Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kris73

Plastry Evra - moje nieszczęście

Polecane posty

Gość kris73

Mam 33 lata i dwoje dzieci. Nie chciałam więcej więc zdecydowałam się na plastry Evra. Promowane przez Skrzynecką, Muchę, Kaya i inne... Ta wygodna i nowoczesna metoda antykoncepcyjna miała mi rozwiązać problem zabezpieczania się przed ciążą. Poczytałam o nich kilka opinii także na tym forum i tylko jedna napisała, że stosowała je i zaszła w ciążę. Uznałam to za mało ważne. Teraz po 3 cyklu brania plastrów, które przyklejałam z kosmiczną dokładnością okazało się że jestem w ciąży!!! Załamałam się. Kiedy po oderwaniu ostatniego plastra nie pojawił się okres z odstawienia sięgnęłam po ulotkę Evry. Tam jest napisane żeby się nie przejmować tylko naklejać następny i dopiero jeśli się nie pojawi następny okres to żeby iść do lekarza. Ja postąpiłam inaczej i kupiłam test ciążowy, ktory wyszedł pozytywnie! Poszłam do lekarza i w badaniu usg wyszło że jestem w 4 tygodniu! Gdybym postępowała zgodnie z tym co jest na opakowaniu to naklejając kolejne plastry szkodziłabym dziecku. Mogłabym ponadto nieświadomie zaszkodzić mu w jakiś tam sposób! Poszukałam więcej informacji o doświadczeniach innych kobiet stosujacych Evrę i okazuje się że coraz z nich zachodzi w ciążę. Szukałam dalej informacji w sieci o tych środkach hormonalnych i plastrach i okazuje się, że długo ich nie stosowano poniewaz są problemy z wchłanianiem hormonów przez skórę. Widocznie to jest problem indywidualny i nie ma gwarancji że u każdej te plastry będą działać. Napisałam ten list aby was przestrzec. Ja mam teraz problem i muszę się z nim zmierzyć. Jeśli któraś z was będzie w podobnej sytuacji i nie dostanie okresu niech sobie odrazu zrobi test i nie czeka że może pojawi się w następnym cyklu. Producent plastrów jest nie fair podając nam taką informację, ale im zależy tylko na zysku. Jestem wkurzona, zrozpaczona, zła, wściekła. A te artystki bym .... chciałam być modna jak one, zaufałam im, ginekologowi i teraz mnie nosi ze złości. Skrzynecka jak mnie czytasz to uświadom sobie babo, że takze pod twoim wpływem mam teraz niechcianą ciążę. To jest niechciane dziecko! Jest wiele innych kobiet, które pewnie także maja żal do tych artystek... producenta o to że ten środek nie jest skuteczny.

Gość mallluuutka
kris73 dziękuję Ci za tą wypowiedź!! szczerze się zastanawiałam nad plastrami, przedewszystkim za namową mojego ginekologa... przyznam ze coraz więcej się ostatnio czyta negatywnych opini na temat evry... ja rezygnuję

Gość zastanawiajaca sie
wykasuj % na koncu adresu :)

Gość legnica
ja stosowałam evra przez 7 miesięcy.. wlaśnie przerwałam. zaufałam im bezgranicznie- co jak się okazuje po tym liście- było błedem.. mnie na szczęście nie zawiodły. w tej chwili mam inny problem- wlaśnie odliczam godziny od zażycia escapelle- "antykoncepcji po". bardzo się denerwuję bo rozstałam się z partnerem- dlatego przerwałam plastry, a po przerwanej stałej antykoncepcji kobieta jest bardziej płodna. do tego akurat miałam dni płodne.. i żadnej antykoncepcji. To była pomyłka- mogliśmy tego nie robić. po prostu zatęskniliśmy za sobą - a moze za swoimi ciałami.. i przespaliśmy się. po prostu.. mam nadzieję że escapelle zadziała. jestem młoda- uczę się.. ciąża w moim przypadku byłaby końcem wszystkiego.