Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LaMariola

czy to normalne??

Polecane posty

Święta, święta i poświętach... i dzięki Bogu :) u mnie w domu masakra jedna wielka. Przyjeżdzam z M. a tu pokoju mojego nie ma! Wyprowadziłam się do pracy rok temu, ale w każdy łikend z M. przyjeźdzamy do rodziców.. a tu niespodzianka! w moim pokoju jest... sypialnia dla rodziny mojej siostry. M. nie ma na czy pracować, nie mamy swojego kąta, ale ok, coś się załatwi. Gadam o Sylwestrze z mamą. Nie przejdzie, w ich domu nie zrobię. Szkoda. Mama mówi, że trzeba robić ciasta. Przyjeźdza siostra z dziećmi i mężem. Ogólnie zamęt, bo oni zawsze z psem, 1000 walizek itp. Nagle syf w domu, bo dzieci przecież jedzą, piją, rozlewają. Sprzątam, bo siostra po podróży bardzo męczącej (ok 30 min autem) pije kawę. Biorę się za ciacha i nale dostaję po głowie. Jak śmiałam położyć jajka na blacie w kuchni, iedy przez kuchnie przechodzą dzieci! Jajka=zarazki! o ja głupia nie pomyślałam.. Siostra pyta czy moze zrobić Sylwestra w domu rodziców tylko bez tego najmłodszego, chcą go podrzucić cioci, bo im też się coś należy od życia. \"Jasne, kochanie\".Skarga do mamy o jajka. Znów dostaję po głowi, ze tak wyleciałam z tymi jajkami na blacie, a dzieci w pokoju się bawią. Kot ściągnał łapą wędlinę z talerza- ona \"w takim syfie to dawno nie siedziała\". kot ląduje zamknięty na klucz w pokoju. Pies rdziców głupio się patrzy na nią \"moze go uśpić, bo taki jakiś nieprzewidywalny?\". Jej łapie za kostki i warczy; \"młody golden retriver, one tak mają :)\". Jadą poostatnie prezenty. Moi rodzice dosyć wcześnie rano. Siostra z mężem wychodzą, ale nie mówią nic o tym. Ja z M. nie mamy zakupionych prezentów. Zostalismy z 2 dzieci, nie ma jak wyjść z domu trzeba czekać na kogoś kto się nimi zaopiekuje. Po 4 godzinach przyjeźdzają rodzice.... Przyjeźdza siostra, wpada do pokoju żeby mi powiedzieć cos pewnie bardzo ważnego w stylu \"ale chała w tym Promod\". Mówię zeby zdjecla buty, bo myłam całą podłogę. \"A spierdalaj\" i wychodzi. Wpada mama i krzyczy, że kłocę się z siostrą, bo jak wuychodziła to miała wkurzną minę. Jest 23, ide robić ciasta. Jajka już dzieciom nie przeszkadzają. \"ale teraz mikserem?! zgłupiałaś chyba!\" rozrabiam ciasto w łazience, jest ciszej. Idę spac o 3, a wstaję o 11. \"Tyle spać?! Nienormalna jesteś?!\" Siostra zła, bo ona nie ma kiedy sobie pospać, te dzieci ją wykończą! Ona ma tyle pracy z nimi! Trzeba je przecież ubrac rano, zrobić śniadanie, oddać w ręce opikunki na 9 godzin, posiedzieć 2 (dwie) godziny z nimi aż mąż przyjedzie i zrobić obiad... MASAKRA! \"nigdy więcej dzieci!\". Mama zła, bo spałam tak długo, a robota czeka. Siostra bierze miotłę do ręki i zamiata podłogę. Uśmiała się, bo \"zapomniała jak to się robi\". Mama wyrywa jej z ręki i mowi, że jak skończę robić kawę to pozamiatam, a ona niech usiądzie i pogada. Przyszła ciotka. Siostra się rozsiadła. Pytam czy zamierza się ruszyć w święta czy rtylko sobie przyjechała kawę pić. Płacz, krzyki... Tak nią poniewieram przy gościach! Opierdol od matki, że moglam nie przyjeźdzać, że nie chce mnie idzieć, wszystko popsułam. Siostra wybiega z domu z płaczem. 24 godziny świątecznej atmosfery. Mam 22 lata, siostra 30 :) Miło

Gość yyy........................
what da fuck???? Dziewczyno, olej sprawe i za rok wal do M na wigilie! szczerze - wspolczuje! albo wygarnij im to wszystko

o rany... 🌻 bo nic innego mi nie przychodzi na myśl... chyba tylko tyle, co wyżej... albo... wole nie pisać...

Gość To nie jest
normalne. Chyba przyjechałabym na samą Wigilię. Upiekłabym ciasto w swojej kuchni i zjawiła się na oznaczoną godzinę. Niech sobie sami radzą.

Gość betakaroten
wolałabym spędzic wigilie sama z mężem w swoim domu niz z taką rodzinką, współczuję.

Witay:)Na poczatek fajnie opisalas sytuacje ,wciaga do konca:D Booshe widac,ze Twoja matka uwielbia siostre,jest dla niej jak idol a Ty........jak kopciuszek,zrob pozamiataj przynies itp. ;/wiem,ze to rodzina i kochac sie ich powinno ale kufffa kazdy ma swoje prawa!!!! PS.Co na Twoj M.?