Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uskoll

nie hemoroidy, nie szczelina..

Polecane posty

Gość uskoll

wiec co?? wlasciwie nic mi nie dolega, a tuz przy odbycie mam jakby tak troszki za duzo skory :( taki maly faldzik (kilka milimetrow) - nie jest zaczerwieniony, jest jak reszta skory w tych okolicach. ma moze ktos cos takiego? czy cos z tym trzeba robic? czy to normalne jest, moze sie zdarzyc i nie byc objawem zadnej choroby? prosze o pomoc. nie wiem, czy isc z tym do lekarza.

Gość o żesz Tyyyyyyy
wiesz ze mialam zalozyc temat na Kafe o tym????? myslalam ze jestem jedyna:( nie wiem czy to proawidlowo,ze to tam jest..

Gość uskoll
dzieki za odzew!! tez myslalam, ze jestem sama! jak to wyglada u ciebie? radzilas sie juz kogos?

Gość o żesz Tyyyyyyy
Wiesz co... w sumie odkryłam to całkiem niedawno... i teraz nie wiem czy to narosło, czy się z tym urodziłam.. może Ty się orientujesz? Mi to trochę przeszkadza, np.podczas wyprózniania, nie wiem jak Tobie. Ogólnie jest mało widowiskowe :(

Gość uskoll
no ja juz jakis czas temu to zauwazylam (kilka miesiecy) - dlatego tez nie wiem, czy mam to od urodzenia... w jaki sposob przeszkadza ci to przy wyproznianiu? jak duze to masz? masz jakies dolegliwosci dodatkowo? fakt, nie wyglada to widowiskowo... :( daleko mi od idealu, choc partner nie widzi problemu. boje sie, ze to moze byc jakies chorobsko - wtedy bedzie klopot prawdziwy..... aha, zaznaczam, ze to nie jest zadna narosl, pecherzyk, it. jest to po prostu, jakby wiecej skory z jednej strony odbytu.

Gość o żesz Tyyyyyy
tak tak, wiem, teraz już jestem pewna, że mamy to samo: jakby taki ogonek skóry, coś w tym stylu, nie wiem,może to przerosnieta warga sromowa-tzn.za daleko wyrosła? chociaz nie przyjrzałam się temu dobrze.. ale jestem pewna ,ze mamy to samo! w jaki sposob mi to przeszkadza? hm... ciezko napisać bo to niezbyt miłe.lepiej zostawie to dla siebie. jeżeli Tobie to coś nie przeszkadza,to wolisz nie wiedziec:(

Gość uskoll
nie, to na pewno nie sa klykciny. to nie wyglada, jak narosl, krostki czy cos "obcego". to skora normalna. chodze regularnie do ginekolog - swietna kobieta. chyba badajac mnie zauwazyla to nie raz. skoro nic nigdy nie mowila - to chyba nie jest to cos powaznego. sama nie wiem.... o żesz Tyyyyyyy, prosze, napisz jakiedolegliwosci masz. bede wdzieczna

Gość bvapvu pa
ale chyba czasem sie zdarza,ze po prostu komorki nadmiernie sie namnoza i wychodzi cos takiego...z bledu nadmiernej replikacji czy co..jak ci przszkadza bardzo,to wytnij,tylko,ze trza sie liczyc z tym,ze przez pare dni nie siadzie sie na tylku...

Gość uskoll
moze masz racje. moze to po prostu taki moj urok. nie wiem. poniewaz nie sprawia mi to klopotu (poza estetyka) nie zamierzam tego usuwac. mam nadzieje tylko, ze to nie jest jakis zalazek choroby... :(

Gość o żesz Tyyyyyy
bvapvu pa dziekujemy za podesłanie linka, ale to rzeczywiście wygląda inaczej niz na zamieszczonych zdjęciach. A może to to samo(ja nawet nie wiem co to sa te kłykciny), tylko po prostu inna odmiana, inny kształt? Kto wie? No ja też u ginnekologa byłam, ale nie pamietam czy to już wtedy miałam czy nie. Wlasnie sie wybieram po nowym roku, chyba sie zapytam co to może być. Co do dolegliwości, to ..trudno mi sie dobrze wytrzeć po wypróżnieniu:( Bo zdaje się to mi przeszkadza... ale o usunięciu nie myślę :O

Gość uskoll
koniecznie napisz w tym watku, co powiedzial lekarz, dobrze? ja tez mam wkrotce wizyte - tez zapytam o to. co do podcierania po wyproznianiu, hmm. cos w tym jest. to wlasnie przez to "cos" zawsze sie dodatkowo podmywam, bo mam wrazenie, ze papier nie wystarcza. sory, ze pisze o takich rzeczach... ale mysle, ze to moze byc istatone w naszej dyskusji... ile masz lat? rodzilas juz dzieci? pozdrawiam

Gość o żesz Tyyyyyy
spoko to ja w sumie zaczełam o kupie ;) nie rodziłam, mam 20lat... a Ty ? sądze,że Ty pierwsza wylądujesz u gina ,więc napisz prosze co ci powiedzial. ja tez się postaram.

