Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekasia

spioszki, body, pajacyki . . . . .

Polecane posty

Gość niekasia

Mam takie troche nietypowe pytanie: jaka jest roznica pomiedzy spioszkami, body a pajacykami? czy to moze chodzi o ta sama rzecz ktora ma kilka nazw? i jeszcze jedno: jak ubierac dziciatko, ktore urodzi sie juz za 4 miesiace? ile warstw ciuszkow, i jakich, oraz jak czesto je zmieniac skoro taki maluch w sumie sie nie brudzi? z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie.

Body - to wszystko co się zapina w kroku. to taka bluzeczka - z krótkim lub długim rękawkiem zapinana w kroku przez co bardzo wygodna. Śpiochy - to takie mini spodenki zapinane na ramionach. nogawki mogą być rozpinane co ułatwia przewijanie. Pajacyk to całość - długi rękawek, nogawki. Taki kombinezonik tylko z cienkiego materiału. Rewelacyjny jako piżamka. Jak ubierać maluszka? Urodzi się prawdopodobnie w kwietniu? Moją małą z kwietnia ubierałam w body z długim rękawkiem i śpiochy. Na noc pajacyk. A jak często zmieniać ubranka sama wyczujesz. Może maluch nie brudzi się tak strasznie jak starsze dziecko, ale często mu się ulewa, ślini się itp. Mam nadz że trochę pomogłam. Pozdrawiam

Gość monika77
Mam prawie 2 letnią córeczkę i przy zakupach ciuszków dla malucha polecam zakup body zamiast tzw. kaftaników czyli zapinanych bluzeczek, body jest super nic sie nie ściąga zawsze ciepło i wygodnie. Dla noworodka polecam body całe rozpinane ponieważ dla młodej mamy problemem może być zakładanie dzidzisiowi ubranka przez główkę i dzidzius też się denerwuje. A jak boby jest całe rozpinane to o ubieranie jest o wiele przyjemniejsze i mniej stresujące dla obu stron. Jeśli chodzi i pajacyki i śpiochy to również stosowałam tylko rozpinane w nóżkach. Dziedziusiowi wymieniasz pieluchę co ok. 2 godziny więc tylko rozpinasz dół i nie musisz zdjemować całego ubranka. Moje dziecko miało jedno body i jednego śpiocha na dzień - ale myslę że to był wyjatek, bo jej się nie ulewało i nie wylewało z pieluchy. Planując zakupy dla małego potomka trzebaby pomyśleć o 2 body i 2 spiochach elentualnie pajacach na dzień i kupić sobie tyle żeby codzinnie nie robić prania- no chyba że ktoś lubi:))

Też polecam body, jest super wygodne. Lepiej kupować body i do tego śpioszki, a nie kaftanik ze śpioszkami. Kaftaniki zawijają się na plecach.