Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedza

OKRES A DNI PLODNe

Polecane posty

Gość niewiedza

mam pytanko czy jesli podczas dni kiedy mam okres mam dni nieplodne ?? bo slyszlaam ze to prawda i ze kochajac sie wtedy nie zajdzie sie w ciaze i czy to pewne prosze o odp a nie o obelgi

Gość 111111111111111111111
tez jestem ciekawa mam nie regularne miesiączki bardzo:) i ostatnio kochałam sie w dni okresu bez zabezpieczenia do konca, i jestem ciekawa czy mozna wtedy zajsc w ciąże?????????? dziewczyny odpiszcie :)

Gość ona22*****
zależy jakie długie macie cykle czasami zdarza się że jednak można zajść w ciąże ja jeszcze chyba nie zaszłam

Gość niewiedza
ja mam co 24 dni wiec moge zajsc ??

Gość niewiedza
aa ale ost cos sie zaczal spozniac i mam teraz tak ok 25 dni

Gość 1111111111111111111111111
ja mam róznie moje cykle raz 45 dni, raz 70 dni, raz 40dni:)

Gość ona22*****
jeżeli kochalaś się w pierwszy dzien okresu to raczej nic nie powinno się stać ;)

stu procent pewnosci i bezpieczenstwa nikt wam nie da.....ale w normalnej sutuacji owulacja jest mniej wiecej w polowie cyklu....musicie sie troche dziewczyny poobserwowac....aby moc sobie wyznaczyc dni plodne.....tabeleczka,mierzenie temperatury i badanie sluzu....i radze zajrzec do podrecznika anatomii,dlaczego kobieta ma miesiaczke? zajscie w okres marne szanse,pozdrawiam

Gość nie rozumiem tego.....
jak moznaby zajsc w czasie okresu w ciaze skoro wtedy cała macica jest "w rozsypce" a potem jeszcze musi sie przygotowac na ewentualne przyjecie jajeczka? panikujecie.. moim zdaniem nie mozna i juz :)

moim zdaniem to nie mozliwe... moj ginekolog twierdzi ze 5 dni przed okresem,w okres i 5 dni po nim , na 70% kobieta nie zajdzie w ciaze. co prawda ja sie z nim nie zgadzam...ale kto wie..??? kazda kobieta ma swoj cykl i to ona powinna ze swoich obserwacji dochodzic do takich stwierdzen :)

mozna zajsc w ciaze w czasie miesiaczki, jezeli miesiaczka nie jest miesiaczka tylko tzw krwawieniem srodcyklicznym... ma to miejsce wtedy gdy cykl ktoory poprzedzil krwawienie byl cyklem bezowulacyjnym... o tym czy byla owu czy mozemy wiedziec obserwujac cykl i mierzac temperature... np cykl trwa 28 dni ale owulacji nie bylo wiec czas krwawienia ktore nie jest miesiaczka bo owu nie bylo jest czasem potencjalnie plodnym... czesto w takiej sytuacji nastepne krwawienie moze sie pojawic wczesniej np. po 10-16 dniach czyli tyle ile trwa faza lutealna, bo owu mogla wystapic wlasnie w czasie tego krwawienia srodcyklicznego... mam nadzieje ze nie namieszalam za bardzo... ale tak to wyglada... ;-)