Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ali21

badania okresowe

Polecane posty

Gość ali21

byłam na badaniach okresowych u lekarza medycyny pracy- musiałam rozebrać się do naga- czy to standardowa procedura-czy nadużycie-może macie podobne doświadzczenia

Gość betakaroten
robiłam badania okresowe wiele razy ale nigdy nie kazano mi sie rozebrac do naga, zresztą nie zrobiłabym tego, to nie jest potrzebne, mysle ze ten lekarz przegiął. nie powiinas sie na to zgodzic.

Witam. Trzeba było zapytać jaki jest tego cel i czy jest to konieczne. Albo poprosć żeby zbadała cie pani doktor a nie pan. poza tym mam pytanie. czy robił ci jakeiś badania które wymagały rozebrania się?

Gość ali21
Najpierw musiałam rozebrać sie do pasa na badanie piersi i osłuchiwanie płuc a pózniej opuścić majtki na badanie przepukliny

Gość iza19
uważam ze lekarze czasem wykorzystuja sytuacje

moja koleżanka miała też podobną sytuacje, była u lekarza na badaniach które musiała przeprowadzić przed podjęciem pracy, najpierw musiała zdjąć bluzkę i biustonosz(badał jej piersi i płuca) a potem zupełnie do naga, stwierdził iż tylko tak może zbadać przepukline- morał ztego taki że warto wybierać lekarza kobietę

BAdanie piersi? Lekarz pracy nie powinien wykonywać tego badania.. trzeba było powiedzieć ze masz je zdrowe.. on nie ma prawa ich dotykać, trzeba było powiedzieć że byłąś u ginekologa i ci je zbadał... poza tym to nie konieczne jak masz mniej niz 21 lat A do badania przepukliny nie trzeba osuwać całych majtek... wystarczy kawałek, mniej wiecej do mementu gdzie zaczynają się włosy...

Gość macie problemy -

Gość moze i pierwszy raz
slyszysz ale takie sytuacje zdarzaja sie czesciej niz myslisz

Gość co chcecie
Jak laska jest wysoka to trzeba ją dobrze zbadać !!!

Gość hycho
Po prostu, w taki sposób lekarze ułatwiają sobie pracę. Rozebrany pacjent jest łatwiejszy do zbadania, ubranie nie krępuje ruchów, można zauważyć blizny i choroby skórne. Samo badanie trwa krócej. W pewnych sytuacjach (badanie poborowych, kandydatów do pracy czy sportowców) wymaga dużego tempa pracy, aby w krótkim czasie przebadać wiele osób. Wtedy zdarza się, że lekarze życzą sobie, aby badane osoby rozbierały się już w poczekalni. W końcu, to nic takiego. Sportowcy bardzo często wspólnie kąpią się po treningu lub meczu. Żołnierze bardzo często wspólnie się myją. W pewnych zawodach pracownicy wspólnie myją się po pracy a nawet przed pracą (przemysł farmaceutyczny i spożywczy).

Gość a mnie PANI doktor
medycyny pracy badała piersi

Gość gość
Robiłem tego typu badania w http://kolmed-swidnica.pl . Wszystko, co miało być załatwione zostało przebadane, wszelkie moje prośby zostały spełnione. Polecam!

Gość Edyta

Ja takie badania zawsze robiłam w NZOZ Ares w Łodzi na Obywatelskiej 102, która zlokalizowana jest na łódzkim Polesiu .  Warto sie z nimi skontaktować  a oni udzielą nam  wyczerpujących informacji na temat dostępnych specjalistów, badań i zabiegów. Oprócz badań okresowych i usług z zakresu medycyny pracy punkt oferuję usługi : medycyny rodzinnej, ortopedii, traumatologii narządów ruchu i rehabilitacji, okulistyki, laryngologii  i psychologii

Gość aneta

Ja korzystałam z usług ULTRAMEDIC w Bielsku Białej na Powstańców Śląskich. www.ultramedic.com.pl/ Szybko się zapisałam, żadnych kolejek, na miejscu miło i fajni lekarze.

Gość Sabina

Ja na badania okresowe chodzę regularnie do Centrum Medycyny Pracy w Bielsku  , które znajduję się na Powstańców Śląskich 8 i już byłam u nich dwa razy i zawsze jestem zadowolona bo nie trzeba długo czekać na zapis i nie ma tam żadnych kolejek.