Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻEŃSZCZYNA

chciałabym nadac córeczce jakieś rosyjskie imię,może macie pomysły na ładne

Polecane posty

Gość ŻEŃSZCZYNA

imiona o wschodnim brzmieniu. Podoba mi się Lena, Nina, Olga....czekam na propozycje

Gość ŻEŃSZCZYNA
up

Gość ŻEŃSZCZYNA
nikt nie zna????

Gość Farfax
Moja koleżanka w ogólu mioała na imię Tatiana - w skrócie.. TANIA. Brzmi kurewsko.

Gość a może JELENA jak ta tyczkarka
mogą być też: - Natasza (Natasha) - Daria - Nadia - Tatiana - Irmina - Irma

Gość ugjugjgjgj
Elena Viera Mira

Gość ŻEŃSZCZYNA
chyba najbardziej podoba mi się Lena:-)

Gość ŻEŃSZCZYNA
nie chcę skrzywdzić dziecka, myslę, ze Lena to normalne i ladne imię.

Gość my proposition
Natalia - pochodzenie ukraińskie Oksana - pochodzenie ukraińskie Tatiana - pochodzenie rosyjskie chyba, ale bardzo ładne kobiety, patrz Tatiana Okupnik Tamara - pochodzenie rosyjskie np. Tamara Arciuch, piękna dziewczyna (Monika z Adama i Ewy lub Karolina z Niani)

Gość ja kupilam za 60 zl
moja kolezanka z pracy ma na imie Swjetłana ale to raczej ukrainskie-ale ladne

Gość a może Sonia
znam taką jedną- ma 14 lat:)

Gość my proposition
moim zdaniem jest sliczna, wyglada jak dziewczyna, a jest to dojrzala kobieta ktora ma syna

Gość Nina moze byc

Natasza to rosyjskie zdrobnienie od Natalii /imię wczesnochrześcijańskie, pochodzenia rzymskiego/, podobnie jak Katia - od Katarzyny :) Ksenia - imię pochodzenia bizantyjskiego, ale rozpowszechnione w Rosji i na Ukrainie. Oksana - wariant powyższego Rita - rosyjskie zdrobnienie od Margarity /czyli Małgorzaty/ Wika - rosyjskie zdrobnienie od Wiktorii Tamara - imię gruzińskie Sasza - rosyjskie zrdobnienie od Aleksandry /również żeńskie/ Lika - rosyjskie zdrobnienie od Andżeliki i kilku innych imion Jelena - to po prostu rosyjski wariant Heleny Olga - imię pochodzenia skandynawskiego, wikińskiego Dasza - zdrobnienie od Darii Ina - nie znam pochodzenia, też dość powszechne Swietłana - to starosłowiański odpowiednik Łucji Sofia - odpowiednik Zofii, pochodzenie bizantyjskie Zara - pięknie imię ormiańskie, choć w Polsce będzie kojarzyło się raczej z firma odzieżową :) Masza - rosyjskie zdrobnienie od Marii słynna trójca Wiera, Nadieżda /Nadia/, Liubow /czyli wiara, nadzieja i miłość/ - kiedyś bardzo popularne W sumie Nina jest chyba najbardziej uniwersalna :) Ja mam do tego imienia sentyment osobisty - tak nazywała się moja przyszywana babcia, najlepszy człowiek, którego w życiu poznałam - prawdziwe słoneczko.

Rosyjskie zdrobnienia funkcjonują na Zachodzie jako eleganckie i lekko ekscentryczne imiona samodzielne :D Co łatwo zaobserwować po imionach aktorek /z lat 70tych zwłaszcza/.

Gość mi się zawsze podobało imię
Lara.. (i Doktor Żywago)

hmmmm.... a ja myślałam, że Sonia tam była prostytutką... pomyliło mi się? no fakt, naiwna tyż byłai dobrego serca, ale czy to plus ;)? a śpioszek ślicznie naprawdę, oby tylko nie za bardzo :)...

Gość dla mnie brzmi tak
Mnie się baaardzo podoba Oksana, bo tak ma na imię moja babcia. I jeszcze Tamara i Tatiana.

Gość nie wiem czy to
rosyjskie imię,ale fajnie brzmi: MARIKA

Gość _eklerka_
Napiszę trochę niemiło, ale bardzo szczerze: Ludzie tymi imionami często obdarzają domowe pupilki. Nie chcesz chyba, żeby ktoś wołał psa imieniem Twojego dziecka. Uważaj zwłaszcza na te 2-sylabowe imiona: Rita, Sonia, Lara, Mira. Nie chcesz chyba, żeby dzieciaki w piaskownicy dokuczały dziecku, że "wabi" sie tak samo, jak kundelek sąsiadów.

Gość rosyjskie imiona sa ewskie
ale podoba mi sie Tatiana tylko ze nigdy bym nie skrzywdzila mojego dziecka i nie nazwalabym go tak