Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka525

Do wszystkich kobiet ktore wpadły pomimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych..

Polecane posty

Gość otes
JA SAMA BIORE TABLERKI OD ROKU WSPOLZYJE BEZ ZABEZPIECZNIA ALE TERAZ SIE TROCHE STRESUJE..PONIEWAZ MOJE QZYNKA ZASZLA WLASNIE W CIAZE BRATA NIBY SUMIENNIE NOVYNETTE ALE NO NICKT TEGO NIE SPRAWDZI JEST W 4 TYG CIAZY..A SKAPNELA SIE BO NIE WYST MIESIACZKA ODSTAWEINIA...I JESZCZE JEDEN PRZYPADK W RODZINIE KOLEJNA QZYNKA..ALE ONA MA JUZ ROCZNA CORECZKE...DLATEGO SIE BOJE.:(

Gość kłopot123
9grudnia zaczełam brać minisistom pierwszy blister w piątek wziełam ostatnią tabletke i jeszcze nie dostałam okresu nie wien kiedy występuje krwawienie z odstawienia jeśli wiecie napiszcie no chyba że ja jestem ten przypadek ciążowy?

luzuj. nie wiesz czy brały prawidłowo, mogły nawet nie wiedziec że osłabiaja działanie tabsow, mogły zapominać, zwymiotować... zrób test jak bardzo sie boisz.

kłopot- spoko to dopiero 2 dzień przerwy. u każdej dziewczyny krwawienie z odstawienia może wystąpić w innym dniu przerwy, to nie jest tak że bierzesz ostatnią pigułe i od razu okres. ja mam np. piątego dnia przerwy krwawienie.

Gość kłopot123
ja brałam zawsze o 20 i nie miałam żadnych wymiotów ani biegunek i nie przyjmowałam żadnych innych leków

Gość kłopot123
moniak dzięki za odpowiedż bo troche się denerwuje a jak długo masz krwawienie z odstawienia tzn jak długo trwa?

hm nie wiem czy dobrze zrozumiałam. jeśli zapomnisz tabletki z pierwszego tygodnia to owszem owulacja może sie odblokować, ale nie jest to regułą (może sie to stać także przy późniejszych pigułach) ale biorąc juz kilka lat jest małe prawdopodobieństwo że cos sie stanie- masz juz spore stężenie hormonów. a cóż sie stało?

moje trwa ok 5 dni. zawsze dostaje we wtorek lub w poniedziałek wieczorem (ze 2 razy mi sie zdarzyło) i w sobote taka już koncówa jest.

Nic się nie stało. Pigułki biorę już 7 lat (z czteromiesięczną przerwą) i gdyby pojawiło się dziecko, to nie byłoby tragedii. Nie chcę odstawiać pigułek teraz, przy piątej, bo pewnie rozreguluję sobie cykl. Ale gdybym \"zapomniała\"... ;)

jeśli chcesz miec dziecko to po prostu skoncz opakowanie i przestań całkiem brać piguły. nie ma co kombinować.

Gość Majka525
Gdybys zapomniała w pierwszym tyg to oczywiscie istnieje prawdopodobienstwo, ze owulacja wystąpi.

Gość kłopot123
moniak mam jeszcze jedno pytanie jak dostajesz krwawienia z odstawienia czy masz jakieś bóle czy czujesz że dostaniesz okresu. bo ja zawsze czułam zbliżający się okres ale to było bez tabletek a teraz nie wiem jak to będzie wygłądać holera nie zniose tej niepewności jade po test

Gość Majka525
Ja tam odczuwam ból brzucha, piersi mnie nie bolą jak to było przedtem gdy nei przyjowalam tabletek. Ale ten bol jest znacznie słabszy. Tabletki go łagodzą

Gość Majka525
Hey Moniak a obfite masz miesiaczki?? Moje stały sie o wiele skąpsze odkąd biore tabletki??