Gość uskoll
ok ;) tez nie rodzilam, mam 26 lat. powiedz, nie masz jakis innych klopotow, np z ukl pokarmowym? gadalas juz z kims o tym naszym problemie?

Gość o żesz Tyyyyyy
Wiesz co.. jak poszukałam w necie o rzekomych kłykcinach, to były wypisane objawy: krwawienie podczas wizyt w wc (przechodziłam przez to praiwe 2 lata temu, myslalam ze hemoroidy, ale z tym nic nie zrobiłam), ZAPARCIA :O ,cos tam jeszcze było,juz nie pamietam, ale to by się zgadzało u mnie. a u Ciebie?

Gość jak dla mnie to jednak
żylaki odbytu czyli hemoroidy tylko w początkowej fazie Może być właśnie taki "wypadnięty"

Gość o żesz Tyyyyyy
wypadnięty ?????? jak to oglądałam, to miałam wlasnie wrażenie,jakby to coś kiedyś było w środku i wlasnie "wypadlo" z odbytu :( może wtedy, jak miałam te krwawienia to to coś się że tak powiem "rodziło"? jak uważasz Uskoll?

to nic strasznego, po prostu żylak uciskany przez zwieracz "podzielił się" i część jest na zewnatrz. Doraźnie - przy bolesności tego pomaga (wiem, że będziecie się śmiać, ale to mi poradził lekarz) wsunięcie tego do środka. No i oczywiście żele i maści na tego typu dolegliwości. Nie można doprwadzać do zaparć oraz BARDZO dbać o higienę intymną - to podstawa. Można brać doustnie leki uszczelniajace naczynia krwionośne. Pociesze Was, że żylaki - bez względu gdzie są - usuwa się tylko operacyjnie.

Gość uskoll
hmm, kiedys ogladal zdjecia zylakow odbytu-takich wypadnietych. wg mnie to troche inaczej wyglada niz u mnie. u mnie tej skorki jest tylko ciut i nie jest jakos zmieniona. nie mialam krwawien. nie mam tez sklonnosci do zaparc - czasem zdarza sie ze wyprozniam sie po dwoch dniach, ale to chyba jeszcze nie jest problemowe - pewnie zalezy od tego, co i ile zjem. odzywiam sie dobrze. jak dla mnie to jednak, piszesz, ze moga to byc hemoroidy w poczatkowej fazie. skad wiesz? czy oprocz tego kawalka skory, jakies objawy powinny wystepowac przy hemoroidach w tym stadium?? klykciny.... to "moje" tez nie wyglada jak klykciny... ajkie sa objawy dodatkowe przy klykcinach? o zesz Tyyyy, jak duze to jest u ciebie?? ogladalas sie dokladnie? nie masz tam jakis ranek, zmienionej skory, przebarwien? boli cie przy dotyku?

Gość o żesz Tyyyyyy
przeszło mi kiedyś przez mysl aby to "wepchnąc" do środka.. ale nie bede eksperymentowac póki mnie nie zobaczy ginekolog. chyba nam pomogłas/eś zdefiniowac nasz problem,dziekuje!

Gość o żesz Tyyyyyy
Jak to dotykam to mnie ta skóra drażni i łechce.. nie za fajnie. Piszesz, że Ty to masz małe, na kilka mm długości, ja tak na 1,5cm.

w sumie żadnych innych objawów - wcale nie mus krwawić, może czasem bolesność, a może swędzenie, powiedzmy - dyskomfort

Gość uskoll
jak dla mnie to jednak, no ciekawe co piszesz.... moze... moze.... ale ja nigdy zadnego bolu przy wyproznianiu nie mialam. i tego u mnie nie da sie "schowac" do srodka - juz probowalam ;) bo to nie wylazi ze srodka. to jest czesc skory, ktora jest na zewnatrz.

Gość uskoll
hm, u mnie to jest prawie na centymetr. nie czuje nic przy dotyku. skora ta jest wiotka - i tyle. nie da sie tego trwale schowac do srodka :(

Gość o żesz Tyyyyyy
dokładnie, wiotka skóra, jakby sam tłuszcz. przypomina jakby ogonek bo na koncu sie zwęza. musze spadać. to napisze jak bede u gina co mi powiedzial. pozdrowienia

Gość uskoll
ok. ja tez sie odezwe - pozdrawiam! jesli ktos cos ciekawego moze dopisac do watku, bedziemy pewnie obie bardzo szczesliwe :)

Gość Durtgfdj
j amam takie cus myslałm ze to hemoroid ze z odbytu wystaje i idzie na doł troche taka wystajaca skora te zmiekka itp. tylko zadlugie jka na hemoroida bo ten to ponoc guzek a ja mam takie dlugiegi dzyndzla ale raczej przylegajacego do skory ;/

Gość uskoll
myslalas, ze to hemoroid? skad wiesz, ze to nie on?

Gość dufrhdff