Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uskoll

nie hemoroidy, nie szczelina..

Polecane posty

Gość Asiunia30
Dziewczyny, mi to jednak wygląda na kłykciny kończyste. nie sugerujcie się zdjęciami które widziałyście, bo te brodawki mogą mieć różny kształt, m in. formę uszypułowanych "nitek". Poza tym że paskudnie wyglądają, kłykciny nie dają żadnych innych objawów. Biegnijcie z tym do ginekologa żeby postawił diagnozę. powodzenia

Gość gvuhjygjn
to moje jakos paskudnie nie wyglada. nie wyglada, jak jakas obca narosl. to jakby leciutko rozciagnieta skora. bede u gina w przyszlym tyg - na pewno pokaze mu to...

Gość arlie
Ja też mam mniej więcej cos takiego, ale też nie potrafię określić co to jest. Niedługo wybieram się do proktologa. On się zajmuje takimi rzeczami.

Gość o żesz Tyyyyyyy
witajcie USKOLL, byłas może u tego lekarza?? ja się wybieram i wybieram i chujnia z grzybnią:( z tego co widać ma to sporo osób.. przecież gdyby tob yło coś złego to by nam chyba dziewczyny napisały???

Gość denta
Dziewczyny, a że tak spytam, z której strony macie tą skórę? ja mam coś takiego, co wygląda trochę jak napletek łechtaczki (:P) tylko, że jest od strony pochwy przed odbytem.... czy mówimy o tym samym? też nie wiem od kiedy to mam, miałam z 2 lata temu przez jakieś 3,4 dni bóle przy wypróżnianiu, ale że minęły to głupia nie poszłam do lekarza. Tylko, że teraz nie wiem, czy ten fałd skóry miałam wcześniej i tylko nie zwróciłam uwagi, czy od tego czasu.... a żaden ginekolog sam z siebie jakoś nie zwrócił na to uwagi...

Gość kisiaczek85
cholera dziewczyny chyba mam to samo.. a dodam, ze mialam chirurgicznie usuwane zylaki odbytu i tego mi nie usuneli, wiec nie wiem co to.. myslalam ze to hemoroid i mi to wytna przy tej operacji, ale zostawili. jak bede na kontroli to tez musze sie o to spytac. to denerwuje mnie jak siedze, czuje ze to gniote i higiene trudno utrzymac..

Gość I JA I JA OJ
TEŻ MAM COŚ TAKIEGO.GDZIEŚ CZYTAŁAM, ŻE TAKI FAŁDEK SKÓRY JEST NATURALNY (OD STRONY POCHWY) JESLI TO NIE JEST BOLĄCY HEMOROID TO NICZYM SIĘ NIE PRZEJMUJCIE.POZDROWIONKA

Gość kisiaczek85
sama bym chciala gdzies o tym poczytac, zeby sieupewnic, ze to calkiem normalne.. albo fajnie jakby sie znalazlo jeszcze wiecej dziewczyn z tym problemem i sie tu wpisaly. bo ja to jednak sie dziwnie z tym czuje. ciekawe czy sa jakies metody pozbycia sie tego poza operacyjna..

Gość fghtgh
swietnie, ze watek wrocil! mam to samo! ponoc to jest NORMALNE. przerost skory w tym miejscu - jesli jest w tym samym kolorze co skora. byl ktos z tym u lekarza?? potwierdzil nasze przypuszczenia??

Gość kisiaczek85
u mnie to nie jest wcale w kolorze skóry, tylko to tak wyglada jak przedluzona warga sromowa tylko nie taka różowa, a taka bardziej fioletowa pofałdowana...dlatego niezbyt mi sie to podoba i nie wiem czy to normalne..

Gość Ktoś goś
To coś zdarza się nie tylko kobitką :) Z opisu wynika, że mamy "wiotką warstwę endodermy w okolicach o***tu". Może się to wiązać z hemoroidami, ale nie musi. Lekarz przy pierwszej wizycie powiedział, że to jest bardziej sprawa estetyczna niż chorobowa. Macie jednak rację, że to przeszkadza, a z czasem może stać się bolesne. Mnie zaproponowano tzw. Gumkowanie - metoda Barrona. Radzę zgłosić się do chirurga proktologa - jeśli diagnoza potwierdzi tę luźność, to po zabiegu macie szanse żyć w szczęściu i nieskazitelnej urodzie :)