gość katalina
slakzoawka, gdzie można poczytać o naukowych dowodach na nieskuteczność moczu w leczeniu?

Gio wiesz szkoda ,ze ludzie nie wierza w pewne niekonwencjonelne \"sposoby\"\"srodla\" Takie generalizowanie :O ze po apteki i ble ble skoro jest mocz ? nie chodzi ze masz go pic smarowac sie i ogolnie tylko nim sie leczyc - chodzi o to ze jest skuteczny ,,,,ze pomaga !! madrowanie ? sie ? ??? Bozeeee.....! Trzeba mówic chyba slangiem ....jezykiem \"ulicy \" zeby \"Cie\"o marowanie nie posoadzono ... myslących napewno Gio uswiadomiła....myslacych inaczej \"rozsmieszyła\"

Giovinetta Białko kurze wedle Ciebie złe............ok - może się znasz lepiej ode mnie - nie wiem - mnie w każdym razie pomogło:( ale ja laik jestem........... Autorko - pewnie masz niezły młyn w głowie:(, niektóre z odpowiadających na temat radzą jak tylko mogą, inne te rady ...................... podważają:(. Ja doradzam jak mogę - w końcu chodzi o komfort Dziecka - wypowiedziałam się na podstawie własnych doświadczeń............ale jak widać chyba nie do końca słusznie....... Biorąc powyższe pod uwagę (ile radzących tyle głosów przeciwnych danym metodom) chyba jednak najlepiej będzie dla Twojej Córeńki jeśli poprostu pójdziesz do osoby kompetentnej i godnej zaufania - czyli do lekarza prowadzącego Twoją Córeczkę...........najlepszym i dającym Tobie jako Mamusi największą pewność sposobem będzie obejrzenie oparzenia przez lekarza...........pomocy doraźnej już udzieliłaś i wspaniale sobie z tym fantem poradziłaś:) teraz kolej na specjalistę:)

Gość autorka tegoo topiku
oj! nie chciałąm,zebyscie się kłóciły!!! Dla zainteresowanych - córeczka przespałą cała noc i dziś od rana sie uśmiecha, bo jak mówi: \"juś nie boli...tylko trośke..\" Będzie dobrze :-) dzieki!

Wszystko dobre co sie dobrze konczy! Ciesze sie ze mala juz usmiechnieta! Gio, dzieki za odpowiedz na temat aloesu - no i juz wiem ze trzymanie oparzonej reki ponad godzine w wodzie to glupota :) Co do konwencjonalnej medycyny - ja jak najmniej staram sie jej stosowac, atybiotykow etc, oslabiaja bardzo organizm zamiast pomagac. Bardzo czesto tez lekarstwa usowaja tylko symptomy chorob bez zadnego dzialania na przyczyne tychze. Ale firmy farmaceutyczne musza zbijac kase...

Gość zatroskana
slakzoawka --> a co to za nauka udowodnila?? Mocz jest jednym z lepszych srodkow aseptycznych :) i Gio ma zupelna racje (choc nie wiedzialam, ze tym sie zawodowo zajmuje :) ) A Pantenol to dobry jest jak sie chcesz ladnie opalic :D Takze nie wyrzucaj tylko zostaw na wakacje :) Pozdrawiam! I zycze zdrowia i poszkodowanej i mamie :) ... i wszystkim, ktorzy ucierpieli w czasie czytania i pisania w tym topicu ;)

Zadnego białka!!!!!!!!!!!zadnego tłuszczu,.Jak najdłużej trzymaj w zimniej wodzie lub lodzie a gdy troszke przestanie boleć wtedy panthenol dopiero,bo gdy spryskasz teraz na pewno będzie bardzo boleć.Będzie dobrze:)

Gość gizzzo
gdyby mocz nie miał żadnego dobroczynnego wpływu na skórę, to by mocznika nie dodawali do kosmetyków - tyle! a tak poszukaj sobie w składzie twojego np. balsamu , czy jest UREA :-)