Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssss a

zastanawiam sie jak byc sexi w 6 mc

Polecane posty

jestem...........z doskoku, bo gotuje kapusniaczek... mantodea, tak jak kolezanka radzi, jak fajna to kup. Ja juz nic nie kupuje, bo ja na marzec sie szykuje, a poza tym wole chodzic w dresach, bo w sukienkach wygladam jeszcze bardziej grubo. MOj brzuch to piramida, ktora z przodu jest ogromna, a z tylu jej nie widac :classic_cool: ike, temat tak jakos sam sie rozwinal :D bywalec1 pewnie, ze jestesmy piekne, tylko moze nie zawsze w formie :classic_cool:

buszmenka - ja tez dzis zrobilam kapusniak!:)dziwne mam zachcianki raz na slodkie zaraz potem na kwasne i ostre:)Wlosy scielam!mialam za ramiona wiec z tylu je dosc porzadnie\"machnelam\"a po bokach troche wydluzylam i scieniowalam:)W dresach jeszcze nie musze chodzic zreszta moj maz nie ma ani jednego za to w nocy jak sie obracam z boku na bok to stekam i dosc mozolnie mi to idzie.To dopiero koncowka 6 mca a co bedzie w 9 mcu?maz sie smieje ze kolyska by mi sie przydala;)Dziewczyny nie wiecie czy mozna na solarium chodzic?? acha a gdzie jest sierota?wyrzucona z forum zostala?:)

mantodea nie prowokuj, po co nam zasmiecony topik :classic_cool: Fryzjer jest dobry na poprawe samopoczucia, a solarium sobie odpusc. Ja od poczatku mam duzy brzuch, a w sobie nie jestem gruba. Chodze jak pingwin, ale przezyje. Najwazniejsze, ze mam duze wsparcie ze strony meza, ktory w nocy jak widzi, ze sie przewracam na bok, to podklada mi poduszke pod plecki, bo tak mi wygodniej :) ps. Kapusniaczek uwilbiam od zawsze, to moja ulubiona zupka :classic_cool:

ja w ciąży uwielbiałam lody- jadłam kilogramami:) moglam sobie w sumie pozwolić bo przed ciążą też ważyłam 42-45 kilo- przytyło mi się jakieś 14kilo!!!! ech a teraz znowu wióry ze mnie są z zupek zdecydowanie barszczyk

Gość Mademoiiselle
Hej ufli, ostra lasko:D tu jest wiekszosc matek polek - któe uwazają ze brzuch , tłuszcz i cellulit to nie szkodzi -bo liczy sie tylko dziecko. Fajnie ze udało ci sie miec super figure szybko po ciązy. stosowałas cwiczenia?

ufli ja tonami jadłam arbuzy przy 1 dziecku- byłam chuda jak szkapa do 8 miesiaca ciąży- lekarz mnie pyta- \" czy pani dużo je\" a ja mu na to\" tak panie doktorze\" on\"a co pani je\" ja \"aruzyyyyyyyyy\" kazał mi drastycznie zmienić dietę ciężarnej ;) ale ja nie dałam rady praktycznie niczego innego tknąć widać chude tak mają

mademoiselle- iektóry typ tak ma- ja do swojej wagi wrociłam coś około 3-4 miesiące po porodzie- bez żadnych wspomagaczy typu dieta i inne cudaki

Dzien doberek Ike.Choc moj dzien zaczal sie pskudnie- strasznie boli mnie brzuch:(Wzielam nospe 2 tabletki polezalam ale malo to daje:(Jak mi nie przejdzie do popoludnia to ide do lekarza.Tak sie zastanawiam myslisz ze brzuch moze bolec od kopania..?Maly jedzie ostro od 4 dni non stop wierci sie robi fikolki i w ogole nie spi no z malymi przerwami.Mnie to cieszy tylko ten bol..:(

mantodea mnie wiecznie cos pobolewało w ciąży- w 8 miesiącu miałam takie bóle i stawianie się brzucha że lekarz mnie straaszył że dobrze by było żeby mała doczekała chociaż do 36 tygodnia- urodziłam grubo po terminie ;)

ike - no ja mysle ze to nie sa skurcze a bynajmniej mam taka nadzieje:(Wlasnie popijam melise bo nie chce relanium brac mimo ze lekarz przepisal mi na poczatku ciazy- wlasnie skurcze.

mantodea ja łykałam dodatkowo magnez , brałam nospe - i nic mi nie pomagało ale tak jak mówię- mimo skurczy i boli urodziłam po terminie

mnie starczy W terminie.Termin mam 13-19 maj a okazalo sie ze mojej corce zmienili date komunii z 4 na 11 maja....Lekarz mowi ze albo urodze przed sama komunia albo zaraz po i ze mam nogi w kosciele sciskac:)

ja termin miałam chyba na 17 maja- urodziłam 21

Gość ufli
Mademoiiselle ja nigdy nie bylam gruba, na figure nigdy nie narzekalam bo odkąd pamiętam cwiczę jogę i duzo plywam, w ciązy nie cwiczylam bo jakoś nie mialam czasu, jadłam wszystko (no najwięcej arbuzow) nie jadlam za dwoje tylko dla dwojga.Ale mały wszystko zabieral i po porodzie zsostało mnie mniej niż przed:)

