Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaa35

altera vagina

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaaa35

dziewczyny, chciałam wam zadać takie delikatne pytanie. NIe smiejcie się tylko, bo sama jestem zdumiona tym, co odkryłam. Wczoraj podczas wizyty u ginekologa zalecono mi stosowanie czopków dopochwowych (rzęsistek) i lekarka mi powiedziała, abym umieszczała czopki w- jak się wyraziła- "drugiej pochwie". Zdębiałam, bo totalnie nie wiedziałam, co ma na myśli. I wtedy lekarka się zdziwiła, że nie wiem o istnieniu "altera vagina". To jest zaułek właściwej pochwy umieszczony na wysokości 4 cm od ujścia pochwy Lekarka powiedziała, że tworzą ją fałdy śluzówki i że ta druga pochwa ma głębokość kilku centymetrów. Zapytała się tez, czy nie zdarzyło mi się nigdy odczuwać bólu podczas stosunku- ten ból podobno bierze się właśnie stąd, że członek dostaje się do niewłaściwej "dziurki". Normalnie nie wiem, co mam o tym mysleć. Po przyjściu do domu faktycznie wymacałam sobie tę "drugą pochwę". No i naprawdę tam jest! Podobno część infekcji narządów rodnych bierze się właśnie z bakterii, które namnażają się w "altera vaginie", do której jest trudniejszy dostęp, więc infekcja rozwija się w dobrych warunkach. Jedynym sposobem na utrzymanie higieny są irygacje- tego też nie wiedziałam i powiedziała mi o tym dopiero lekarka. Dziewczyny, czy wy słyszałyście w ogóle o tej "drugiej pochwie"? Powiem szczerze, że poczułam się dziś naprawdę niedoświadczona, choć mam juz dwójkę dzieci

no co ty????????? jaka 2 pochwa; gdzie ona dokładnie jest????????

Gość yyyyyyy druga pochwa
szok

Gość małpka zarosnięta
Kasiaaa ---> weź dokladnie napisz bo nie wiem gdzie szukać :D :D

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa35
napisalam wszytko co wiem na ten temat :o w internecie nic nie moge znalezc wiecej.....