Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aska0912

co jest najskuteczniejsza antykoncepcja?

Polecane posty

mam kolejne pytanko: co jest najskuteczniejesze? mam 16 lat i chcialabym rozpoczac wspolzycie z moim chlopakiem. chcialam brac tabletki ale wiele osob tego odradza w moim wieku? a ja nie wyobrazam sbie zebym zaszla w ciaze:/ wiec co jest najkuteczniejsze?

najpiewr to sie dobrze zaastanow czy juz naprawde doroslas do tego...100% zabezpieczenia nie ma i dlatego zawsze trzeba sie liczyc z mozliwoscia zajscia w ciaze...a jesli nie tabletki,to jedynie prezerwatywy....i unikanie seksu w dniach owulacji...a zebys wiedziala kiedy masz owulacje musisz najpierw dobrze sie poobserwowac...a moze wizyta u ginekologa, tez nie bylaby glupim pomyslem??????? dobrze sie nad tym wszystkim zastanow,jestes jeszcze bardzo mlodziutka,chociaz brawo,ze myslisz o antykoncepcjii,duuuzy plus dla ciebie!!!!!!!!

Gość woodku
w twoim wieku najlepszą natykoncepcją jest powstrzymanie sie od seksu. każdy środek antykoncepcyjny jest szkodliwy dla kobiety. każdy. tabletki najskuteczniejsze ale ja osobiście nie polecam.

Gość zmieniam orientację od dziś
SZKLANKA WODY.................................. ...................... ZAMIAST :p

Gość w chwili obecnej
pigułki tylko biorąc je musisz się liczyć z efektami ubocznymi tym bardziej że jesteś młoda - ja tu nie moralizuję ale niestety tak jest że im młodszy wiek tym pigułki są groźniejsze kiedy zaczęłaś miesiączkować? bo jeśli mniej niż 2 lata temu to może być problem myślę że przed braniem pigułek powinnaś się dobrze przebadać (poziomy hormonów, próby wątrobowe, krzepliwość krwi) - musisz wybrać dobrego i odpowiedzialnego lekarza, który nie będzie Cię czarował że pigułki są super i przepisze bez żadnych badań. Ze zdrowiem nie ma żartów. Z drugiej strony - ciąża byłaby dla Ciebie o wiele większym problemem - wiele osób o tym zapomina gadając o szklance wody. Nie ufaj samym prezerwatywom!!! I nie słuchaj moralizatorów co to uważają że jesteś za młoda. Tzn. ja też uważam że jesteś młoda:P ale naprawdę jeśli czujesz że masz obok siebie odpowiedniego faceta to nie ma co czekać do emerytury. Ja czekałam bardzo długo i wcale mnie to nie cieszy Tylko że potrzebna jest odpowiedzialność. W młodym wieku często o nią trudno (wiem jaka ja byłam kilka lat temu - głupiutka). Więc uważaj na siebie.