Gość Majka525
Hey kłopot nie panikuj tak bo nie ma potrzeby. Po co test?? Gdy krwawienie w ogole sie nie pojawi w czasei tej 7dniowej przerwy to dopiero mozna zacząc sie martwic i zrobic test. A dzis dopiero niedziela. Krwawienie najprędzej wystąpi jutro

Gość kłopot123
dzięki za słowa otuchy ale to pierwszy blisterek a ja troche zaszałałam bo facet wrócił z holandi a ciąża nie była by teraz wskazana a po drugie jak wpływa branie tabletek na płód bo jeśli takowy jest to wolałabym żeby był zrowy a tak to nic nie wiadomo jade po test będę spokojniejsza lub zaraz umre z wrażenia

Gość Majka525
Myślę, że niepotrzebnei sie przejmujesz. Przeciez pisze w ulotce ze krwawienie występuje najczęsciej 2. lub 3. dnia po odstawieniu. Prosze uspokoj sie, na pewno dostaniesz!! A czy brałas regularnie i przestrzegfaleas wszystkich zalecen??

Gość Majka525
Tabletki nei szkodzą ewentualnemu płodowi

właśnie moje miesiączki są obfite- nie zrobiły sie słabsze po tabsach, ale mi to nie przeszkadza przynajmniej jestem pewna ze nie jestem w ciąży ;) wcześniej nie czuje ze okres nadciąga dopiero jak juz jest to boli mnie brzuch ;/ chociaz ostatnio dostalam juz poniedziałek rano to cisnęło mnie juz od rana

tfu- dostalam juz w poniedziałek WIECZOREM i cisnęło mnie juz od rana

Gość Majka525
Klopot jak juz zrobisz test to napisz jak wyszedł. Pewnie negatywny

Gość kłopot123
no to jestem test negatywny kamień spadł mi z serca i wiecie co 12,50 a o wiele lżejszy umysł i serce dla pewności po krwawieniu pójde do lekarza i zadam mu 1500 pytań i już je zaczne pisać żeby niczego nie pominąć narazie pozdrawia wszystkie kobitki udanej zabawy w dzisiejszym dniu i nie tylko pa pa tzn do zobaczyska

Gość Majka525
Wiedzialam!! Najwazniejsza jest ta ulga na serduchu. pozdrawiam.

Gość Majka525
Mam nadzieje ze ktos jeszcze sie wypowie...

wyluzować sie. znam kobiete ktora brała tabsy 11 lat i ani razu nie wpadła. odstawila i po 5 miesiącach zaszła w ciąze (żeby nie było ze jest niepłodna i dlatego nie zachodziła przy tabsach). najważniejsze to regularnie brac i sie nie stresować :) pozdrawiam

jzu przestanmy sie tak napedzac tym schizem o ciazy po tabsach anty. lekarz nam je przepisuje ale to, czy wpadniemy zalezy juz tylko od nas i od naszej tyscypliny z przyjmowaniem! ja biore co prawda od niedawna-6 mies. ale nie zapomnialam o zadnej, i nie wzielam zadnej pozniej niz 2h. i o to w tym chodzi!! aiwadomo, ze nie ma 100% metody ale trzeba z tabsami byc dokladnym jak w szwajcarskim zegarku i tyle. cos wiecej poradzicie? NIC. jak ktos sie boi samych tabletek i stosuje przeryway zeby doprowadzic do szalu swojego partnera to proponuje gumke. naprawde nie gryza!

Gość irina333
ja właśnie jestem przy 1 opakowaniu Yasmin. I kochamy sie do końca :) biorę regularnie wieczorem, (miałam kilka za przeproszeniem "sraczek" ale to następnego dnia, więc sie chyba wszystko wchłonęło ?) fajne uczucie uprawiać seks w połowie cyklu - kiedy normalnie to jest STRACH i ryzyko 100% więc sie tego unika, a tu LUZ .... my kochaliśmy sie w 12 i 15 dniu....bez stresu... bo wierzę , ze tabsy zabezpieczają mnie na 100 % !!!!!!!!!!!!!!!