Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

soczek dla 4 miesiecznego malucha???

Polecane posty

Gość myszeczka23

witajcie moja córeczka skonczyła 4 miesiace ,lekarz powiedział ze moge dawac jej juz soczki ,dzis kupiłam bobovruta ale niewiem ile mam jej dawac tego soczku,łyczeczka czy w butelce?poradzcie to moje pierwszw dziecko

Gość łyżeczkę
najlepiej łyżeczką jak już zwiększysz porcję do kilkudziesięcziu mililitrów to dasz z butelki lub kubeczka z dziubkiem.

Gość a dlaczego
a karmisz piersia czy sztucznie?

Gość a dlaczego
ja podałam kilka łyzeczek

Gość myszeczka23
karmie piersia ,to dziennie ile mam dawac tego soczku?podaje sie go codziennie i zmienia smaki tak?

Gość łyżeczkę
zasada jest taka, że nowości podaje się co 4-5 dni, a najlepiej tydzień, zwiększając dzienną dawkę o 100%. Wiem, że multum mam, które nie stosują się do tej zasady i ich dzieci są zdrowe. Nie jest to przecież żaden mus tylko taka ogólnie przyjęta zasada w żywieniu niemowląt.

Myszeczko podajesz na poczatek kilka łyżeczek albo w butelce kilka ml (zalezy od Ciebie) Ja zaczełam od Bobo-Fruta (jablko z dodatkiem marchwi) tak jak już pisałam podałam go w bulelce ok 20 ml. I teraz sa rożne opinie : jedni podaja soczek i przez kilka dni obserwuja dziecko czy nic sie nie dzieje. ja naleze do tych odważnych :) i codziennie podawałam cos nowego. Na drugi dzień od podania soczku dałam małemu kilka lyżeczek jabłuszka z marchewka ze słoiczka, pożniej wprowadzałam powolutku zupki (na poczatek te z marchewka ) itd

Gość mama_oli
soczków nie należy podawać za dużo, tzn. dziennie w 4 miesiącu 40 ml, w 5 miesiącu 50 ml i co miesiąc zwiększać o 10 ml. Najlepiej w butelce. Moja dzidzia skończyła 5 m-cy i pije z kubeczka niekapka od kilku dni. Możesz też zetrzeć dziecku troszkę jabłuszka i dla poprawienia konsystencji i złagodzenia kwaśnego smaku dodać do niego kleiku ryżowego. I podać łżeczką. tylko na początku są to na prawdę mikroskopijne ilości.