Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobić

Szybko rosnący biust

Polecane posty

Gość co zrobić

Pomóżcie, co mam zrobić? Mam 17 lat i ogromny biust od podstawowki, który ciagle rosnie. Nie wiem co z nim zrobić. Nosze 85H, mam 164 cm wzrostu, a w biuście 116cm. Waże 57kg.moje piersi od pól roku sa strasznie obrzmiale, a tylko w przeciagu 2 ostatnich miesiecy urosly o 5cm! Nie moge spać, biegać, tańczyć, a kregoslup boli coraz bardziej! Dlaczego tak jest? BŁAGAM, PORADZCIE!!!!!!!

Gość kiki23
no to może powinnaś coś androgennego przyjąć, jakieś ziółka może sa. bo dziewczyny które piją, zioła antyandrogenne to im cycki rosną, zresztą mi też urosły tzn estrogenowe i obniżajace poziom meskich hormonów i obniżające prolaktyne.' napewno od ziół androgennych by ci zmalały, rosną ci bo masz poprostu badzo wysoki poziom zeńskich hormonów, jak wiesz kazda kobieta posiada ii meskie i żenskie hormony, jak np jest za dużo męskich to laski maja tradzik, są owłosione i maja małe cycki. a jak nadmiar estrogenów to jest tak jak u ciebie. mog e się mylić oczywioście nie jestem lekarzem. ja np brałam diane która jest antyandrogenna i ziększajaca poziom estrogenów i cycki mi o 2 rozmiaryu urosły. tylko martwi mnie jedno, jesteś jeszcze za młoda zeby ingerować w swoja gospodarke hormonalna musisz poczekać. ale chyba 5 cm to w tak krotkim czasie nie powinny rosnąć. radze iść do ginekologa endokrynologa, koniecznie ze specjalizacją z endokrynologii. pewnie wiele dziewczyn ci zazdrosci takiego biustu, nie przejmuj się, lepiej miec takie niż być plaską jak decha.

Niestety taki duży biust jest bardzo niezdrowy jeżeli chodzi o normalne wykonywanie czynności i bardzo obciążający dla kręgosłupa. Poza tym włókna, które go podtrzymują bardzo szybko wiotczeją gdy muszą podtrzymywać taki ciężar - i wiem, że Cię to nie ucieszy, ale twoje piersi niewątpliwie szybciej niż piersi kobiet, które mają mniejsze biusty zwiotczeją. Nie żeby od razu były obwisłe, ale po prostu szybciej stracą jędrność. Poza tym od takiego biustu bardzo bolą ramiona - stąd też moja sugestia do wyboru staników na szerokich ramiączkach i dobrze zabudowanych. Będą odpowiednio trzymały piersi i będą odciążały także ramiona i plecy. Musisz się udać do lekarza - niewątpliwie. Biust nie powinien aż tak szybko zwiększać swojego obwodu i jak napisała poprzedniczka, twoje ciało produkuje zwiększone ilości hormonów kobiecych. Aby ciało i gospodarka hormonalna działała w porządku musi być zachowana pomiędzy żeńskimi i męskimi hormonami odpowiednia równowaga. Jeżeli któryś z nich zaczyna się niebezpiecznie zwiększać, dochodzi właśnie do zbyt nadmiernego rozwoju piersi bądź w przypadku męskich hormonów, rosnącego pod nosem wąsiku. Jedyne wyjście do wizyta u lekarza. I to jak najszybciej.

Gość Zaskoczona8888
Czy to prawda ze pijąc zioła antyandrogenne biust urosnie?

Gość buniaa
ej serio cyce rosną po tych ziołach jak tak to z rana lece do sklepu...

Gość jest już taki topic na kafe
http://wiekszepiersi.phorum.pl/index.php tam jest wszystko o ziółkach, masażach, tabletach, ćwiczeniach.... tyle że to wszystko g*** daje testowałam wszystko, jeśli byłjakiś efekt, to krótkotrwały a te ziółka to trzebaby przez CALE życie pić, bo działają tylko jak pijesz codziennie....

Gość buniaa
ja to bym mogła całe zycie pic zeby mi tylko cycki troszke urosły

Gość kiki23
tak rosna. ale tylko jak sie je pije potem maleją. i dziewczyny nie ma co przesadzać z tymi ziołami bo one mają tez dosć moce działanie. mozecie sobie gospodarkę hormonalna zaburzyc. mogę wam podać np znamiona kukurydzy, arydzięgl, soja te które są bogate w fitoestrogeny i działają antyandrogennie.

Gość syska2822
o wiecie może jest w tym senk ale takie ziołam mogą nie sprzedac może one są dostępne tylko na recepte...?