Gość ufli
ike jak wybieralam się na zakupy z męzem w ciązy i zobaczylam arbuzy to mnie aż trzęsło, lista zakupów szla w kąt byle ładne arbuzy wybrać.Też najchętniej je wcinalam

widzisz ufli- obie w ciąży byłyśmy arbuzowymi ciężarnymi potworami :P :D ok ide zaprowadzic małego do szkoły

Gość uga buga
Jedyna rada - pewna siebie, uśmiechnięta i zadowolona kobieta. Skąd te niepewności? Każdy stan kobiety jest ekscytujący :)

Gość ufli
mój mąz mowi że jestem kieszonkowa mamusia, bo sam jest wysoki i umięśniony a ja drobna jestem

Gość ufli
ale zimny arbuzik z lodówki był najlepszy w upaly

ufli mam to samo- ja 42 kilo i 156 on 100 kilo i 185 ;) wyglądamy jak 2 michały;) ale mi się to podoba:P

Gość ufli
no to my podobnie ja 159 - 43kg a on 178/ 89 kg

Gość ufli
ale wiesz ike gdzie wszystko się wyrownuje:))

mantodea --> jak Cię tak boli to leć do lekarza lepiej. Mnie dzieciak też kopie ostro i czasem zaboli trochę ale tylko w momencie samego kopania, więc myślę że u Ciebie to nie to. Ja od jakiegoś czasu mam problem z twardnieniem brzucha - najpierw też brałam no-spę ale nie pomagała za bardzo i teraz biorę coś konkretniejszego (Cordafen) . Lepiej nie lekceważ, żeby się nie okazało za późno że skróciła Ci się szyjka. Solarium w ciąży absolutnie NIE - grozi poronieniem z powodu przegrzania.

sarkastyczna cyniczka - dzieki wielkie na szczescie przeszlo mi!:)

Powiedzcie mi na cholerę bierzecie no-spę? Przeciez skurcze braxtona-hicksa sa potrzebne, macica musi przygotować się do porodu, i jak każdy mięsień musi być wyćwiczony, żeby działał. A jak nie będzie, to potem nic dziwnego, że godzinami się rodzi.. Nie wiem czemu teraz każą wszystkim no-spę brać przecież to nie jest obojętne dla zdrowia ani matki ani dzecka

rafinka- owszem- pod koniec ciąży ok- zgadza się ale wcześniej stnieje ryzyko poprostu wcześniejszego porodu- ja w ósmym miesiącu mimo że gin przepisał mi końską dawkę no-spy nie wzięłam ani jednej bo uażałam że to głupota- może miałam rację skoro ciążę przenosiłam ale dużo jest kobiet które rodzą miedzy 20 a 34 tygodniem i dzieci nie przeżywają - więc chyba jednak lepiej wcześniej brać niż nie brać 7 lat temu jak byłam w ciąży nikomu do głowy nie przychodziło żeby kobiecie w ciąży przepisywać no-spę- poprostu lekarz kazał leżeć plackiem- owszem leżałam a moja durnowata była teściowa rodem z najgorszych horrorów- szeptała mi do ucha , że jestem śmierdzący leń .....

bo ja wiem.... kiedyś mówili że te skurcze są bardzo potrzebne natura wie co robi, macica musi się przygotować a nospę od paru lat dopiero nagminnie przepisuja mi się wydaje, że teraz więcej kobiet przewcześnie rodzi jak kiedyś... mi w pierwszej ciąży gin kazał się nie przejmować skurczami poczytałam literaturę i faktycznie nie przejmowałam się a miałam silne kilka razy dziennie od 6 m-ca chyba i urodziłam 4 dni po terminie w drugiej ciąży tylko się zapytał czy mam skurcze i zaraz kazał brać nospę 3 razy dziennie oczywiście nie brałam bo po cholerę urodziłam dzień przed terminem na porodówce byłam raptem pół godziny a skurcze miałam na 100% podziałka w ktg się skończyła :D dziewczyna która rodziła obok miała zaledwie na 70% i męczyła się cały dzień coś w tym chyba jest no i to jednak chemia wątroba siada a czy dzieciom nie szkodzi, to się pewno za jakieś 10 lat okaże...

Rafinka - mam za soba jedno poronienie z obecna ciaza na poczatku tez byly problemy.We wczesnej ciazy skurcze nie sa wskazane a ja je miewam dlatego mam nospe brac 3x2 choc nie robie tego jak brzuch mnie nie boli.Nospy nie bierze sie w 9 mcu:)